Ayçiçeğinde kesin alım fiyatı

Hasat sezonu yaklaştıkça fırsatçıların yalan rüzgarları esmeye basliyor...

Resimler ve ekler

• Screenshot_20220701-125506_Chrome.jpg
    Screenshot_20220701-125506_Chrome.jpg
    107.4 KB · Görüntüleme: 46
2 ton döküp yağı tohumu alıp kalanını depoya dökerim geçen sezon ortaklarını aldattılar 11bin kar nedir kalan ayçiçeği borsaya kışa satarım
Bende bu sene ilk defa çiçek ekimi yaptım normalde hep buğday depoladığımız taşla örülü ambarlarımız var çiçeğide buğday gibi depolayabilir miyiz yoksa farklı bi işlem yapıp mı depoluyorsunuz

harmanda cicek 10 tl yazın buraya
2021 yazinda Buğdayı 2.3 e satip 6.5 e mazot aldık. Ayçiçeği ni ise 4.65 e verdik.Bu sezon bugday 7 ,mazot 30 tl olursa ayçiçeği 10 tl düşük olmaz mı?
Adana da Ayçiçeği fiyatının en az 14 tl nin aşağısı geçen yıldan düşük olması anlamına gelir...
Çiftçi başkasından merhamet dilenmesin,gereğini yapsın yeter...

Bende bu sene ilk defa çiçek ekimi yaptım normalde hep buğday depoladığımız taşla örülü ambarlarımız var çiçeğide buğday gibi depolayabilir miyiz yoksa farklı bi işlem yapıp mı depoluyorsunuz
Yağlı tohumlarda dışarı depoluyor altına branda çekiyor sikoları hep bu şekilde üzerinide brandayla örtüyor 2 sıra çuval diziyor birde yanlarına au kanalı yapıyor alttan su almaması için

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çukurova da ayçiçeği açılış fiyatı çiftçinin belini kırdı.En az 15 lira fiyat beklenirken Tüccarlar getirin 9 liradan dökün diye söylenti yaymaya başladı.. Tüccarlar biliyorlar ki Çukurova da ayçiçeği ni çiftçinin depolaması gibi bir durum ve olanak yok.. İstediği fiyattan her yıl olduğu gibi bu yılda alacak. Ama Trakya 15 den açar 20 den kapar.. Çukurova yaklaşık 10 yıldır ayçiçeği Eker ve bu durum her yıl da yaşanır.. .

Hocam yapacak birşey yok bizler burda zaten 170 kg biçiyoruz sizler 300 kg biçiyorsunuz aynı kapıya çıkıyor
Şukretmekten başka yapacak bir şey yok cografya kaderdir.
Dört yıl once sine kadar kiracta 260-270 kg ye bictigimiz oluyordu,son yillarda sezonda hiç yağmur yağmıyor ve tek sulama yaparak 40 ile 70 dekar ortalamalarim 150 ile 200 arasinda oluyor.300 kilo benim icin hayal kalıyor...

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Toprağım fiyat belli mi sizin oralarda.. İmamoğlunda 14750 diye bir söylenti var da..
Yok kardeşim daha başlamadık, cevremde 10 güne baslar.Bir 10 gün sonrada ben bicerim.Fiyat bilgim yok ama inşallah 14 den aşağı demezler. Bugday 'daki fiyat güncellemesini ayçiçeği ne uyguladığımızda bizim burası 16 dan açması lazım.Hadi hayırlısı...