277 kilo verim ortalamasına göre buğdayda zaten Türkiye geneli yüzde 25 kazanmıyor totalde üretici, onada gözü diker piyasaya ezdirirlerse üreticiyi, seneye ekmeyi planlayan çoğu üretici tohumuda bulamaz, düşük verim alanlar geçen yıl gübreyi bulamadı gübresiz ektiydi, kuraklıktan etkilenenler mecbur kaldı zaten sermayemi kalıyor cebinde gübre bulsun eksin adam.
Neyse dışardan yüzde 25 ucuza alır alır onuda yarı fiyatına piyasaya verir sosyal yardım yaptıkları vatandaşın ve düşük gelirli halkın karnını ucuza doyururlar, hazineyede zararı mesele değil nasılsa, koltuk makam sahiplerinin cebindenmi çıkacak hazineden çıkacak, oh ne ala ne ala, sıkıntı yokmuş hakkaten, hep düz mantık yürütmemek lazım zararı kimsenin cebine değil canım hazineye hazineye, hazinenin sahibi yok kimse ses etmez, üreticide kazanmayıversin zarar etmiyor nasılsa, 3-5 de destek alıyor üretici daha ne olsun, böyle oldumu işler ayna çal çal oyna derler bizim buralarda, çalıp çalıp oynamadıkları kaldı hatırlatalım, belki yüzde 25 ucuza verilerse çalıp çalıp oynamayıda unutmasınlar.
Tarım hakkında 10 açıklamanın 9 u dışaırdan alacakları malı tarif etmek üzerine, beyinlerde üretim bitmiş çok yazık üretim nasıl olacak açıklama yok
Sahi üretimmi dedik biz?
o da ne yahu ?
ne gerek var şimdi tarım ülkesiyiz ya biz bu şekil sıkıntı yok
her şey güllük gülistanlık
Hatta dünyayı araştırmalı belki başka diyarlarlarda daha ne fırsatlar var alıp getirmek lazım.
Bellimi olur çok üretim yapmıştır birileri koyacak yerleri yoktur, gelselerde ucuza satsak diye bizi bekliyorlardır,
uyanıklığımızı gösterip fırsatçılık yapıp hemen ucuza anlaşıp kapatmak lazım o malı, denizde kum bizde para nasılsa.
nede olsa bizden bişey kaçmaz, ondan sıkıntı yok bizde, hiç olmaz olmadı sıkıntı diye bişey, sıkıntıyı tarih yazmaz diyelimde tam olsun.