Merhabalar Cenap bey,
Ben Istanbul'da yaşıyorum ancak ailem Kütahya'da, orada köylü akrabalar da var. Uzun süredir tarım ile ilgili bir yatırım yapmak istiyorum, bu yatırım uzun vadeli ve mümkün ise çok zahmetli olmasın istiyorum. Buradaki amacım hem babama bir meşgale olsun hem ilerisi için bir yatırım olsun.
Kütahya'da 10-20 dönüm arsa alıp bir yatırım düşünüyorum. Bana Badem önerdiler. Ne dersiniz, 15-20 dönüm yeter mi? Bölge olarak mantıklı mı? Ayrıca nasıl bir arsa bakmam gerekir. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Bu konuda hangi kaynaklardan yararlanabilirim, önerilerin nelerdir?
Bereketli olsun kaça kaç dikilmişti hangi çeşit ? Tozlayıcı varmı? Bademde
Ceviz ve bademi karşılaştırma yapmak gerekirse getirisi ve bakımı yönünden hangisi avantajlıdır
Cdnap adiyamnliydi ama artik formda yok gibi hic ugramiyorCenap bey cok guzel bahceniz var. Berketli ve bol kazancli olur. Ins. Bahce hangi sehir de
MaaşAllah, bereketli olsun.
Çok güzel maşallah geçtiğimiz 2 yilda çok verim yapti bu senede iyi görünüyorlar.
Agac olayi sizlerinde soyledikleriniz gibi.;Çok verimli topraklara değilde tarima pek uygun olmayan yamaç ve kır yerlere ekilirse,daha uygun olur.
Çok verimli taban tabir ettiğimiz yerlerde sulu tarim da çok daha fazla gelir ve fayda saglamaktadir.
Bu yuzden kit kaynaklarimiz daha iyi kullanilmis olur.
Çok teşekkür ederim.Il tarima danisar6ak yapilsa onlarda bunlari söylese ne iyi olur.Kesinlikle size katılıyorum abi, bol kireçli, hafif bünyeli ve sulamanın olmadığı yerler tam da bu iş için.
Kesinlikle size katılıyorum abi, bol kireçli, hafif bünyeli ve sulamanın olmadığı yerler tam da bu iş için.
hocam adıyamanın neresi ..daha doğrusu rakımı kaç metre?kaç kaça diktiniz? verimi nedir?ben de dikmek istiyorum ama her kafadan ses çıkıyor.. verim alamazsın müşterisi yok masraflı iş..
Öncelikle foruma hoş geldiniz.
Badem şu an için karlı bir yatırıma benziyor,çünkü meyveye yatma dönemi kısa ve kabuklu fiyatida randımana göre 5 ila 10 lira arasında.
Yalnız badem her bölgede yetişmez ve yetişsede iyi bir verim sağlanamaz. Bu yüzden bedemin dikilecegi yerlerde iklim şartları müsait olmalı. Örneğin: sıcağı çok seven bir meyvedir,kepir topraklardan pek hoşlanmaz. Daha çok taşlık ve kahverengi ya da kırmızımsı topraklarda yetişir. Kışları soğuk geçen iklimlerde bahar geç geldiği için bademin meyve yapıp olgunlaştırma süresi yetersiz kalır. Yani ağır bünyeli toprakları sevmediği gibi ağır kış şartlarında sevmez.
Bölgenizde deneyipte başarılı olan varsa yapılabilir...
arazimin üç tarafı nehirle çevrili kumsal arazi kış 4,5 yılda bir kar yağar, yer diyarbakır, burada badem ceviz fıstık ekilirimi. Teşekkür edeim şimdiden.