Benim soyledigim antrenorluk degil, futbolu anlayabilmek.Gol mu ofsayt mi, faul mu degil mi, hangi oyuncu daha iyi gibi seyler. Dikkat ederseniz futbol oynamadan hakem olan cok var, hem de iyi hakem.
Dededen babadan hayvancilik yapip olduk bittik diyenlere mi inanalim, yukarida besicilik yapan link verdigim arkadasa mi. Okumus hayvani tanimaz, veteriner bilmez, zooteknist rasyondan anlamaz diyenelere mi yoksa televizyonda gordugumuz Feyz programindaki Sayin Solakoglu`na mi inanalim ? Babasi nakliyeci, kendisi ciftcilik yapmadan baslamis sutculuge.
Konu basit, kapakli dogu danasimi iyidir, saf irk et hayvani mi ? Elbette kimse kimseye inanmak zorunda degil, dogu mali daha kaliteli diyen alip besler, et irki iyi diyen alip onu besler.
Bizim yerli hayvanlar iyi diyen, yillardir bolgede olan montofonu besler, kombine iyi diyen simmental alir, daha iyisi holstein diyen onu alir.
Melezlemeye inanan Simentalci arkadas gibi simentale et irki atar,
http://www.trakkulup.net/showthread.php/89304-ufak-capli-besicilik-yapmak-istiyoruz basligindaki Oguz arkadas gibi melezler fotograflari da koyar.
Bir isi uzun sure yapan degil, yapip basarip daha fazla kazanan bence daha itibarlidir.
Para kazandim diyen besicilere bakiyoruz et irki yapiyorlar, hepsi mi yalanci bunlarin yoksa Kars`a gidip dana almayami useniyorlar. Ben Kars`taki arkadaslar kotu, bilmiyor onlar demiyorum, ama devir degisti yeni irklar geldi, piyasa tanidi, o arkadaslarda bu irklarla calismaya baslamazlarsa ileride gec kalmis olabilir diyorum. Eskiden montofon yaparlardi, simental geldi melezleyip sonra da saf kanini alip ureterek yaptilar, simdi et irki geldi. Angus, limuzin geleli kac sene oldu, birileri denerse dogu bolgemizde belki basarir digerlerine ornek olur.
Hangi irki secerse secsin, bu zor isi yapana kolay gelsin, kazandigi bereketli olsun.