Arpalama

17 aylık besi danası 550kg tamamlamaya geçti. (Bağlı sistem) Yanında duranın yemini yedi sanırım ve Ayağını arpa çatlattı en kısa sürede bunu nasıl geçirebiliriz ? 1 hafta oldu yiyor içiyor ama sadece yemleme zamanı ayakta, 3 öğün x 10cc B12 yaptım. Bir faydası olmuş mudur ? Ne yapmamız lazım.

17 aylık besi danası 550kg tamamlamaya geçti. (Bağlı sistem) Yanında duranın yemini yedi sanırım ve Ayağını arpa çatlattı en kısa sürede bunu nasıl geçirebiliriz ? 1 hafta oldu yiyor içiyor ama sadece yemleme zamanı ayakta, 3 öğün x 10cc B12 yaptım. Bir faydası olmuş mudur ? Ne yapmamız lazım.
Ayağı yamulduysa eğer düzelmiyor kolay kolay , kilo kaybı oluyor. Iyı de kilolu maşallah , hazır fiyatlar da yüksek ken kestirebilirsin.

hayvan ayaktan düşünce kilo almıyor aksine kilo kaybediyor daha fazla kilosu düşmeden kestir iştahı iyi olsa bile ayaktan düşen hayvandan randıman alınmıyor

Anladım. Royal ilacın besi için yem katkısı var mayalı 3-4 aydır yedikleri halde yine tuttu ayağını çatlattı. İğne ilaç falan yapabilcek bir şey yok mu. Hafif derece de ağrısı
Bahsettiğiniz yem katkıları hayvanın yediği yemden daha iyi yararlanmasını, varsa vitamin+ mineral eksiğini tamamlamasını sağlar. Bahsettiğiniz olay sanırım yüksek enerji kaynaklı.

Bahsettiğiniz yem katkıları hayvanın yediği yemden daha iyi yararlanmasını, varsa vitamin+ mineral eksiğini tamamlamasını sağlar. Bahsettiğiniz olay sanırım yüksek enerji kaynaklı.

Konuyu değerlendirme amacı ile yazıyorum. Ayak ağrımasından 2 hafta sonra kestirdik 331.60 karkas geldi.

550 canlı ağırlık 331.60 karkas sanırım randuman %60 oluyor. Bizdeki Montofonlar sağlam soylu oldukları için oran güzel gelmiş. [emoji3]

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt