Arpada son durum

Hayirlisi ile harmana basladik. Bu fotograf konunun basinda attigim, aralik ayinda yogun kulleme ve pas olan tarla. Gerekli uygulamalar ile kurtardik cok sukur. Pazar cogu yer kapali oldugu icin henuz tartimini yapamadik. Tartim sonuclarini da belli olunca yazacagim. Su an ki goz karari tahminimiz 700 kg uzeri.

Böyle senede 700 üzeri helal olsun

Dostum;
Yaprağın kenarlarındaki tırtıklar arpanın kalsiyum ihtiyaci olduğunu gösterir.
Yaprağın ortasındaki kabartılarda sıcaklık stresi yaşadığını gösterir.

Bu kabarcıklar yaptağın kından çıkışı sırasında strese bağlı olarak ortaya çıkabiliyor ama bir besin eksikliği olduğunu düşünmüyorum kesinlikle..arada buğdayda da tek tük görülür verime bir etkisini görmedim hiç

Bende bugün 5 dönüm bir ye biçtirdim 600 kg verim var dekara.Ama fiyat konusunda kafam bozuldu.87 kuruşa zorla alacak adam.geçen sene 90 kuruşa satmıştım.90kuruşa satmaya çalışacam kvermedim arpayı.Geri kalanını yarından sonra biçtircem kıraç yerlerden 450 kg çıkarsa dekara çok iyi olacak.

Bende bugün 5 dönüm bir ye biçtirdim 600 kg verim var dekara.Ama fiyat konusunda kafam bozuldu.87 kuruşa zorla alacak adam.geçen sene 90 kuruşa satmıştım.90kuruşa satmaya çalışacam kvermedim arpayı.Geri kalanını yarından sonra biçtircem kıraç yerlerden 450 kg çıkarsa dekara çok iyi olacak.
Sulu mu ektiniz dönüme 600 veren yeri

Maşallah çok güzel verim nasıl bir deneme yaptınız aynı tarlayı ikiye bölerekmi yaptınız yapılmayan yerle arasındaki verim farkı ne kadar. Dekar maliyeti nedir

10 litrelik ilac 450 lira. Onlar dekara 250 ml oneriyorlar. Yaklasik 11-12 lira dekar maliyeti var. digerlerinden 600-670 arasi biciyoruz. En yuksek verimi burada elde ettik. Tum tarlaya uyguladim. Yaninda bir tarlam daha vardi. Oraya uygulamadik.

3 araba goturdum. Ilki 910 lira/ton ikincisi 925 lira ucuncusu 915 lira dan sattik. Dediginiz gibi herkes oldurmeye calisiyor ciftciyi.