Bu yıl ciddi kuraklık yaşıyoruz ve burada arpalar tritikaleye göre daha az etkilendi(biraz, arpamı yoksa tritikalemi sorusu yerine hangisinin hangi çeşide şu tip iklime uygun olur diye konuya yaklaşmak daha sağlıklı olur.)Bu sezon (2021) yılı ülkemizde ve Ankara'da ciddi oranda rekolte kaybına sebep olmuştur Allah çiftçimizin ve hepimizin yardımcısı olsun.
Ekili arpa tarlalarının çoğunu sürdüm verim yok sap yok yağış olmadığından yanmış gitmiş buyumemis.
Seneye nasip olursa kuraklığa daha dayanıklı olduğu söylenen tritikale ekmeyi düşünüyorum bu konuda uzman arkadaşlara birkaç sorum olacak.
*2021 Arpa yerlerine 2022 de tritikale ekimi yapılır mı.
*Zayıf ve tepelik alanlara ekim yapsam verim alabilirmiyim.
Değerli görüş ve bilgilerinizi bekliyorum.
Tesekkurler
Bu sezon (2021) yılı ülkemizde ve Ankara'da ciddi oranda rekolte kaybına sebep olmuştur Allah çiftçimizin ve hepimizin yardımcısı olsun.
Ekili arpa tarlalarının çoğunu sürdüm verim yok sap yok yağış olmadığından yanmış gitmiş buyumemis.
Seneye nasip olursa kuraklığa daha dayanıklı olduğu söylenen tritikale ekmeyi düşünüyorum bu konuda uzman arkadaşlara birkaç sorum olacak.
Tesekkurler
Bu sezon (2021) yılı ülkemizde ve Ankara'da ciddi oranda rekolte kaybına sebep olmuştur Allah çiftçimizin ve hepimizin yardımcısı olsun.
Tesekkurler
Merhaba hayırlı bereketli günler dilerim kardeşim bu yıl bölge bölge çok kuraklık oldu yalnız araştırmalarıma göre finola cinsi arpalar en kurak bölgelerde bile 500 kg altına düşmemiş sulaklardada 800 / 850 kg kadar verim yapmış bence finolaya geçiş yap hayırlı günler dilerimBu yıl ciddi kuraklık yaşıyoruz ve burada arpalar tritikaleye göre daha az etkilendi(biraz, arpamı yoksa tritikalemi sorusu yerine hangisinin hangi çeşide şu tip iklime uygun olur diye konuya yaklaşmak daha sağlıklı olur.)
Teşekkür ederim bu söylediğiniz verimler içanadolu içinde geçerli mi acabaMerhaba hayırlı bereketli günler dilerim kardeşim bu yıl bölge bölge çok kuraklık oldu yalnız araştırmalarıma göre finola cinsi arpalar en kurak bölgelerde bile 500 kg altına düşmemiş sulaklardada 800 / 850 kg kadar verim yapmış bence finolaya geçiş yap hayırlı günler dilerim
Konu başlığı için teşekkür ederim bende kaman da bu sene deneme amaçlı olarak ekecegim inşallahBu sezon (2021) yılı ülkemizde ve Ankara'da ciddi oranda rekolte kaybına sebep olmuştur Allah çiftçimizin ve hepimizin yardımcısı olsun.
Tesekkurler
Çavdarda altarnatif olabilir. 8 çeşit tritikale tohumu var karma 2000 ve ümranhanım tavsiye ederim.Bu sezon (2021) yılı ülkemizde ve Ankara'da ciddi oranda rekolte kaybına sebep olmuştur Allah çiftçimizin ve hepimizin yardımcısı olsun.
Tesekkurler
Merhaba kolay gelsin, dönümden ne kadar aldınız acabaTavsiye ederim..
Bu tarlalarımın yanında arpa ekilmiş yerler var biçer girer mi girmez mi o derece kötü..
Benim tritikaleler çok şükür çok güzel oldu.
Cinsi Karma2000
22 kg tohum 15 kg dap 15 kg Nitropower Birde Yaprakcan Sıvı Gübre verdim
Bizim bölge ılıman bolgeSelamün Aleyküm arkadaşlar. Duyduğum ve gördüğüm kadarıyla tritikale yüksek rakımları seven bir bitki. Bu doğrultuda da, 1200 rakımlı bulunduğum bölgede bir ben kalmıştım, ben de bu sene tritikaleye bismillah dedim. Hayırlısı bakalım... Rabbim herkese bol bereketli ürünler versin.
şansınıza bu yılda yağış iyi olduAslında araştırmak akıl danışmak öğrenmek çok güzel bisey ..
Ancak şunun yerine bunu eksek veya artık bu ürün olmuyor olmadı falan bitkiyi denesek dediğimiz döneme girmiş isek ..
Hepimizin, çok ama çok ciddi bir sorun olan iklim değişikliği gibi bir problemin ortasında kaldığının göstergesidir..
Allah beterinden korusun bu yıl 4. Kez üst üste aynı tarlama dolu vurdu hasarda yüzde yüz.
Kaç yıldır üst tabakada su yok cayır alanlarını tarlaya çevirdik artık durum hiç iyiye gitmiyor ..
3 yıldır kademeli olarak azalttığım Ekim alanımı bu sene tamamen durdurma kararı aldım maalesef..