Bereket Tv Traktörmetre Trakkulup buluşması

Ynt: Bereket Tv Traktörmetre Trakkulup buluşması

bence de çok güzel olur Ankara en uygun il yada tigem le görüşülse arazileri de büyük hem ileriye dönük firmalar da sponsor olurlarsa ekipman traktör ve çiftçi buluşması harika olur işin içinde trakklüp de olursa program izlenme rekoru kırar ama süre çok kısa uzatılmalı bence ayrıca tanıtımlar ve testler dlg ve landwirt de ki gibi olmalı bence

arkadaşlar otomobil tutkunlarına hitap eden ne kadar güzel videolar var youtube de traktörler içinde hazırlasak daha iyi olmazmı!

Arkadaşlar bugün ömer bey ile görüştüm trakkulüp traktör metre ile yapılacak olan programın içeriği ne olabilir diye sordu yani bu program traktör metrenin formatına uygun olmayabilir neler yapabiliriz kendi aramızda tartışıp netleştirelim

hacimmet link=topic=82646.msg985937#msg985937 date=1427227720' Alıntı:
Arkadaşlar bugün ömer bey ile görüştüm trakkulüp traktör metre ile yapılacak olan programın içeriği ne olabilir diye sordu yani bu program traktör metrenin formatına uygun olmayabilir neler yapabiliriz kendi aramızda tartışıp netleştirelim

- İncelenecek traktör hakkında bilgi sahibi olan bir veya birkaç kişi Ömer Bey ' e eşlik edebilir. Söylediklerini teyid etmek veya ince detayları aktarmak için vs.
- Traktörün özelliklerinin bir kısmından bu arkadaşımlarımız bahsederken diğer kısmını Ömer Bey anlatabilir.
- Bir traktörcü gözüyle usulüne uygun bir şekilde traktör üreticilerinden neler beklendiğine değinilebilir.

Trakkulübü ve forum üyelerimizi böyle yerlerde görmek güzel gerçekten.Daha önceki programlarda trakkulüp gayet iyi bir şekilde temsil edildi.Bu program forumuza da çok uygun aslında.Benim düşüncem üyelerden oluşan bir grup bulunmalı programda.Tanıtımdaki traktörleri kullanan bir de kullanmayanlar olmalı.Kullananlar traktörün tanıtımını sağlar.Kullanmayanlarda o traktör hakkında yorumlarını dile getirir.Böylece traktörlerde sahaya inerek daha etkin bir tanıtım yapılmış olur.Tabi bunlar yayın kuralları çerçevesinde olmalı.Örneğin Tümosan tanıtımında çıkıp bölünüyor bunlar deyip kötülemek olmaz.Sonuç olarak markalar buraya bir kaynak aktarıyordur.Çıkıp adamın malı kötülenmez.Hem bu sayede traktör üreticilerinden beklentilerde dile getirilir.Shuttle hostes koltuğu hi-lo vs...Ayriyeten forumumuzun reklamı olur diye düşünüyorum...

Bizden biri o programa katılacaksa Ömer Bey ' e gerek yok zaten. Gitsin tatil yapsın bi hafta.

Reyting artarsa bozulmaca yok ama :D

çiftçisiz, trakkulüp üyesiz traktör programı etsiz köfte gibi bişeydir vesselam:)

her şekilde program renklenir, şimdiden başarılar..

Mustafa abinin dediği gibi tarımla uğraşan insanların beklentileri konusunda biraz bir şeyler söylene bilir bu eleştirmek anlamındada olabilir sonuçta direk olarak tarıma yönelik sanayinin direk muhatabı biz çiftçileriz ve övmek değilde direk olarak eleştirmek hakkımız olmalı bunuda böyle bir programda yapabiliriz artı yönleri eksi yönleri eleştirilecek noktaları konuşulup aktarılabilir...

traktör tanıtım programıysa eğer bu yapılan program arkadaki 3 askı sisteminin pulluğu kaldırabiliyor olması + bir özellik olmaktan çıkmalı ve traktör üreticileri ciddi şekilde eleştirilmeli *******şuanda yapılan program traktörün reklamı sadece başka bir tanıtıcı özelliği yok******

Tabi bizim Türk insanın kötü bir özelliği var kimse yoğurdum ekşi demez ama bu görüş artık değişmeli kendi kullandığı traktörün kötüde olsa özelliklerini belirtmeli yani en ağır dille eleştirebilmeli *****biz müşteriyiz ve haklı olan biziz****

Sanayicilerin para kazanma endişesi ile her sene yeni bir model çıkarması ve bir önceki modelde olmayan abidik gubidik bir özelliği eklemesi yanlıştır .... gibi eleştirileri korkmadan yapabilmeliyiz

fatihcastle link=topic=82646.msg983417#msg983417 date=1426705891' Alıntı:
Yer aramaniza gerek yok ben talibim mekana ekipman da 3 lü pulluktan 7li 20 inçe kadar 9 lu kazayagindan 21 li kazayagina kadar,2.5 ton dan 16 tona kadar römork 170 hp ye kadar traktör emrinizde
bence mekan senden se ekipman ve traktör gibi seyler firmalardan olmalı sonucda kendilerini gösterecekler hem rekabetçi bi tanıtım olsun hemde millet görsün

volkan1318 link=topic=82646.msg986760#msg986760 date=1427453518' Alıntı:
bence mekan senden se ekipman ve traktör gibi seyler firmalardan olmalı sonucda kendilerini gösterecekler hem rekabetçi bi tanıtım olsun hemde millet görsün
Hiç farketmez zaten fuarda ömer beylede konustum herturlu organizasyona acigiz dedi

Program fikri güzelde işte bizim firmalarımız eleştiriye açık değiller. Birkaç markanın aynı segment makinası denenerek özellikleri anlatılsa güzel olur. Ama hiç biri bu topa girmezler diye düşünüyorum. Tek başlarına kendi ürünlerinin eleştirilmesini istemeyen firma, başka firma ile karşılaştırmaya hiç girmez. Bizim bu programda nasıl bir yerde olacağımız konusu üzerinde çok düşünülmesi gereken bir şey. Biz anca kendi kullandığımız bir traktörü kullanıp anlatabiliriz bu şartlar altında. Onuda eleştirme şansımız olmaz. Anca söyleşi tarzında belki bir program olabilir diye düşünüyorum. Yerli üreticilerden beklentilerimizi dile getirebiliriz falan. Çiftçiler bu özellikleri görmek istiyor gibisinden...

alipasalierkan link=topic=82646.msg986764#msg986764 date=1427454062' Alıntı:
Program fikri güzelde işte bizim firmalarımız eleştiriye açık değiller. Birkaç markanın aynı segment makinası denenerek özellikleri anlatılsa güzel olur. Ama hiç biri bu topa girmezler diye düşünüyorum. Tek başlarına kendi ürünlerinin eleştirilmesini istemeyen firma, başka firma ile karşılaştırmaya hiç girmez. Bizim bu programda nasıl bir yerde olacağımız konusu üzerinde çok düşünülmesi gereken bir şey. Biz anca kendi kullandığımız bir traktörü kullanıp anlatabiliriz bu şartlar altında. Onuda eleştirme şansımız olmaz. Anca söyleşi tarzında belki bir program olabilir diye düşünüyorum. Yerli üreticilerden beklentilerimizi dile getirebiliriz falan. Çiftçiler bu özellikleri görmek istiyor gibisinden...
Abi kullanan kişileri eleştirileri olmadı mı firmanın kendi çektiği tanıtım filminden bir farkı kalmıyor eleştiriler olmalı artık basit şeyler özellik olarak kalmasın ciddi anlamda rekabet gelsin traktör ve tarım ekipmanlarına bu bizim açımızdan faydalı olur sanayiciler açısında tabikide faydalı olmaz çünkü arge dertleri yok bilmemne yok bir atolye kurup basit 4 tane makina çıkarttı mı marka oluyorlar bu hoş değil sonra kapandı mı araki bulasın yedek parçasını.... olan yine çiftçiye oluyor bunu eleştirebilmeliyiz
Ben bu sitede çok şükür eleştirebiliyorum kendi kullandığım markayı bile eleştirmekten çekinmiyorum tv ' den de böyle bir şey yapılması imkanı olursa daha geniş kitlelere ulaşılabilir ve herkes bilinçlenir ...
Kendim için bir şey istemiyorum herkes bilinçlensin derdindeyim

ORION link=topic=82646.msg986768#msg986768 date=1427454442' Alıntı:
Abi kullanan kişileri eleştirileri olmadı mı firmanın kendi çektiği tanıtım filminden bir farkı kalmıyor eleştiriler olmalı artık basit şeyler özellik olarak kalmasın ciddi anlamda rekabet gelsin traktör ve tarım ekipmanlarına bu bizim açımızdan faydalı olur sanayiciler açısında tabikide faydalı olmaz çünkü arge dertleri yok bilmemne yok bir atolye kurup basit 4 tane makina çıkarttı mı marka oluyorlar bu hoş değil sonra kapandı mı araki bulasın yedek parçasını.... olan yine çiftçiye oluyor bunu eleştirebilmeliyiz
Ben bu sitede çok şükür eleştirebiliyorum kendi kullandığım markayı bile eleştirmekten çekinmiyorum tv ' den de böyle bir şey yapılması imkanı olursa daha geniş kitlelere ulaşılabilir ve herkes bilinçlenir ...
Kendim için bir şey istemiyorum herkes bilinçlensin derdindeyim

Bende herkes bilinçlensin istiyorum. Ama işte firmalarımız bu konuya yapıcı bakmıyorlar. Nasılsa satılıyor derdindeler. Eleştirilerin dile getirilmesini istemiyorlar. Mesela çıksak işte NH ' nin shuttle ' nı kullananlar eleştirse, Erkunt ' un yeni serilerinin muavin koltuğu gibi koydukları şeyi kullanıcıları eleştirse, firmalarda bunları dikkate alsa. Ama ne yazık ki olmuyor işte. Herkesin önünde eleştirilmek istemiyorlar. Çünkü bu programlar satışlarını etkileyecek diye korkuyorlar. Adamlarda haklı, bizde haklıyız. Ama işte orta nokta bulmak zor. En kolayı marka vermeden yerli markalardan beklentilerimiz şu gibi bir program yapılıp, bunları o programda isim vermeden dile getirmek...

alipasalierkan link=topic=82646.msg986770#msg986770 date=1427454909' Alıntı:
Bende herkes bilinçlensin istiyorum. Ama işte firmalarımız bu konuya yapıcı bakmıyorlar. Nasılsa satılıyor derdindeler. Eleştirilerin dile getirilmesini istemiyorlar. Mesela çıksak işte NH ' nin shuttle ' nı kullananlar eleştirse, Erkunt ' un yeni serilerinin muavin koltuğu gibi koydukları şeyi kullanıcıları eleştirse, firmalarda bunları dikkate alsa. Ama ne yazık ki olmuyor işte. Herkesin önünde eleştirilmek istemiyorlar. Çünkü bu programlar satışlarını etkileyecek diye korkuyorlar. Adamlarda haklı, bizde haklıyız. Ama işte orta nokta bulmak zor. En kolayı marka vermeden yerli markalardan beklentilerimiz şu gibi bir program yapılıp, bunları o programda isim vermeden dile getirmek...
hafifçe isim vermeden dokundurup anlamalarını ummalıyız evet bu daha güzel olur :)

Profi traktör dergisinde her sayıda bir traktörün uzun dönem bir traktörunde kısa dönem testini yapıp dergiye koyuyorlar ve görüşlerinde traktörun artılarının yanında eksilerininde yazıyorlar bana göre traktör tanıtım programıda öyle olur yoksa diğer türlü zaten firma tanıtımnı yapıyor onun dediklerini tekrarlamanin bir anlamı yok.

aslan26 link=topic=82646.msg986774#msg986774 date=1427455534' Alıntı:
Profi traktör dergisinde her sayıda bir traktörün uzun dönem bir traktörunde kısa dönem testini yapıp dergiye koyuyorlar ve görüşlerinde traktörun artılarının yanında eksilerininde yazıyorlar bana göre traktör tanıtım programıda öyle olur yoksa diğer türlü zaten firma tanıtımnı yapıyor onun dediklerini tekrarlamanin bir anlamı yok.
Ya öyle olur zaten tanıtım dediğin bu adam fendt 516 da aynı anlattı 110luk tümosanı da :D

aslan26 link=topic=82646.msg986774#msg986774 date=1427455534' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla o dergide yayınlanan testler, yurt dışında o derginin ana merkezi tarafından hazırlanan testler. Yani üretici firmalar ile irtibata geçip o testleri yapıyorlar. Yurt dışında bu işlere önem verildiği ve yapıcı olunduğu için eksik yönleri de dile getiriyorlar. Ama ülkemizde üretilen modellerde bu eleştiriye açık olan firma pek yok. Yurt dışında üretilen ve ülkemizde satılan modelleri de distribütörleri pazarlama politikaları gereği eleştiriye yer verilecek şekilde tanıtılmasını pek istemezler diye düşünüyorum. Belki kendi markasıyla pazarda satış yapan, yani arada distribütör bulundurmayan firmalar ile konuşulup, eleştiriye açık çekimler yapılabilir....

alipasalierkan link=topic=82646.msg986781#msg986781 date=1427456086' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla o dergide yayınlanan testler, yurt dışında o derginin ana merkezi tarafından hazırlanan testler. Yani üretici firmalar ile irtibata geçip o testleri yapıyorlar. Yurt dışında bu işlere önem verildiği ve yapıcı olunduğu için eksik yönleri de dile getiriyorlar. Ama ülkemizde üretilen modellerde bu eleştiriye açık olan firma pek yok. Yurt dışında üretilen ve ülkemizde satılan modelleri de distribütörleri pazarlama politikaları gereği eleştiriye yer verilecek şekilde tanıtılmasını pek istemezler diye düşünüyorum. Belki kendi markasıyla pazarda satış yapan, yani arada distribütör bulundurmayan firmalar ile konuşulup, eleştiriye açık çekimler yapılabilir....
Evet testler yurtdışında yapılıyor özellikle Almanya ve Ingiltere de derginin test elemanları yapıyor ve artı yönü gibi eksi yönlerinide söylüyor örnek, takım sandığının yeri, yağ çubuğu yeri iyi degilse veya kabin içinde bir ergonomik bozukluk gibi şeyleride yazıyorlar.