BEREKET 60 İÇİN DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR? BAYIRDA 3 LÜ PULLUK ÇEKER Mİ?

Ynt: BEREKET 60 İÇİN DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR? BAYIRDA 3 LÜ PULLUK ÇEKER Mİ?

AKGÜN43 link=topic=8361.msg192997#msg192997 date=1246983505' Alıntı:
260 GOLD AL derim. . yada 265 TEMİZ BULACAN TARLADAN çıkarmıcan 1 buÇukla nadas yapacan. . .

arkadasın bırı demıskI BEREKET 60 A 4 LÜ 12 NUMARA TAKMIS YAW BU KAÇ Hp ki 58 hp benıM 255 EP ile tt 55 e ben 4 lü 8 numara takıyom. . nasıl İş bu yav nasıl çekerki. .
motor sadece bg gücü ile ölçülmez janzıman difransiyel çok etkilidir şimdi gelelim bereket 60 ben aldım alalı da 1 ay oldu köpek gibi de çalışıyor 240 ile 265 vardı bi ara ben de motoru bilmeden konuşmasın kimse motorun çekişi 10 numara yok römorku çekmiyormuş ta 255 lik mişte gözümüzü açalım ya ne 255 ii boş konuşmayalım bu motor bir canavar ben her zor işe soktum mesela 4 lü 12 li saban la 265 in 4 takviyeye düştüğü yerde bu motor buçuk a düşmüyor yani seri 1 le gidiyor bir de üstüne üstelik rölenti gaz da bile boğulmuyor sonra çekişine gelelim 2 tane çekili 5 tonluk römorku için de yonca yüklü ama 8 ton civarın da idi 2 si bırak düz yolu ben burdan dağlık yola götürdüm yani boş konuşmayalım motoru kullanalım sonra yorum yapalım tt 55 diyen arkadaşla tümosan diyen birde 255 lik tercih eden arkadaşlar çok güldürdünüz beni kardeşim al sen gözünü bile kırpma 4 lü 10 numarra sabanı bayırda da çeker yokuşta da ama 4 lü 12 liyi ovada uçurur saygılr bu yorum sana yeterince açıklayıcı olmalı bir kullanıcı olarak hee motoru sıfır aldım ben 2 el de değil 2 ciğ elini satmıyor kimse saygılar..

bakın arkadaşım bu 266-260 ile erkunt 60 ın üzerindeki motor aynı.erkuntu farklı kılan zf şanzuman ve ağırlığından dolayı iyi çekmesi.yazılarda yanlı ve taraflı olmayın.massey tabiki köklü bir marka.ama her markanın her modeli de iyi olacak diye birşey yok ki;masseyin avrupadaki ameridaki satılan modellerine bir bakın hepsi bir deha.öyle 265 miş 240 mış yok oralarda.adamlar bizi bizden iyi biliyorlar.sen burada adamın 80 li yıllarda sattığı modelleri beğenmeyeceksin ki(makyaj yapıp yapıp bir far bir sinyal değiştirip gold muş mold muş millette kakalıyorlar.)adam o dünyada üst segmentte sattığı süper traktörleri getirsin..bana massey ferguson un dergileri gelir ana firmadan.o modellerle bizim burdakiler arasında dağlar var...

BEREKET O 4 LÜ 12 NUMARAyı bızıM ARAZIDE ÇEKECEK BEN BU TT 55 LE 255 EP Yİ VERİRİm. . reklam yapmayIn lütfen. . . 265 gel bi arka arkaya çift sürek nadas yapak . . yıllar eskidemez 265 i. .

çekmez kardeşim çekmez. . . sen ne dersen de. . benim 255 ep senın bereket 60 dan ustun kusura bakma. . 265 zor çekiyor . 4 lü 12 numarayı . . . geç bunları . .

arkadaşlar burda taraf tutanlar çok...bende 266G 4wd var 4lü 11' pulluk takıyorum güzel çekiyo..1.vitesle her yere gidiyo ama sert yerde bayılıyo bazen...akrabamda erkunt nimet 70t 4wd var 4lü 12' pulluk takıyo ama takviyeyle tarla sürüyo yavaş ama derin..ikimiz motorları tarlaya soktuk arkada 11li kültivatörle ben onu geçtim çünkü yavaş gidiyodu takviyeyle..ama bayıra gelince kesilmeden aynı vitesle çıkıp gidiyo...

doganbey1 link=topic=8361.msg193249#msg193249 date=1247069862' Alıntı:
çubuklu çok güzel söyledi.dobra dobra bence takviye daha iyi her zaman motoru yıpratmazsın
kardeşim yavaş gidio ama yırtıp gidiyo makina onun asılıcı olması benim çok hoşuma gidiyo akrabam lastikler büyük diye şikayetci motordan bencede nimetin lastikleri büyük ona 266 lastiği takacakmış öyle diyo...bence öyle daha güzel olur

doganbey1 link=topic=8361.msg193249#msg193249 date=1247069862' Alıntı:
çubuklu çok güzel söyledi.dobra dobra bence takviye daha iyi her zaman motoru yıpratmazsın
Evet ben de katılıyorum size motor ağırlığından dolayı düşük viteslerde iyi performans sergiliyo. Ben iyi bir MF kullanıcısıyım. MF 265, 240, 285, gibi traktörler fiziki yapısına göre hafif motorlar. Erkuntların bütün modelleri küçük yapılı ama geniş lastikli ve ton olarak ağır motorlar.Fark burda. Eğer herhangi bir Erkuntu kendi ağırlığına orantılı ağır yapılı bir pullukla bu sateığım massey lerle aynı pratiklikte kullanmaya kalkarsan; bahse girerim 3000* saati zor devirir. Örnek; Ayını motor= 135 MF 1350 kg. 22.000 saat motoru dayanan var. Aynı motor= 240 s kabinle 2200 kg. 4.000 saati geçipte motor yaptırmayan sayılıdır. İşte Erkunt taki fark bu. Traktörün % 35 i ilave döküm ağırlık. Kg mı heryede 2 tl. Şahsi fikrim Burda kimseye şunu alın şunu almayın diyemem. Sadece neyi almak isterseniz; Önce deneyin arkadaşlar yoksa bedeli ağır olur.Slm.

AKGÜN43 link=topic=8361.msg193230#msg193230 date=1247064286' Alıntı:
BEREKET O 4 LÜ 12 NUMARAyı bızıM ARAZIDE ÇEKECEK BEN BU TT 55 LE 255 EP Yİ VERİRİm. . reklam yapmayIn lütfen. . . 265 gel bi arka arkaya çift sürek nadas yapak . . yıllar eskidemez 265 i. .

çekmez kardeşim çekmez. . . sen ne dersen de. . benim 255 ep senın bereket 60 dan ustun kusura bakma. . 265 zor çekiyor . 4 lü 12 numarayı . . . geç bunları . .
senin motorlar lar üstün kardeşim ya büyüksün sen benden de tecrübende fazladır kesin şansın bol olsun 255 ep ne saygılar demek 265 ten bile kuvvetli herhalde 285 lik motoru taktırdınız neyse seninkiler benimkinden üstün sıkma canını yorma kafanı.

Ya sizin bu traktörler 5 para etmez.massey ferguson 135 orjinal ikili pulluğuyla bir çift sürer.değme motorlara taş çıkartır.burada adamın 3 oğlu 3 tanede 135 liği var.3 birden bir girer tarlaya.kaç kaç bilirsen erkunt.

bende yeni masseyciyim ama çok sevdiğimden değil çok param olsa ya fiat 6546 alırım yada nimet 70 masseyi ucuz olduğu için aldım çok sevdiğimden değil ilk traktörümüz 135 lik idi 1 sene kullandık hemen sattık boş römorku nadasta çekmezdi amcamda 240s var oda memnun değil ama kullanmak zorunda masseylerin hidrolikleri sinir bozucu arkaya kepçe takınca adamı uyuz ediyo frenler ona keza.piyasada memnun olmadığından satan kaç tane erkuntunu satan var.ben görmedim .ancak ödeyemediğinden satıyo.yiğidi öldür hakkını yeme.

bide bizim köyde 2 tane 255t vardı.ikiside sattı biri 640 aldı diğeride 480S adamlar memnun olsalar kesinlikle satmazlardı.çünkü bizim buralarda adam bi motor aldımı en az 15 20 sene kullanır.

.Evet arkadaşım sana katılıyorum son derece güzel bi örnek vermişsin teşekkürederim. Bak bi örnek de vereyim; hadi aldın diyelim Erkunt u veya X marka sonderece hp.si yüksek başka traktörü ondan sonra alabileceğin veya değiştirebileceğin ilk ekipman pulluk. Aldın 14 veya 16 inc bi pulluk motorda yeni güçlü gittin beton gibi tarlayı aktardın bide üstüne hava bastın ben böyle sürerim falan gibi. Tarladaki kesekler elarabası gibi. Ekim ayı geldi yağan yağmurla bu kesekler erimedi. Hazırlamaya kalkıştın ya 11 ayak yada 13 ayak bi kazayağı var veya 60 diş bi tırmık ne yapılabilir. Onca borçtan sonra 6000 tl veripte rototiller almakta biraz hayal olur. Fakat 135 mf eğer bir tarla sürülecekse sürer, zaten toprakta tav varsa NADAS olur. Çiftçilikte imkansız olanları yapmak değil, imkanlar doğrultusunda hareket etmek en mantıklıdır. Çünki herşey zamana yayılır, aceleyi ve hileyi toprak kabul etmez. Şahsi kanaatim.
[/QUOTE]

keykubat abi erkunt piyasaya yeni girdi daha ve piyasada az miktarda erkunt marka traktör var onun için ikinci eli yok ama önümüzdeki yıllarda canlanır ikinci el piyasası..

nailyetek link=topic=8361.msg193847#msg193847 date=1247227680' Alıntı:
.Evet arkadaşım sana katılıyorum son derece güzel bi örnek vermişsin teşekkürederim. Bak bi örnek de vereyim; hadi aldın diyelim Erkunt u veya X marka sonderece hp.si yüksek başka traktörü ondan sonra alabileceğin veya değiştirebileceğin ilk ekipman pulluk. Aldın 14 veya 16 inc bi pulluk motorda yeni güçlü gittin beton gibi tarlayı aktardın bide üstüne hava bastın ben böyle sürerim falan gibi. Tarladaki kesekler elarabası gibi. Ekim ayı geldi yağan yağmurla bu kesekler erimedi. Hazırlamaya kalkıştın ya 11 ayak yada 13 ayak bi kazayağı var veya 60 diş bi tırmık ne yapılabilir. Onca borçtan sonra 6000 tl veripte rototiller almakta biraz hayal olur. Fakat 135 mf eğer bir tarla sürülecekse sürer, zaten toprakta tav varsa NADAS olur. Çiftçilikte imkansız olanları yapmak değil, imkanlar doğrultusunda hareket etmek en mantıklıdır. Çünki herşey zamana yayılır, aceleyi ve hileyi toprak kabul etmez. Şahsi kanaatim.
çok doğru toprak tavında işlenmeli.birkaç sefer başıma geldi.pancar çamura kaldı.pancarı tarladan çıkarmak için tarlayı mahvettik.size söyleyeyim 2 yıl o tarlada yabancı ot bile bitmedi.

eğer imkan varsa ekinler biçildikten sonra birhafta içinde yerler sürülmeli.bu süre geçtiğinde toprak temelli kuruyor.kocaman kesekler çıkıyor.kuruya yer sürüp birde o kesekleri ezmeyle tavında bir toprak sürmenin yakıt tüketimi total de yarı yarıya fark eder.bu 200 beygirlik traktör meselesi değil yada erkunt şöyle massey böyle meselesi değil.bakış açısı kafa yapısı meselesi bence..

AKGÜN43 link=topic=8361.msg193806#msg193806 date=1247219166' Alıntı:
yormuyoruM ZATEN BİRADER. .
yaşına bak birde birader dediğin adama soytarılık yapıp canımı sıkma traktörlerinin kıymetini bil kimseninkine çamur atma madem erkuntlar hakkın da bir uhden yok ne işin var burda yorum yapıcam deyip uğraşıyorsun yerini bil...