biçerdöverde dikkat edilecekler...

Ynt: biçerdöverde dikkat edilecekler...

DoYRaNLı link=topic=23910.msg197339#msg197339 date=1248112684' Alıntı:
böyle tarla sahibine can kurban walla,bizim orada gece çiğ erken düşüyo onun için saat 8-9 gibi bırakıyoruz,
sizin orası denize felan yakınya abi ondan çiğ erken düşer bizim burda biraz geç düşüyo geçen sene gece 3te biçerci beni arıyo yatağımdan kalkıp gittim tarlayı biçtirdim sabah bizimkiler bi uyandı evin önünde 5 ton buğday :)

ozan_06 link=topic=23910.msg197359#msg197359 date=1248114658' Alıntı:
Wallaha 10 gün oldu ben harmanı bitireli, 6 liradan biçercinin parasını çoktaan ödedim bile...Harmanla ilgili bir kaç foto paylaştım burada...Yinede sağol, seneye değerlendiririz artık :D
tamam abi ,oradaki piyasa neyse onagöre biçeriz :)
cubuklu06 link=topic=23910.msg197387#msg197387 date=1248115943' Alıntı:
sizin orası denize felan yakınya abi ondan çiğ erken düşer bizim burda biraz geç düşüyo geçen sene gece 3te biçerci beni arıyo yatağımdan kalkıp gittim tarlayı biçtirdim sabah bizimkiler bi uyandı evin önünde 5 ton buğday :)
bu adamlar hiç uyuyup yemek yiyip dinlenmiyolarmı?

DoYRaNLı link=topic=23910.msg197390#msg197390 date=1248116112' Alıntı:
tamam abi ,oradaki piyasa neyse onagöre biçeriz :) bu adamlar hiç uyuyup yemek yiyip dinlenmiyolarmı?
2 tane operatör var ya abi biri uyurken diğeri biçiyo öyle vardiyalı çalışıyolar

DoYRaNLı link=topic=23910.msg197390#msg197390 date=1248116112' Alıntı:
tamam abi ,oradaki piyasa neyse onagöre biçeriz :) bu adamlar hiç uyuyup yemek yiyip dinlenmiyolarmı?
bu sene bizim burada da öyle 2 operatör vaya 3 operatör çalışılıyo biçer neredeyse 24 saat çalışıyor

Otuz seneyi aşkın biçerdöverciliğimiz vardır... Ben çocuk yaşta başladım biçmeye... Çok merak ediyorum Edirne çevresinde araştırsanız bir tek şikayet eden bulunur mu? Doğru düzgün biçerdövercilik yapmak o kadarda zor değil bence... sadece 90 ' lı yıllardan önce biçerdöver sayısı az iken ve bizde birtek 630 varken 20 den fazla traktör 30 dan fazla römork peşinde bekler ve sıranın çabuk gelmemesinden dolayı biraz hoşnutsuzluklar olurdu ancak ürün kaybıyla ilgili tek bir sitem bile işitmedim bugüne kadar... aksine başkalarına biçtirmek yerine ısrarla bizi beklerlerdi...

cubuklu06 link=topic=23910.msg197324#msg197324 date=1248111331' Alıntı:
doyranlı abi naptın ya biz burda 7tlye biçtiriyoruz biçimide fena değil kontrol ediyoruz zaten sapta dane kalıyo mu diye kalmıyosa devam..bizim biçerci sabah 8-9 gece 1-4 arası çalışıyo 200 dönüm felan atıyo clayson 1530 :D
akşam çıkarım öperatörün yanına eğer sahibiyse 2 bira veririm içer çok güzel biçer eğer şöför biçiyosa bi kola çikolata tamamdır :)
Biçerken bira içme cüretini göstermeyen biçercileri tercih etmenizi öneririm, İçerek biçenlerden hayır gelmeyeceği kanaatindeyim... çok şahit olduk böyle şeylere adam boşaltma helezonunu kavak ağacında bıraktı Alpulluda... Artezyene, köke vuranlar mı istersin... Kafası güzel olduktan sonra yüzbinlerce lira değerindeki ekmek teknesini düşünmeyen adam, tarladaki ekini hiç düşünmez...

Biçer saman yapmıyacak arabaya attığı samanın içinde hep buğday oluyor.. Bu da zarar ettiriyor :) Her ne kadar ücretsiz biçselerde :)

kangalli_84 link=topic=23910.msg207328#msg207328 date=1251109776' Alıntı:
Biçer saman yapmıyacak arabaya attığı samanın içinde hep buğday oluyor.. Bu da zarar ettiriyor :) Her ne kadar ücretsiz biçselerde :)
Valla bizde dekarı 9 tl den biçtiler, balya da 25 kg garantili 90 krş..tam 7 sezon dur Claas la ve aynı kişinin makinaları ile hasat yaptık..arazi dalgalı ve bi okadar da ağaçlık..ne yapsak günde 160 dekarı geçemedik..bağlantı kurduğumuz diğer iki köyde 2 şer defa ziraatçi gelmiş ve makinalara bakmış..sonuç gel arkadaşım size plaket verelim ...demişler...dane dökme sıfır, anız yüksekliği 7 cm. yi geçmez...

pamukçu link=topic=23910.msg202764#msg202764 date=1249670666' Alıntı:
Biçerken bira içme cüretini göstermeyen biçercileri tercih etmenizi öneririm, İçerek biçenlerden hayır gelmeyeceği kanaatindeyim... çok şahit olduk böyle şeylere adam boşaltma helezonunu kavak ağacında bıraktı Alpulluda... Artezyene, köke vuranlar mı istersin... Kafası güzel olduktan sonra yüzbinlerce lira değerindeki ekmek teknesini düşünmeyen adam, tarladaki ekini hiç düşünmez...
Allah askına benım babamda işci ev boyuyo her gıttıgı evde 2 3 bıra ıcmeden boyuyamıyor sankı orda benım babam kotumu yapıyor ısını hayır aksıne guzel iş yapıyo ınsanlar tesekkur edıyo haa bıcercı ekın bıcerken 5 10 tane bira ıcerse ona bende karsı oluru ayakta kalamaz :)

benbekirya link=topic=23910.msg213847#msg213847 date=1252723490' Alıntı:
Allah askına benım babamda işci ev boyuyo her gıttıgı evde 2 3 bıra ıcmeden boyuyamıyor sankı orda benım babam kotumu yapıyor ısını hayır aksıne guzel iş yapıyo ınsanlar tesekkur edıyo haa bıcercı ekın bıcerken 5 10 tane bira ıcerse ona bende karsı oluru ayakta kalamaz :)
vercen adama 10 sıse bıra oynaya oynaya ısını yapar guzelde yapar

kofalcalimuhammet link=topic=23910.msg234432#msg234432 date=1260726620' Alıntı:
vercen adama 10 sıse bıra oynaya oynaya ısını yapar guzelde yapar
adama 10 şişe bira verirsen tarlaya adını yazar bırakır 10 şişle bira içtin mi sen hayatında :D vur diyince de öldürme birader :D

ÇağRı link=topic=23910.msg234459#msg234459 date=1260731123' Alıntı:
adama 10 şişe bira verirsen tarlaya adını yazar bırakır 10 şişle bira içtin mi sen hayatında :D vur diyince de öldürme birader :D
yok be aga oturdğu yerde pek çarpmazda kaltımı sağ sol gıder

trakyada hem makineye hem de operatöre mazot koymak lazım... anca o zaman iii randıman alırsınız :D

dekar metremi ne dönüm ölçen cihaz var onun olmasınada dikkat etmek lazım yoksa koymayın tarlanıza olmayanlarıda ilçe tarım müdürlüklerine şikayet edin.

tarla başlarında tabla kaldırma olaylarından fazla dönüm yazma falan var diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum

58zarali link=topic=23910.msg271731#msg271731 date=1272463791' Alıntı:
dekar metremi ne dönüm ölçen cihaz var onun olmasınada dikkat etmek lazım yoksa koymayın tarlanıza olmayanlarıda ilçe tarım müdürlüklerine şikayet edin.

tarla başlarında tabla kaldırma olaylarından fazla dönüm yazma falan var diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum

hemen heryerde kadostro tamamlandı ve tapu verildi bu nedenle tarla dönümleri tam olarak bilinmekte bence .... biçer ölçmesede olur ...

Neden kamyoncularda olduğu gibi biçercilerde kooparatif yok...Bi yönetici-jüri bölgenin bölümlerinden iş ayarlasa fenamı olur...BU Biçerci hep mutsuz hep umutsuz ' mu iş yapacak...

slm bende biçerciyim kardeş biçercilerden beklentilerinizi yazmışsınız dipten biçmek gibi flan evet dipten biçtiğin zaman fazla sap çıkar daha fazla balya alırsın tarladan anızı sürerken sapı daha ii kapatırsın fllan .biçerciler bilirler bazı tarla sahipleri vardır sorarsın taş kök varmı dersin yok derken sona koca kütüğe vurursun tarlan taşlıksa adam nasıl tabloyu yere salsın inanın biçer parçaları çok pahalı ben tekirdağlıyım bizim burda biçim 11 lradı tarlalarda büyüktür iii fiyat kurtarı ama eskişehire gidiosun tarlalr 1 dönüm 2 dönüm biçim 8 lira işte bu biçerciyi kurtarmıyo..

mali87 link=topic=23910.msg278055#msg278055 date=1275182751' Alıntı:
slm bende biçerciyim kardeş biçercilerden beklentilerinizi yazmışsınız dipten biçmek gibi flan evet dipten biçtiğin zaman fazla sap çıkar daha fazla balya alırsın tarladan anızı sürerken sapı daha ii kapatırsın fllan .biçerciler bilirler bazı tarla sahipleri vardır sorarsın taş kök varmı dersin yok derken sona koca kütüğe vurursun tarlan taşlıksa adam nasıl tabloyu yere salsın inanın biçer parçaları çok pahalı ben tekirdağlıyım bizim burda biçim 11 lradı tarlalarda büyüktür iii fiyat kurtarı ama eskişehire gidiosun tarlalr 1 dönüm 2 dönüm biçim 8 lira işte bu biçerciyi kurtarmıyo..

ilgin için teşekkürler ... ama bizim buralarda tarlalar büyük hatta gayet büyükler .... tabiki tarlada taş vb varsa biçercinin yağacağı bir şey yok .. o benimhatam .. lakin her ne durumda olursa olsun tarlada sürekli biçerciyi uyarmazsan eğer anında işi cıvıtmaya başlıyor .. en azından bizim buradakiler o şekilde ... sizin bölgeye diyecek bir lafım tabiki yok .. zaten takip ettiğim kadarı ile trakyada çiftçide biçercide gayet profosyonel işler yapmakta ...

sayın okkangal sızın kangallı bolgesi ne tarafta bulunuyor ?bız ıstanbulda bıcerdovercıyız sadece 2 hafta harman yapıoruz sonra koca yaz yatıoruz sızın oralara gelsek iş bulabılırmıyız ve sızın orada dekara bıcım fıyatı nedır?ayrıca hasat ne zaman yapılıo?