Abi ben zootekni okuyum diyorum. Yani sen hukukcu olucaksin ya mesela ben profesyonel hayvancılık yapayim diyorum. Baska is te lazim degil. Insan iliskilerim zayif sehir yasamindan uzakta olmam lazım. O yuzden 200 bas sagmal simental isletmesi kurmak istedim. Bide abi bugün avusturyadan simentalle kurulan büyük isletmelerin hepsi çok memnun. https://youtu.be/LJlOK65i8Ug
https://youtu.be/3DZ1XrUNCUU https://youtu.be/Dftbl8mv1Ys bunlar sadece örnek abi incelemek istersen bakabilirsin. Bide abi kafamdaki projede 450 dekar ryegras ekicem. Ot silajı ve kuru ot ihtiyacı için. Ryegras sezonundan sonra silajlik misir sezonu basliyor. 450 dekara ful silaj cakarim sonra ama 85 dekar benim 200 bas sagmalimin ihtiyacini gorecek. Geri kalan 365 dekarlik misir silajini satmak yerine anaç limuzin hayvanlara yedirip sadece yemleme isciligiyle besi mali temin edebilirim. Zaten 200 simentali boşa beslemiyom 100 tane erkegin de besisini yapayim diye. Geriye de ne kadar limuzin alinacaksada alinip kalan silaj ve 8-10 kilo saman ilave ederek bakabiliriz. Bence kafamdaki proje guzel. Ama ben şuan icin fazla tecrübesizim. Eger benim hatamı duzeltecek tecrube sahibi abilerim varsa degerli bilgilerini esirgemesinler. Saygilar
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kardeşim benim arkadaş ve kuzenlerimden 6 kişi ayrı ayrı simental çiftlikleri kurdular kendi kaba yemlerinide ürettiler 5 yıl işlettiler işletmelerini ama hepside şuan simentalleri bırakıp limuzin ve blond d'aquitaine ırkına döndüler şimdi sorduğumda simentalin adını dahi andırmıyorlar hatta simental kelimesi yerine "o lanet hayvan " diyorlar [emoji1]
Silajlar hakkındaki yazdıklarındada kardeşim bizim burda kemdimize ait 100 dönüm tarlamız var 10 km civarımda tarla kiralamak istesem en en fazla 200 dönüm daha tarla bulurum ki bunun en fazla yarısı sulanabilir oyüzden yani öyle 1000 dönüm tarla ekmek filan bizim buralarda imkansız ama senin bölgende nasıl bilmiyorum öncelikle buna odaklan yani ne kadar kendine ait tarlan var ve ne kadar bulabilirsin sonra hayal kırıklığı yaşama ayrıca ben burda ultra bakımla dönümden 10 ton mısır silajı alıyorum ki bu yani tanesi nişastası proteini çok az olan sadece verimi yüksek olan çeşitlerle böyle sen süt veren bir hayvana bol taneli silaj yapmak istersen ve ankara şartlarında 5-6 tonu asla geçmez 1 dönümden; bir hayvana günlük 24-25 kilo mısır silajı verdiğinde bu yıllık 7-8 ton eder yani 1,5 dönüm yer bir ineğin mısır silajınınanca karşılar yani 200 baş için 300 dönüm silaj lazım
Ryegras a gelirsek eşref bey ryegras tohumundan baya para kazandı bereketli olsun bizde ektik tam 3 yıl yılmadım acaba hata mı yaptık dedim tekrar tekrar denedim ama fiyasko birkere rygrası heleki senin gibi nemli bölgede olupta biçip güzelce kurutup ambarına koyan mutlu bir çiftçi hiç görmedim ben ben balıkesirde bile yapmur hiç yağmadığı halde 12 günde kuruttum rygras ı yani bu çok çok büyük bir süre ve verimde hiçte öyle 10 ton 20 ton yeşil ot filan yok rygras ekeceğine konyalı bir abimiz zobar mix adında bir karışım yaptı yulaf fig bezelye triticale karışımı o rygrastan çok çok daha yüksek proteinli ve aynı hatta biraz daha yüksek verimli yani sana tavsiyem furyaya kapılma yabancı dilin vardır umarım bu işi yapacaksan bu iş bereket tv den eşref şekerliden filan kesinlikle öğrenilmez avusturya tarım akademisini ve fransa üniversite ziraat yayınlarını takip et