Mandayi Italya`dan getirip islah ettiler, vahsi denen manda makine ile sagilmaya basladi, elleri para gordu. Zahmet cekiyorlar ama islah etme sayesinde sut uretimi 5 litreden yukari cikti, Afyon`da universite 15 litreyi asmis. Irkin islahina karsi cikmayi anlamiyorum.
Gecenlerde televizyonda gordum, Kars`ta,profosor diyorki zor dogumlarda veteriner cagirin, vatandas diyorki ben 40 yildir hayvanciyim daha iyi bilirim, hayvan tersse iterim iceri ! Hoca diyorki nefesi kesilirse elinde alet ve ilac yok doktor cagir, vevap " ben daha iyi bilirim doktora gerek yok " sikisinca diyor ki canim ozaman olur buzagi. 40 yillik herseyi bilen arkadasin arkasinda hayvanlari goruyorsun bir deri bir kemik.
Devaminda diyorki mera 5 km, sabah gier hayvan aksam gelir. Yani gunde 10 km yurutiyor havani. Bu hayvan inek, at,esek, katir degil yurumek icin yaratilmamis ki. Meradaki ot kalitesi ne ki, miktari ne ki, hayvan ne yediki 10 km yuruyecek, enerjiyi harcayacak sonra et yapacak sut verecek.
Ictigi sigarayi birakip harcadigi 3000 lirayi tohum alip merasina atsa ot olacak ama yapmiyor, devlet yapsin bedava olsun.
Devlet hibe verince herkes doner pulluk, mibzer, hasat makineleri, yem karma aldi , simdi devlet ciftciye beser angus ve ya limuzin bedava dese, hepsi siraya girer, kimse bize yaramaz demez ozaman.
Biz nedense bilime, ilime hep karsi cikariz, nezaman yabanci yapti, parayi basar danayi aliriz.
Karsi cikan da biliyor, ciftliklerde holstein, simmental var, hicbirisi yerli irk degil, kendisi de bunlari almaya ugrasiyor ama irki saflastir, asilama yap, melez al deyince olmazlaniyor.
Bana bedava verseler angus, limuzin almam, simental almam bana montofon yeter diyen var mi ? Cepten para vermem, devlet bedava verirse uzerine atlarim kimseye birakmam yapan cok.