ayççiçeği desteklemeleri listeler asılmaya başladı.

Şaşırdım açıkçası senelerdir mayıs sonu yada haziran başı hesaplara geçerdi.Eğer 16 nisana kadar yatarsa referanduma yapılan yatırım gibi olacak.Köyden kontrol ettireyim bakayım burada listeye çıkmış mı.

Ağabey dün ziraat odasındaydik ordaki memur ayçiçeği desteklemeleri askıya çıkmak üzere eli kulağında ve nisanın 10una kadar hesaplara yatacağını söyledi 40kuruş kilo başına, bu yıl sözleşmeli üretim desteği falan satarken tüccar ile sözleşme imzaladık ya kiloda 6kuruş oda bu desteklemeyle beraber verilecekmiş yani toplam kiloda 46 kuruş destekleme alıcaz 1 ton gündendide 460 lira yapar hayırlısıyla seçimden önce paralar cebimizde olucak[emoji4]
Haberler iyi demek Gürcan. Seçim nimetleri yiyelim biraz da. Başka türlü yüzümüzün güleceği yok.

Biz yağlı tohumlar ile rekolte beyanı yapıyor. Acaba sözleşme yerine geçiyor mu?

Şuan itibariyle ayçiçeği desteklemeleri icmaller bizde askıya çıktı 21 mart 2017 tarihine kadar kontrol etmemizi rica ettiler demek ki 21marttan sonra askıdan kaldırılacak.

e6f1266252749bb0be28a3cd707e9ac8.jpg

İcmalleri kontrol ettim bizde 295kg verim üzerinden hesaplamışlar.Ayrıca eylül ayında(çiçeği vermeden) yaptığımız sözleşmeye istinaden 6 kuruşla beraber toplamda 46 kuruş kilo başına askıya çıkmış.