Bayer’in arpa ve buğdayda yeni silahı

Bayer in bugday arpada yeni silah i

Hee peh peh biz ne silahlar gorduk sadece lafta kaldi arkadaslar k.bakmayin ama ben artik ne bu ilac firmalarina nede gubre firmalarina inanirim bizim burda fare sorunu cikti kulanmadigimiz ilac kalmadi bi fayda saglamadi sonunda iraktan fare ilaci getirdiler tarlaya atmakla farelerin olmeleri bir oldu o kadar ise yaradi ki bu sene fare ilaci atmayacaz cunku fare yok gelelim baska bi ilaca zabrus kurtu cikti bizde bu sene gene kulanmadigimiz ilac kalmadi bi ise yaramadi sonunda onunda ilacini suriyeden getirdik 1 hafta unce atik tam beli diyil ama ise yariyor gibi okadarini soylim atarken ben bile zehirlendim artik kolay kolay bu ilac firmalarina inanmam ilaclari bi ise yaramiyor bundan eminsin firmaya dava aciyorsun adamlar bi bi avukata karsi 10 avukatla geliyor bin bir bahane uretip hakli oldugun halde haksiz cikiyorsun.

Ynt: Bayer’in arpa ve buğdayda yeni silahı

Bayer bu ürünü büyük ihtimal Basf a karşı çıkarmış. Duett ultra yıllardır var.
Fiyatı nedir. Karşılaştırma yapmak lazım. Duett ultra bu konuda çok etkili bir ilaç.
Her ikisindede etkili süre 35 gün.
Dekara atılacak miktar:
Duett Ultrada 60 ml.
Bayer Input 100 ml.

Bayer Input Etken Madde : 160 g/l Prothioconazole + 300 g/l Spiroxamin

Basf Duett Ultra Etken madde: Epoxiconazole 187 + Thiophanate Methyl 310

slm.arkadaşlar.ben geçen yıl sportak attım.çok memnun kalmıştım.Bu yıl da onu aradım ama piyasadan kalktığını yerine input çıktığını söylediler.
sportak kökboğaz,külleme
input kökboğaz(65 tl) küllememe ve septorya yani yaprak lekesine etkiliymiş.
Yani sportakı atınca pas içinde duet atıyorduk.şimdi inputu atınca pas ilacı atmaya gerek kalmayacakmı?
ayrıca dün öğrendim.basf bu yıl tocato dc diye bir ilaç çıkarmış.kökboğaz külleme septoya ve pas içinmiş bilgisi olan varmı?

slm.arkadaşlar.ben geçen yıl sportak attım.çok memnun kalmıştım.Bu yıl da onu aradım ama piyasadan kalktığını yerine input çıktığını söylediler.
sportak kökboğaz,külleme
input kökboğaz(65 tl) küllememe ve septorya yani yaprak lekesine etkiliymiş.
Yani sportakı atınca pas içinde duet atıyorduk.şimdi inputu atınca pas ilacı atmaya gerek kalmayacakmı?
ayrıca dün öğrendim.basf bu yıl tocato dc diye bir ilaç çıkarmış.kökboğaz külleme septoya ve pas içinmiş bilgisi olan varmı?

Eeee köylü abi daha arastirmadinmi. Simdi bu ilaci atinca kac hastaliga etkili olacak. Bizler bu iste cok acemiyiz. Benim icin önemli olan bu sene pas ve kök bogazi hastaliklari. Bu ikisini bi ilacla halledebilecekmiyiz. Dekara ne kadar atacaz...

araştırdım. yetkili geldi.şimdi ben burada desm ki aman bayer kullanın biri çıkar a firması b firması der.şimdi bir şey anlatsak bir çok muhlafet çıkar.
input 50-100 cc hastalıgın durumuna göre.gerçekten güzel ilaç pahalı ama mecbursun.
100 dekar 650-750 tl
sadce kö çürügüne degil.diger hastalıklaarada faydalı.
pas-külleme-kökbogazı-septorya-sürme-yaprakçizgi ve rastık bunlara input.
kök hastalıklarının verime zararı %50

bugdayın arpanın başagın altındaki son bogum ve yaprak kalite verim için en önemli yeri.....
ben nohut verdiğim arkadaşlarla yaklaşık 6000 dönüm nohut için ilaçlar 7 bin dönüm de buğday arpa için gereken ilaçları durumları iyi olanlar bayer den orta olanlar safa tarımdan alacagız.