Arpa mi yulaf mi ?

Bizim buraya bicerdoverciler diyarbakirdan geldi adamlara ekmek bile vermiyor erzurum gibi Bir yer . Önce kızdım nasıl olurda erzurum halkımız ekmek vermez bu adamlara sonra gördüm ki bunlara içecek su bile verilmez . Hepsi artist şımarık pezevemkler. Sapı kaç metre otede bırakıyorlar
Çağır ilçe tarımdan ziraat mühendisi bir keşif kaldır hasat tespit görsün ozaman gününü

Valla dostum iyi düşünüp beceremedikleri için döktüklerini düşünüyorum ben bu yıl samanlıya biçdirdim güzün gittiğimde tarlalar yine yemyeşil dökmüş adam dolabı bile ayar edemiyor samana gidenleri Allah bilir
Usta işini bilmiyen bicercimi olur ben bile hiç kullanmadığım makinayi ne olursa olsun bir gün içinde ivini civini herseyesini cözerim adamın işine gelmiyor yapmak ne dedi arkadaş Diyarbakır
Beş parmağın beşi bir değil ama neyse farklı şeyler söyleyemem burda kendinize düzgün bir bicerci bulsaniz iyi olur bizim bicerci var 630 jondere adam gelir bize arpa biçer sonra ayar verir korunga biçer tohum için sonra gider sizin gürün köylerine ekin biçer geri dönünce de bizim aspirleri biçer öyle gider bunlara ayar verme zor
değil en fazla üç kere iner ayar için bir kaç kere şikayet eden olsa dediğim gibi belki düzelir ama belki diyorum

Ağabey inan öyle artistler ki adamları yalvar yakar getiriyorlar. 110 tl 1 çeten yani onlara göre ton . Tabi inanin samanlar 1 ton gelmiyor çok üç kağıtçı adamlar. Bölgede bicerdover kimse de yok her sene g.dogudan üsusurler. Ufak bir tepedeki tarlaya bile getiremiyoruz adamları bakın 24 da arazim var tepelik biryerde onların yüzünden o biçim buğday tarlasını ekemedim . 2 sene önce 1 çeten saman 110 tl idi suan nedir bilmiyorum