Arkadaşlar. Koyun işine girmek istiyorum. şehirden köye yolculuk da sizlerden de görüş bekliyorum.

Vallahi küçükbaş hayvancılık benim gözümde daha iyi bizde yapıyoruz koyunculuk sadece derdi çok yaz ayında çok fazla veterinerle ugrasirsin kışın rahatsın tabi doğum yapana kadar doğumdan sonrası zorluyor biraz sıfırdan başlayacaksınız başta zorlanabilirsiniz sonradan alisirsiniz o zorluga

Vallahi küçükbaş hayvancılık benim gözümde daha iyi bizde yapıyoruz koyunculuk sadece derdi çok yaz ayında çok fazla veterinerle ugrasirsin kışın rahatsın tabi doğum yapana kadar doğumdan sonrası zorluyor biraz sıfırdan başlayacaksınız başta zorlanabilirsiniz sonradan alisirsiniz o zorluga
hangi şehirde napıyorsunuz? Ne kadardır bu işin içindesiniz?

Arkadaşlar aramızda kalsın, kimse duymasın. Koyunda , büyükbaş hayvanda ve çiftçilikte çok para var.
Bu yıl 100 koyun seneye en az 300 koyun.
10 inek seneye 20 inek.
1 dekar arazi 1000 hayvana bakar merak etmeyin.
Çiftçilik daha da kolay 20 kilo ekiyon 500 kilo alıyon.
Şehirdekiler duymasın. Bu aşırı karlı köy hayatı bize kalsın.

Arkadaşlar aramızda kalsın, kimse duymasın. Koyunda , büyükbaş hayvanda ve çiftçilikte çok para var.
10 inek seneye 20 inek.

dünyadaki tarım politikaları hep kötüye gidiyor. Türkiyedeki tarım politikası dünyaya göre 10 kat kötü gidiyor. Çiftçiliğin bitmesi için uğraşılıyor.

Senin yazdıklarına gelirsek 30 yıl sonra üretim azalacak tarım alanları bilincsiz tarım yapmaktan verim azalacak.
senin yazdıkların gerçekleşecek.

30 yıl sabredebilen o güzel günleri görecek......... İnşaAllah.

10 inek seneye 20 inek.
Çiftçilikte var yada yok ama icara veriyoruz adam 5 kuruş vermiyor gider kendim ekerim en azından

Benim fikrim ister büyükbaş ister koyun yapın yemini üretebileceğiniz adet yapın.yani 10 dönüm yeri eken biri 100 büyükbaş yapmamalı.Hiç bilmiyorsanız küçükbaş az adetle başlayın derim.İlk yıl deneyim olur sonra adeti arttırırsınız.
Bu işin kilit noktası yem olayı bütün maliyetlerin %70 yem.Mümkün olduğunca üretebildiğiniz kadar hayvan bakın yada gereken yemleri zamanında ve peşin olarak uygun almaya çalışın.
Damızlık hayvan alacağınız için bölgenize uygun en iyi hayvanları almaya bakın paraya acımayın
Yazacak çok şey var umarım her şeyin hakkınızda hayırlısı olur.