Hocam iyi günler bizde de new holland bc 5050 balya mak var 750devirde kullanmak uygun mu sizce kimi zarar verir makinaya diyor kimisi sıkıntı olmaz diyor ben 540 devirde 22gazla kullanıyorum yakıta biniyo biraz sizce uygun mu 750devirde kullanmak bide case 115jxu tavsiye edermisiniz...
Taksilerde rampa inerken boşa atılmaz, motor tekerlerden aldığı güçle yakıt çekmeden kendiliğinden döner.Devir almamış bir motor ani yüklenmelerde fazla yakıt çeker, hareketli bir cisim durmak istemez, temel eylemsizlik prensibidir.
Günümüz motorlarında güç almaktan yana sıkıntı yoktur fakat ağır işte spesifik ortalama yakıt tüketimleri, 6 silindirin 4 silindirden, motor hacmi büyük olanın küçük olandan farkı olabiliyor, dizayn farkları da etkili oluyor, genel forumlarda bu konularda atışmalar çok oluyor.
750 devirde kuyruk mili kullanımın zararı olduğunu düşünmüyorum, malzeme kalitesi iyiyse, turboya biraz fazla yüklenmiş oluyoruz.
JXU serisi kullanmadım ama genel nitelikler olarak NH T5000 serisiyle aynı özellikleri taşıyor, 4 tekerde fren var, 55 km/h yol hızı var, pompa ayarı yaparak gayet performanslı olur.Dingil mesafesi uzun, toprak işlemlerinde rahat olur fakat küçük tarlalarda aynı şey söylenemez.Kullanıcılara sormakta fayda var.