Ynt: başak traktör hakkında ne bilmek istersiniz
Merhaba dostum verdiğin bilgiler için teşekkür ederim diğer katkıda bulunan arkadaşlarada teşekkürler. Bizde 2005 model 2073 tek çeker bayramoğlu kabinli modeli mevcut. Fakat birçok yerinden yağ atıyor , önceki yıllardaki steyir kalitesini biliyoruz , zamanında 768 i miz vardı. Fakat bu kalite bakımından ondan daha kötü gibi. Traktörün sağından solundan yağ çıkması açıkçası canımızı sıkıyor. Bunun yanında yakıtı çok az , bu küçük ve orta düzey üreticilerin 2. traktör olarak başak laması için için çok iyi bir neden , henüz elimizdeki modellerin orta ve büyük çiftçiler için tam olarak bir alternatif olacağını düşünmüyorum , 95-100 bg lik başakları dört gözle bekliyoruz. 85 bg lik modelin çıkması bu yolda yeni gleişmeler olacağının bir habercisi sanırım. Herşeye rağmen yerli malındandan şaşmamayı düşünüyorum , Erkunt , Başak , Tümosan , NH nin yerli modelleri , kapanmasaydı Uzel i tercih ederim. Ama şuda bir gerçek ki ithal modelleri kalite açısından yakalamak için epeyce yol kat etmemiz lazım. Kalın sağlıcakla.