Nohut ektim 100 dönüm
Sonbaharda mı ekiyorsunuz?Verimler nasıl?Hastalık oluyor mu?Sence Adana'da nohut olur mu?
Nohut ektim 100 dönüm
Burda oluyor ama bazı yıllar mantar hastalığı mahvediyor bu sene iyi gibiler adanada olurmu bilmiyorum kiSonbaharda mı ekiyorsunuz?Verimler nasıl?Hastalık oluyor mu?Sence Adana'da nohut olur mu?
Burda oluyor ama bazı yıllar mantar hastalığı mahvediyor bu sene iyi gibiler adanada olurmu bilmiyorum ki
Evet çok etkili bi ilaç ama hastalık yoksa bosyere pahalı ilaç atmayın ucuz 35 40 liralık fungusit ilacı da kullanmanız de etkili olurBurada birisi nohut ekti.Başarılı olursa biz de denemek istiyoruz.
İlaç olarak bellis atılıyormuş.İlacını atıyor musunuz?Etkili oluyor mu?
O zaman arpanın su ihtiyacı buğdaya göre az
Arpanın fiyatı ve verimi düşük diye biliyorum.Doğru mu?
Arpa buğdaydan önce mi biçiliyor?
Arpa,bugdaydan en az 20 gün önce hasat edilir. Arpanın verimi düşük değil,piyasa değeride buğdaya çok yakındır.
Yani kısacası su varsa buğday,yoksa arpa tarımı her zaman daha iyi bir alternatif olur.
Arpa hertürlü kendi masrafını çıkarıyor ama buğday malesef ki hastalık ve verim düşüklüğü nedeniyle pek ekilmiyor kuraklığa uyumlu bildiğin buğday cinsi varsa ekimden biçime kadar nasıl ne tür gübre ilaç atılıyorsa anlatırsanız bizleri bilinclendirirseniz sevinirim.[emoji4]
Arpa erken biçildiğine göre 2.ürün ekimi için büyük avantaj
İkinci bir ürün ama hangi ürün? İkınci ürünü yetiştirmek için sulama suyuna ihtiyaç vardır. Bölgemizde tarım alanlarını sulamak için şimdiye kadar hiç bir proje olmadı.
Peki arpa da en yüksek verim alma metotları ve çeşitleri nedirMehmet sen Adıyaman'da tarımdan para kazanmak istiyorsan kesinlikle arpa tarımı yapmalısın. Kuraklığa dayanıklı bugday çeşitleri varsa bile bunlar daha çok İç Anadolu bölgesi için ıslah edilmiştir. Güneydoğu'nun feci sıcaklığına ve enteresan baharına ayak uyduracak bir buğdayın olacağını sanmıyorum.
Buğday bitkisi ekmegin özüdür,gücün ham meddesidir. Su olmadan bunlar olmaz.
Peki arpa da en yüksek verim alma metotları ve çeşitleri nedir
Peki arpa da en yüksek verim alma metotları ve çeşitleri nedir
Maşallah şuan iyi durumda bı yağmur işi görür hayırlısıylaBölgemizde yarı kurak geçen mart ayından sonra nisan ayıda pek umutlu geçmiyor. Çiceklenmeden çıkıp süt olma evresine giren arpalar için bir damla su yüksek rekolte demek. Salı ve çarşamba günleri için bölgemizde yağış tahmini var. İnşallah aynı durumda olan cümle çiftçiler için yağmur yağarda bereketli olur.