Delikanli hemen gecmeeeee..
Bu rasyonu lutfen fiyatlandir.
Dogum sonrasi ananin bakim masrafi ne oluyor ?
Bakim icin kac kisi ne sureyle calisiyor ?
Anne sutu yavrular icin kafimi ? Ek fabrika yemi yiyorlar mi ?
Sadece sut iciyorlarsa anneler yeme alistirmak icin birseyler yapiyor mu ?
Dogum agirliklari ve periyoduk tartimlar nelerdir ?
Ben yazmaya calisirken sen bazilarini cevaplamissin bile, tesekkurler.
Mera yoksa bakilmaz bu irk diyenler haklimi degil mi siz yazdikca gorecegiz.
Kac hayvan kac metrekarelik acik alandalar.
Simdiden tesekkurler, bol fotograf lutfen.
Rasyonu fiyatlandırıcam arabada hesap defteri onu alim tam hesap çıkar ortaya şimdi diğer sorulara geçicem
Dediğim gibi herhangi bir doğum sonrası masrafı yok yani hayvanlar ketozis mide dönmesi yada hipokalsemi filan yaşamadılar o yüzden bir sağlık masrafı yok hiç yok
Bakım için 1 kişi çalışıyor.
Anne sütü baya yeterli biz denemek birkaç kez için yavruları 24 saat annelerinden ayırıp sütlerini sağdık ilk 15-20 gün 4-5 litre 1-3 ay arası ortalama 6-8 litre süt veriyorlar şuandada yaklaşık öyle 6-7 litre yani yavruya yetiyor hatta arada bizde sağıyoruz çok koyu bir süt %4.5 larda filan yağ oranı
Dediğim gibi fabrika yemi yok
8kg saman,14kg mısır silajı,1 kg yonca 1kg kepek yani tek kesif yem o kepek o da fosfor ihtiyacı için zaten fosfor takviyesi yapsam onun yarı fiyatına gelecek bari kepekde yesinler diye ekledim ben [emoji1]
Yavruların başını sokabilecekleri yerde sınırsız yonca var zaten ayrıca benim hazırladığım bir yem de var baya yüksek proteinli( %30 larda filan protein oranı) ve extra kalsiyumlu onlardan yiyorlar
Ayrıca benim ve bakıcımızın elinden melas ve kuru üzüm( baya ucuza bulmuştuk 1 ton filan bizde yavrulara yediriyoruz [emoji1]) yiyorlar
Bizim hayvan tartımız olmadığı için tartım olmuyo ama 3 tane yavruyu normal insan baskülünde tarttım yani çok uğraştırdı beni birdaha da hayatta yapmam öyle birşey [emoji1] ama 1-3 günlük yavrular yani doğum ağırlıkları 45 kg civarları doğumunda bizi zorlayan buzağı 51 kg dı
Yani abi meraya salıp meradan hayvanın yiyeceği 3-500 kilo ot için alacağın hastalık riskine hiç değmez
Bizim yerimiz 2.300 metre kare bunun 1000 metre karesi ev bahçe filan kalanında hayvanlar var
Şuan istanbuldayım ders kayıtları için döndüğümde fotoğraf atarım bolca