Malesef bu sene yine çok yağışlı farklı dönemlerde 4 uygulama yaptık toprağa yinede hardalın önüne geçemedik! Bixim yörede yağışlı senelerde sanki tarlaya nohutta hardal arpa buğdayda yulaf ilaçta atıyoruz çmzümsüz...başkan maaşallah güzel ama hardallar ne olacak, nohutu ıslatıp boyamaz mı?
Biz yıllardır bu çeşidi ekeriz memnunuz kuru tarımda 400-550 arası senelik yağışa göre verimi oluyo suluyan arkadaşlarda 680-800 kg arası verim almakta tabi bölgemizde 50-60kg gübrenin üzerini kullanmıyo kimse...Maşallah Allah yedirmek nasip etsin. Firma baya övüyor bu arpa çeşidini inşallah beklentinizi karşılar. Açıkçası bende merak ediyorum verimini..
Arpa:seymen nohut:göksu ikiside kurak şartlara dayanıklı hocamMaşallah. Bereketli olsun. Bu çeşit hangi firmanın. Orta Anadolu kurak şartlarda nasıl olur. Acaba?
hayır hocam çift sıralı arpa çeşit seymen yıllardır ektiğimiz ürün... Teşekkür ederim cümle bereketli hasatlar diliyorumRabbim güle oynaya hasat etmeyi nasip etsin arpaların kelle boyu tritikale gibi uzun uzun gördüğümde başlığa tekrar baktım ynlışmı okudum diye
Seymen de verim ne kadar oldu
Kuru tarım damıSeymen gerçekten güzel çeşit. 370 -380 civarı ortalama yaptı.Larendeyle yan yana ekmiştim .Seymenden devam .Ekli dosyayı görüntüle 51375
Kuru tarım. Geçen sezon çok erken ektik.Geç ekim ve ot ilacı atsaydım çok daha iyi olurdu eminimKuru tarım damı
Sap yada saman verimi nasıldı boyu kısa gibi duruyorKuru tarım. Geçen sezon çok erken ektik.Geç ekim ve ot ilacı atsaydım çok daha iyi olurdu eminim
Boyu kısa oluyor çok uzun değil larende ve tarım 92 ye göre.Sap yada saman verimi nasıldı boyu kısa gibi duruyor