Suluovada hangisi hocam tüccar mı bu alanAmasya / Suluova
Yağ oranını ölçüyorlar
Yağ oranı, 40, 41, 42, 43, olanı da 44, olanı da 4.900 TL' den alıyorlar. Fiyat sabit.
Anlaşılan,
O
ki
Ölçümü kendi kazançlarını hesaplamak için yapıyorlar.
Suluovada hangisi hocam tüccar mı bu alanAmasya / Suluova
Yağ oranını ölçüyorlar
Yağ oranı, 40, 41, 42, 43, olanı da 44, olanı da 4.900 TL' den alıyorlar. Fiyat sabit.
Anlaşılan,
O
ki
Ölçümü kendi kazançlarını hesaplamak için yapıyorlar.
Trakya da var mi bu isletmelerden stopaj ve fire olmamasi gayet iyi yani tonda 200tl cepte kaliyoBu da var
Suluovada hangisi hocam tüccar mı bu alan
Benim bahsettiğimde Agrolino'ydu.Benimde yeterli deneyimim olmadığından arkadaşlara sordum.
Sırf bu işler için depo yaptım.
Dün fiyatı 4800/ton duydum. Depolamayı düşünüyorum.
İstanbul merkezli çok büyük bir firma alım yapacak. Geçen yıl yaptıkları tanelik mısır alımı ile yerli xx lere geçit vermediler piyasayı düşürtmediler.
Bakalım aynı işi ayçiçeğinde yapabilecekler mi, Trakya ile aynı olur diyorduk ama makas şu anda açık. Nakliye farkı bile makası açıklayamıyor.
Ayçiçek depolanırken 1-1,5 metreyi geçmemesi gerektiğini okudum bir ziraat profunun yazısında. Ayrıca arada bir karıştırmak gerekiyor kızışma yapmaması için.Ayçiçeği depolama konusunda tecrübeli olan arkadaşlar. . . . .
Kuru ( %8 - 9 nem ) ürün.
Hava sürkülasyonu iyi betonarma depo.
Ürün yüksekliği ne kadar olmalı ?
Bilgi için,Ayçiçek depolanırken 1-1,5 metreyi geçmesi gerektiğini okudum bir ziraat profunun yazısında. Ayrıca arada bir karıştırmak gerekiyor kızışma yapmaması için.
7 rutubet ve üzeri sıkıntı olabilir, 7 nin altındaki değerlerde kızışma gibi sorun olmaz. Geçen yıl 60 ton mal 'ın içine sadece 1 römork 8 rutubetli mal döktük sorun çıkardı.Ayçiçeği depolama konusunda tecrübeli olan arkadaşlar. . . . .
Kuru ( %8 - 9 nem ) ürün.
Hava sürkülasyonu iyi betonarma depo.
Ürün yüksekliği ne kadar olmalı ?
Gelibolu ve Pınarhisar da var deniyor.Trakya da var mi bu isletmelerden stopaj ve fire olmamasi gayet iyi yani tonda 200tl cepte kaliyo
Buralarda kalmaz ama 15 eylul olsun fiyat 5500 olur enaz tuccar almak istiyorsa artiracak mecburen saka gibi gecen yil 45 yag 5000tl den sattim hicmi enflasyon farki olmaz gubre mazot tohum icar hepsi yari yariya artti çiftçiye gundondu sapi kaldi desenize...Tarım kredi de bu şekilde açılkamış