irfan abi sen konus abi kesinlikle haklısn sonuna kadar maalesef ama maaalesef biz küçükbaş yetiştiricilerine yeterli değer verilmiyo ülkemizde bunda hükümetimizin uyguladıgı yanlış politikalarda büyük etmen bu bölgede sürüler sırayla satılıyor 1 hafta once bi abimiz sattı hepsini kendisiyle görüstüm öyle hesaplıyorum boyle hesaplıyorum olmuyo diyo maalesef sırayla bitiyo bizde satmanın eşiğinden döndük gecen sene boyle giderse ette bile dısa bagımlı hale gelcezirfansagdinc link=topic=82269.msg980156#msg980156 date=1426011070' Alıntı:Biraz fazla yazdım... kusuruma bakmasın kimse.... Ben küçükbaş hayvanların yani koyunların ve keçilerin bu ülkede ikinci plana atıldığını, kötülendiğine şahit olarak yıllar yılı bu yola çıkmış bir amatör çiftçiyim. Kapitalist düzende ticarileşebilmiş sığır üretimi ile uğraşmaktan küçükbaş hayvanlar unutuldu. Ben kekik kokan pirzolayı, şuan 50-100 TL ' ya müşteri bulamayan kasapta satılamayan güzelim oğlak etini, çocukluğumun kurban bayramı kahvaltılarındaki mis gibi kokan kavurmaları özlediğim için bu işe gönül koydum.... dağların tüm lezzetini bizlere taşıyan bu hayvanları kenara bıraktık AVM ' lerde pazar bulan ve artıklarla beslenen dana etinin peşine düşürüldük... bu devran dönecektir elbet. Doğa bir şekilde her şeyi yerine kor! Hadi fazla konuşmayayım... kitaplarımı okuyayım ..
yeterli miktarda yemi uretmek ıcın degerlı arazılerımızden feda etmek zorunda kalırsak bu kazançla batarız ekonomi yapıp degerli arazılerimize degerli urunler ekersek para kazanırız bu sefer koyunlarr sılaj yemek zorunda kalır olay tamamen bu hocam burdaOrn123 link=topic=82269.msg980159#msg980159 date=1426011344' Alıntı:Eğer kendin kaba yemini çıkarabilirsen ve hayvan bakmaya uygun bir tarlan varsa kapalı da bakılıyor küçükbaş hayvanlar. İlla Meraya gidip hayvan gütmeye gerek yok diye düşünüyorum ben.
abicim maalesef bu şartlarda olmuyo bi üstte bu durumu acıkladım yorumun icin tesekkür ederimsagalassos link=topic=82269.msg980134#msg980134 date=1426009297' Alıntı:İrfan kardeş seni tebrik ediyorum. Ben çok zahmetli bir iş olduğu için koyunculuğa giremedim. Ayrıca işi de bilmek gerekiyor. Koyun bir inek dana gibi değil. Benim için en zor kısmı otlatılması olayı. Koyunculuk yapan birisi başka bir işle zaten uğraşamaz. Ve yalnız olmamak gerekiyor. Ama hayvancılığın her türlüsünü her kim yapacaksa mutlaka hayvanların yemini samanını bizzati kendisi yetiştirip depolamak zorunda. Hazır almakla kazanılmıyor. Sen yonca, fiğ , arpa ekipte depolarsan bu işin altından kalkarsın. Kolay gelsin.
irfansagdinc link=topic=82269.msg980156#msg980156 date=1426011070' Alıntı:Biraz fazla yazdım... kusuruma bakmasın kimse.... Ben küçükbaş hayvanların yani koyunların ve keçilerin bu ülkede ikinci plana atıldığını, kötülendiğine şahit olarak yıllar yılı bu yola çıkmış bir amatör çiftçiyim. Kapitalist düzende ticarileşebilmiş sığır üretimi ile uğraşmaktan küçükbaş hayvanlar unutuldu. Ben kekik kokan pirzolayı, şuan 50-100 TL ' ya müşteri bulamayan kasapta satılamayan güzelim oğlak etini, çocukluğumun kurban bayramı kahvaltılarındaki mis gibi kokan kavurmaları özlediğim için bu işe gönül koydum.... dağların tüm lezzetini bizlere taşıyan bu hayvanları kenara bıraktık AVM ' lerde pazar bulan ve artıklarla beslenen dana etinin peşine düşürüldük... bu devran dönecektir elbet. Doğa bir şekilde her şeyi yerine kor! Hadi fazla konuşmayayım... kitaplarımı okuyayım ..