Bence bir ilaçlama makinesinde...


Memeler kesinlikle stoperli ve hava enjektörlü olmalı. Klasik konuk huzmeli memeler yüksek basınç ile kullanılmakta ve sürüklenme olmaktadır. Su zerreleri toprağa-bitkiye değmeden havada asılı kalmakta, ayrıca çevreye komşu parsellere zararı olmaktadir.Kanaatimce hiç kullanılmamalı. Bu stoperli memelerde şase içerisine yada farklı yollarla korunaklı şeklide yerleştirilmeli. Malum meme ve bağlantısı pahalı. Daha ekstrem birşey olabilir, kanat uçlarına sensör olabilir. Aynı zamanda bomun bitkiye olan yüksekliği ayarlanabilir. Toz ilaçların karıştırmak için ayrı bir hazne yapılabilir. Hassas dümenleme sistemlerine uyumlu modeller yapılabilir. Bu parçalı bomların vanalarına valf takılarak yapılabilir. Birde bir çok firmanın ürünlerinde 100 bar basınç saati kullanılıyor. Tarla koşullarında 3-5 barlarda ilaçlama yapılması saglikli oluyorsa ,20 bar olan bir saat takılırsa hassasiyet daha görsel olacaktır. Vanalar traktör uzak kalabiliyorlar. Basınç hortumları biraz uzun bırakılıp regülatör ile beraber traktöre yakın bir konuma veya içerisine alınabilir. Diye düşünüyorum. Saygılar.
 
15 metre 1000 lt kullanıcısı olarak en büyük sıkıntım kolların yere çarpması bitkilere ilaç atarken kollar yukarıda olduğundan sıkıntı değil ama toprak düzenleyici hümik asit atarken muhakkak 2-3 meme kırılıyor. Buna bir çözüm bulunmalı öyle tarlalar var kolun biri yere vururken diğer tarafı 3 metre yukarı çıkıyor yükseklikten bitkiye göre 1 kez ayarlanıyor ama kolların sağ sol dengesi her saniye değişiyor bence bu daha önemli.
 
Filtrasyon çok üst düzeyde olmalı sonuçta tanklar evlerdeki musluktan dolmuyor.
püskürtme uçları geliştirilmeli en ufak şeyde tıkanma yapıyor.
kanatlar açma kapama pistonlu olmalı ve birbirinden bagımsız yükseklik ayarlı olmalı tarladaki egime göre ayarlamak için.
üst üste binmeyi önlemek için son meme ucunun yanına tarlaya geçici iz bırakacak bir sistem yapılmalı (futbol sahalarında serbest vuruşlarda sıkılan köpük türü vb)
delinmeye karşı su tankının dayanıklılıgı artırılmalı.
traktör baglantı kolları çok aşagıda, baglantı yaparken resmen ezıyet oluyor...
 
Opsiyon olabilecek birçok özellik yazılmış ama en önemli konu meme tıkanması bence. Ben bu sorundan yıldım artık ne yapsam kesemiyorum tıkanmayı yapraktan hümik asit vb şeyleri atmayı bıraktım bu yüzden. Genel birçok üreticinin kullandığı filtreler çok basit ve yetersiz. Geliştirilmiş bir sistem varsada ben bilmiyorum araştırıyorum bulamıyorum. Birde hangi model tee jet meme hangi bitkilerde ilaçlarda kullanılır, pirinç memeden bu sisteme geçilince regülatör değişmek gerekir mi bu konudada çok bilgi eksikliği var.
 
İlaçlama makinesine tek hortum bağlayıp cevizlere göz taşı ilaç atıyoruz , aynı zamanda içine ılık su koyarak yıkama makinesi gibi de kullanabiliyoruz.
Makinenin kenarında el yüz yıkamak için 10 lt lik yedek depoda koyulabilir , ilaç karışımları yapmak içinde gerekli oluyor.
Kışın makinenin pompasında su kalma durumuna göre suyu tahliye edecek ek bir vana koyulabilir.
Reflektörler genelde kırmızı renkli ve biraz küçük kalıyor, toz ve çamurdan üzerleri kapanabiliyor.
Sarı reflektör daha fark edilir oluyor , 30*30*30 cm üçgen reflektör daha görünür olur.
İlaçlama makinelerinin çoğu maalesef dışarda duruyor, Güneş'ten depolar çatlama yapıyor , koruyucu bir örtüsü olması iyi olur.
Makinenin alt ayaklarına takılabilecek, çöp bidonu gibi kilitlenebilen tekerler takılabilir, benzerleri gübre sepetlerinde var, garajın içine elle rahat yerleştirilebilir.
 
Önallar marka beta hp 12 mt kol uzunluğu makine kullanicisiyim, kullanirken eksikligini hissettigim en buyuk sey el yikama su deposunun olamayışı, kullanim esnasinda ister istemz ellerine ilaç bulasiyor yikamaya su arıyorsun. Birde 12 mt iş genişliğindeki bir makineyi kumanda kolları en az 4 e bölmeli, benim kullandigim makine 2 ye bölüyor, ve üstü üstüne binmeler daha fazla oluyor. Bu eksiklikler harici başka şikayet edilecek bir husus yok, gayet memnunum ürününüzden
 
Piyasada yaygin olan x tipinin uc kollari zayif duruyor ve memeleri koruyan bi tasarim yok egimli arazilerde uclar cok carpma yapiyor.
Birde baska bi sorum olucak simdi aldik x tipi bi makine diyelim 6 tane guc cikisi isteyenden, buna zaman icerisinde elektronik kumanda taktirabiliyor muyuz? Firma kendi opsiyonlarinda olanlardan?
Birde pirinc memeleri, t jet e cevirsek herhangi bi basinc ayari vs gerekir mi?
 

İlaçlama makinelerinde en çok yaşanan sıkıntılardan birisi filtre sistemlerinin yetersiz oluşu sonucunda tıkanma sorunu, bence damlama filtrelerinde kullanılan filtre malzemesinin küçültülmüş hali uygulanmalı ve yine damlama filtresinde olduğu gibi filtrenin sökülmeden ters yıkama ile temizlenebilmesi gerekli
 
Öyle bir ilaç makinası olmali kanatları olmamalı çiftçiler artık kanat ac kanat kapamaktan yoruldu.
Böyle bir sistemin 15m iş genişliği olamazmi
Kanat açıp kapatmak hem yorucu otomatik bile olsa iş ve zaman kaybı bu sistem geliştirilip uygulanamazmi?
Budur. Kanatlardan kaynaklanabilecek sorunları ortadan kaldırmış adam, daha ne olsun.
 
Bence bir ilaç makinesinde
- kanat denge sistemi ve yere çarpma önleyici
- kanatların sağ ve sol baş memelerinde dönerli kafa olup birine standart sınır kesicili meme standar olmalı
- yedek ilaç , karışım kabı ve koruyucu kıyafetlerin konulacağı bir bölme olmalı
- kanatları bindirmeyi en aza indirmek için sıtandar en az 6 bölmeli yapılmalı kabin içinden olursa tadından yenmez.
İyi çalışmalar Saygılar.
 
Piyasada yaygin olan x tipinin uc kollari zayif duruyor ve memeleri koruyan bi tasarim yok egimli arazilerde uclar cok carpma yapiyor.
Birde baska bi sorum olucak simdi aldik x tipi bi makine diyelim 6 tane guc cikisi isteyenden, buna zaman icerisinde elektronik kumanda taktirabiliyor muyuz? Firma kendi opsiyonlarinda olanlardan?
Birde pirinc memeleri, t jet e cevirsek herhangi bi basinc ayari vs gerekir mi?
Sevgili MF5440, ayrıntılı bilgi almak adına ekip arkadaşlarımla iletişime geçebilirsiniz, her türlü sorunuza cevap bulabileceğiniz info@onallar.com.tr adresini ve 444 7 442 nolu numarayı kullanarak iletişime geçebilirsiniz
 
Bu tarz bi makina için traktörümü satıp sonra kredi çekip traktör almam lazım :) filtre olayı sağlam olmalı sadece suya hizmet etmeli
meme tıkanması işi son bulmalı (günaha sokuyor insanı) yere çarpma olayına karşı koruma muhafazası olmalı
Depo kapağı contalı olacak traktör sallandımı akmayacak bayır aşağı tarlaya gidene kadar 5 lt ilaç boşa gidiyor bunları
Ve birçok eksik olanları arkadaşlar yazmışdaa şu opsiyon ilavesi iyı fikir parasına göre parça ilaveli makina
 
Değerli Trakkulup üyeleri,

Uzun aradan sonra ilk postumu yazıyorum, görüşmeyeli iyisinizdir umarım.
Malumunuz Önallar Tarım olarak Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veren firmaların başında yer alıyoruz. Aynı zamanda Türk Tarım Makineleri Sektör'ünün TC. Sanayi Bakanlığı destekli Tasarım Merkezlerinden biriyiz.
Geçirdiğimiz pandemi dönemi sosyal etkileşimde bulunabildiğimiz fuar gibi organizasyonları bitirdi bildiğiniz gibi. Bu bağlamda Trakkulup etkileşim kanalı olarak daha da değerlenmelidir diye düşünüyorum. Biz pandemi döneminde oldukça yoğun ve büyük çalışmalar yürüttük ve yakında bu çalışmalar ile sektöre adımızı altın harfler ile yazdırmayı düşünüyoruz. :)

Gelelim postun konusuna ve içeriğine,
Yürüttüğümüz büyük projeler haricinde ilgilendiğimiz orta ölçekli konular bulunuyor. Bunlardan birtanesi de; "Manuel açılır kanatlı, hidrolik aktüatör ile yükseklik ayarı yapılabilen" pulverizatör grubu. Bu ürün grubu, ülkemizde de "BEST Seller" katagorisi diyebileceğimiz bir katagoriyi oluşturuyor. Ülkemizdeki tüm imalatçılar bu katagoriye benzer özelliklerde hatta benzer görünümde ürünler üretiyorlar.

Şimdi konuya gelelim =)

Önallar Tarım olarak bahsettiğim katagorideki ürünlerimize yeni bir tasarım çalışmasına başlamayı düşünüyoruz. Tasarım faaliyelerini sizlerden alacağımız fikirleri ve önerileri de dikkate alarak yürümek istiyoruz. Dijital dünya ile bu kadar ilgili olduğunuzu bildiğim için Trakkulup üyelerinden gelecek feedbackleri özellikle dikkate alacağımızı belirtmek istiyorum.

Özet ile; hidrolik aktüatörle yüksekliği ayarlanabilen, manuel açılan kanata sahip bir pulverizatör sizce nasıl olmalı? Kanat kısmı, şase kısmı, ilaçlama teknolojileri, pompa ve regülatör bölümleri vb. ilaçlama makinesine ait her konuda fikirlerinizi "Bence bir ilaçlama makinesinde ....... diye başlayarak yorumlayabilirsiniz.

Saygı ve sevgilerimle,
Ali
Allah aşkına Kurumsallığın K sı olmayan AR-GE den bihaber olan bir firmadan böyle bir başlık görmek çok güzel. Aldığımız Önallar Alfa 1000 LT, X kanat ilaçlama makinesini aldık. Makina bildiğin çöp. Piyasadaki 15.000 TL lik makinalar, ÖNALLARDAN çok daha iyi ilaçlıyor. Fabrikayı arıyoruz makinayı gönderin dediler, gönderdik Makinada bişey yok dediler. dekara 40 lt su attırmak istiyoruz. ama malasef imkansız. Satarken rahat atar dediler. şimdi T-jet meme atmaz vs. 14 yıldır T-jet meme kullanıyorum bana T-jet memeyi anlatıyor. Kısacası sattığı malın arkasında değil firma. Almayın-Aldırmayın mutlu olmak isterseniz Önallardan uzak durun.
 

Çamur at izi kalsın, bu forumda hem fabrikamız yöneticisi hem de sorunlarınızın çözümünde elimden geldiğince hem burdan hem de özel mesaj aracılığı ile bir çok kişiye yardımcı olan ben varım, hiç mi aklınıza gelmedi burdan yazmak? Tabi ki en kolayı firmayı kötülemek..! Binlerce X kol kullanıcımız var, hem yurtiçinde hem de yurtdışında, makinadan anlamadığınız belli, T-jet diye bir meme yoktur, Teejet bir markadır, plastik memelerin ismi yelpaze hüzmeli meme olarak geçer, satışını yaptığımız Alfa 1000-X modelinde uygun memeyi kullanırsanız 50 litre bile atarsınız, Allah aşkına böyle rezil bir mesajı yazmak için hiç mi utanmadınız..! Hiç mi aklınıza gelmedi "Ben yetkili biri ile görüşmek istiyorum, ya da teknik müdür ile görüştürün beni" demek ? Binlerce kullanıcı makinalarımızı sorunsuz kullanırken hiç mi kendinizde bir hata aramadınız, beceriksizliğinizin sorumlusu biz miyiz?

Foruma daha yeni üye olmuşsunuz, ilk ve tek mesajınız bizi kötülemek, Siz kimsiniz gerçekten? Ya da gerçekten bizim makinamızı kullandığınızdan bile şüphe duyuyorum..!
 
Laf olsun diye degil ben ilaclamada önallarin üzerine makina tanimam 10 yillik 400 litre holderi var daha tas gibi calisir 1 tonluk gecen sene asansorlu modelini beta c aldim pisman oldum tam otomatik almadigima simdide güc yetmez ali beyacaba beta modelini otomatige cevirme sansimiz varmi varsa özelden fiyatlandirma bilgisi verebilirmisiniz ?
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt