Herkese tekrar merhabalar, yukarıda bahsi geçen makinalar fabrikamıza geldi, dün ve bugün ayrıntılı testler yaptık, buraya yazdıklarım kesinlikle suçlayıcı kelimeler ya da cümleler değildir, ben sadece yaptığım testlerin sonucunu buradan paylaşma ihtiyacı duydum, kullanım kılavuzlarımızda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.
Makinayı ilk teslim alan arkadaşımıza dereden su emişin 1000 litre depoyu 30 dakikada doldurduğu söylenmiş, fakat belki müşterimiz tam ayarını yapamamış olabilir, alttaki videoda bahsi geçen makina 1000 litreyi 11 dakikada doldurmuştur. İsterseniz Youtube çalma hızı ayarından videoyu yavaşlatarak izleyebilirisiniz. 2. makinaya pazartesi günü bakabileceğiz.
Not: Makinanız önceki geldiğinde ( 18 Nisan, saat 15 ve 15:20 arası) makinanıza bakan arkadaş makina hakkında bilgi alabilmek için 6-7 kere aramış ve cevap alamamış, aradığı telefon numarası 054**350024 .
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Yine bahsi geçen makinada 03-04 nolu memelerden 20 litreden fazla su atılmadığı belirtilmiş, fakat yaptığım testte 04 numaralı kırmızı uçlu meme ile 1 dakikada 2 litre su aldım, buna göre 30 meme X 2 = 60 litre toplam debimiz var, ilaçlama formülümüze göre: ( toplam debi = norm x hız x iş genişliği / 60 ) müşterimiz 1 dekar alana 40 litre ilaç atabilmesi için 6 km/h hızla gitmek zorundadır.
Ben tüm memeleri gri renk yani 06 numara ile değiştirdim, ve 4 bar basınçta 1 dakikada 2.8 litre su aldım, bu hesaba göre: 30 meme X 2.8 = 84 litre toplam debimiz var, ve yine formule edecek olursak (Q = N x V x B / 60 ) , (84 = 40 x 8.4 x 15 / 60 ) bu defa max. 8.4 km/h hızla gittiğinde 1 dekar alana 40 litre ilaç atabilir. Video aşağıdadır.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Genel test videoları aşağıdadır,
-------------------------------------------------------------------------------------------
Not: İlaçlamalarınızı rüzgarlı havalarda, yüksek basınçlarda ya da yüksek süratle yaparsanız gözle görünmeyen ve atomize olan sıvı ya buharlaşır ya da komşu tarlalara uçar gider, 40 litre ilacın belki 5 litresi bu şekilde ziyan olur.
2018 yılında ilaçlamayla ilgili bilgiler paylaşmıştım, herkesin okumasını tavsiye ederim, ne kadar bilinçli olursak hem kendimiz, hem arazilerimiz hem de Ülkemiz kalkınır.
Herkese merhabalar,bizim için başarılı geçen 2018 Konya Tarım fuarında gerek forumdan gerekse dışardan gelen ziyaretçilerimize çok teşekkür ederiz. Tarım fuarında gelen ziyaretçilerin ve forumdaki arkadaşların ortak sorunlarından olan meme(nozzle)seçimi ve ilaçlama makinesi ayar zorluğu...
www.trakkulup.net
Saygılarımla.