Ynt: BEREKET 60 İÇİN DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR? BAYIRDA 3 LÜ PULLUK ÇEKER Mİ?
nailyetek link=topic=8361.msg193323#msg193323 date=1247079828' Alıntı:
Evet ben de katılıyorum size motor ağırlığından dolayı düşük viteslerde iyi performans sergiliyo. Ben iyi bir MF kullanıcısıyım. MF 265, 240, 285, gibi traktörler fiziki yapısına göre hafif motorlar. Erkuntların bütün modelleri küçük yapılı ama geniş lastikli ve ton olarak ağır motorlar.Fark burda. Eğer herhangi bir Erkuntu kendi ağırlığına orantılı ağır yapılı bir pullukla bu sateığım massey lerle aynı pratiklikte kullanmaya kalkarsan; bahse girerim 3000* saati zor devirir. Örnek; Ayını motor= 135 MF 1350 kg. 22.000 saat motoru dayanan var. Aynı motor= 240 s kabinle 2200 kg. 4.000 saati geçipte motor yaptırmayan sayılıdır. İşte Erkunt taki fark bu. Traktörün % 35 i ilave döküm ağırlık. Kg mı heryede 2 tl. Şahsi fikrim Burda kimseye şunu alın şunu almayın diyemem. Sadece neyi almak isterseniz; Önce deneyin arkadaşlar yoksa bedeli ağır olur.Slm.
bende 92 240s var.arka kovan ince olanlardan.traktöre daha anahtar değmedi.kaç saat diyeceksiniz tam 7560 saatte.hala kaba tabirle köpek gibi.96 98 2004 240s ler toz yutuyor arkasından yokuşta.7 ton çağılı yokuştan çıkarırken önü kalktı çıkardım işçiyi önüne yine çıktı önünün kalktığı yokuştan römork hariç ağırlık bu.önünün kalkmasından nasıl bir yokuş siz düşünün.ha öndede 6 tane ağırlık var.orjinal gelişi 8 ama iki taneyi söktük çoktan.12 lik 3 lüyle çüt sürürüm..videosuda var istenirse yüklerim.bu sene holsan 155turbo atomizör aldım.diğer 240lar adım atamıyor harıklardan bizimki atıyor onunda videosu var.
traktör niye diğer 240s lerden bu kadar farklı bilmiyorum. babam sıfır aldığında hemen çüte koşmuş bi ustanın tavsiyesiyle.ondanmı motor böyle açılmış bilmiyorum.hala cayır cayır çalışıyor.
ha yanına bir traktör daha alacam.yetmiyor tek başına.deseniz ki kesin massey alırsın.Allah getirmesin kapıma o dengesizlik ürünlerini kapıma derim.bu traktör bize bi piyangoymuş vurmuş.ama günümüzde massey uzel ayrıldı.massey hint mallarını kakalıyor insanımıza.uzel deseniz 20 sene önce traktörler neyse teknolojisini değiştirmeden kaporta farkıyla kakalıyor şu an insanımıza.yakıtlarını çekişlerini deseniz aynı modeller bile birbirini tutmuyor.nasıl beceriyorlar bu dengesizlikleri anlayamıyorum.
benim 92 240s çürüyene kadar kullanıcam.ihtiyacım olsa yeni alacağımı satarım bu kalır kapıda.
nail abi bunları şahsına karşı söylemiyorum sadece masseye duyduğum nefreti dışa vurdum bi manada.ama bizimkine de bi manada aşığım.neyse herkese bereketli bir sezon diliyorum