Balya makinesi icin uygun traktor secimi?

Ynt: Balya makinesi icin uygun traktor secimi?

balya makinasına hangi traktörü takarsanız takın herşey şöförde biter bu yüzden alınması gereken traktörde güç değil serilik önemlidir 60-66s ve new holland balya makinası ile new holland td 100 d den daha çok balya yaptım aynı tarlada bu yüzden güce bakmayın bn bi ay önce td 80 aldım ve eminim kastamonunun arazisinde günlük 2000 balyayı inmeyecek benden size tavsiye en güzel ve en verimli traktör newholland td 80 d :))))))))

okuduğum kadarıyla balya makinasına en uygun traktör 80 hp gibi bizim burda 640 la stery 8073 le 7056 ile çok rahat balya bağlayan var hatta adamın biri elibollar balya makinası ile 55-46 traktörle 1 yıl balya yaptı günde 800- 900 balya yapıyordu sonra 70-56 aldı bu makina bu kadar zormu steyr a hararet yapar falan denmiş köyün birinde 4 balya makinasının üçü steyr 640 la başladılar steyrle devam ettiler stery az yakıyor diye makina almaya niyetlensem 50 -60 milyarada traktör alacağız galiba

80-66 gecen sene aldik bu sene sattik cok guclu geldi fazla yakiyor 70-66 idealmis Ama en ideali jx80 3 silindir ama 70-66 dan da az yakiyor ondan seri gidiyor ama jx 80 almadim 8195 tumo almistim oda otturuyor makinayi kiracak diye korkuyorum simdi td65 yetiyor 640 tan iyi bagliyor valla lafin ozu td80d veya jx80 az yakiyor 80-66 kadar da seri hatta ondan cekisli

Arkadaşlar 2004 yılında balya makinasını aldık mf 285 fiat 640 td 65le balye yaptık.şuan da td 80 le balya yapıyoruz. antalyada afyonda konyada balya yapıyoruz.saydığım traktörler içinde en randımanlısı td 65 di motor hiç kesilmiyordu manevrası çok iyiydi.td 80 den hiç memnun değilim.24 gazda kuyruk mili 540 deviri ancak ulaşıyor hernekadarda devir saatinde 22 gazda ulaşacağını yazsada şavttan ölçtüm yaptırdım yani makinanın düzenli çalışması için motorun son gazla çalışması gerekiyor td 80 alıp balya yapmayı düşünen arkadaşlar aman oturup bidaha düşünün.

herkese merhaba,

herkese bi traktör sölemiş o iyi bu iyi diye, bende bu sene elibollar makine aldım steyr 8073 85 model traktör var.2011 yılında rektefe oldu.
bu sene sap zayıf olmasına rağmen günde 700-800 arası balya bağladım.herkes steyr in uygun olmadığından bahsetmiş ama ben çok memnunum bizim köyde bir tane daha var o da başak ile bağlıyor.steyr hareret 90 civarında hiç bir sıkıntı olmuyor vites yerine göre düz 2 ile de 2 takviye ile de bağladığım oldu.bu sene 10.000 balya bağladım...(sapın zayıf olmasına rağmen.)Allaha şükür ne makinada sıkıntı çıktı ne traktörde.

herkese bol kazanç.....

img02732.jpg

img02591.jpg