Bilecik'e Yeni Tarım Kompleksi Kuruluyor

6.png

Bilecik'e Tarım Kompleksi Kurulacak: TMO Hububat Alımına Başladı

Bilecik'te Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alımı başlarken, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, şehre bir tarım kompleksi yapılması konusunda fikir birliğine varıldığını açıkladı.

Bilecik'te buğday ve arpaları hasat eden çiftçiler, TMO tarafından alımların başlamasıyla birlikte traktörlerine yükledikleri mahsulü kent merkezine getirdi. Sabah saatlerinde Bilecik Belediye Kantarına gelmeye başlayan çiftçiler, TMO yetkililerince alınan numuneler analiz edilerek ürünlerin kalitesine göre ton başı 8,500 ile 9,250 TL arasında fiyat belirlendi.

Vali Şefik Aygöl, Bilecik TSO Başkanı Mehmet Ergün ve Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, üreticilerle bir araya geldi. Vali Aygöl burada yaptığı açıklamada, "Zamanında alımlara başladık. Gölpazarı ilçemizde de önümüzdeki hafta başlayacağız. Bu yıl hedefimiz 70 bin ton buğday ve 15 bin ton arpa alımı. 10 ay önce TMO'nun alım yerinin uygun olmadığını belirtmiş ve çiftçilerimize daha uygun bir yer bulma konusunda bir komisyon oluşturmuştuk. Komisyonun önerisi doğrultusunda karayollarının Yenişehir yolu üzerindeki şantiye alanını talep ettik. Ancak burada devam eden yol çalışması ve belediyenin ihtiyacı nedeniyle bu alanın kullanımında zorluklar var. İl Özel İdaresi'ne ait 58 dönümlük bir arazi üzerine tarım kompleksi kurma kararı aldık," dedi.

Yeni tarım kompleksi, çiftçilerin ürünlerini daha rahat ve hızlı bir şekilde teslim edebilmeleri için modern altyapı ve kolay ulaşım imkanları sunacak. Vali Aygöl, "Tarım İl Müdürlüğümüzün binasının ve teşkilatın diğer birimlerinin değişimi ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Yakında ihaleye çıkmayı planlıyoruz. İlgili birimler hızlı karar alırsa, önümüzdeki sene inşaat çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mihalgazi

Benzer Konular