Ynt: arkadaşlar bu yazıyı gören herkez ilgilensin lütfen
Konuyu açan arkadaşın genç yaşında üzerine büyük bir sorumluluk yüklenmiş ve arkadaşa marka anlamında traktör öneren bizlerin ne dediğimize dikkat ederek tavsiyede bulunmamız lazım, benim alperen kardeşimize tavsiyem traktör almazdan önce kendisine tavsiye edilen ya da almayı düşündüğü traktörler konusunda sanki o modeli almış ve de aldığı traktör olası bir arıza vermiş gibi servis ve parça araştırması yapması, mesela sadece örnek olması açısından zetor almışsın ve arıza vermiş gibi bulunduğun bölgede bu traktörle alakalı servis/usta ve parça araştırması yap, sonra bu araştırma bölgeni önce bulunduğun il ve devamında ülke geneli için düşün.. Almayı düşündüğün bir traktörün ederi tabiki önemlidir ama bence bir traktörün fiyatından çok önce gelen çok daha önemli tercih nedenleri vardır, tarım işiyle uğraşan bizlerin iş zamanları hele ki bazı dönemlerde zaman anlamında çok değerlidir, böyle bir dönemde olası bir arızayı 'A, B, ya da C' markalarında bulunduğumuz yöre ne kadar 'ücra' bile olsa anında halledebiliyorken 'D, E, F' markalarında ise günlerce üstesinden gelemiyorsak ben bu durumda ikinci gruptaki markalardan herhangi birini biraz daha ucuza alabilmiş olmayı kazanç saymam, ülkemizde henüz yaygınlaşamamış bir çok marka bu açıdan büyük bir risk taşır ve bu riski o markalardan herhangi birini 3-5 bin tl daha ucuza almış olmak avantaja çevirmez. Benim bir abi olarak sana tavsiyem ne olduğunu bildiğin, yurtiçinde yaygın olarak kullanılan ve fiyatı konusunda gerek forumdaki arkadaşların ve gerekse internet üzerinden bilgi alabileceğin markalardan birini tercih etmendir. Vereceğin kararın ve alacağın traktörün hakkında hayırlı olması dileğiyle..