Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Büyük Destek!

3.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Yıkama Makinesi Desteği Sağlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması ve verimlerinin artırılması amacıyla hayvan yetiştiricilerine 'Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi' desteği vermeye başladı. Bu makine, ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli yıkama yapabilme özelliğiyle hayvanların temizlik işlemlerini kolaylaştırıyor.

Makine Kurulumu ve İşleyişi

Muhtarlar tarafından yapılan talebin ardından Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, yetiştiricilerin işletmelerine giderek makine kurulumunu gerçekleştiriyor. Kurulumun ardından, ağılların giriş veya çıkış kapısına yerleştirilen makineden hayvanların geçişi sırasında ilaçlı suyun uygun basınçla püskürtülmesiyle parazitler uzaklaştırılıyor.

2 Bin 511 Hayvan Yıkandı

Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde 450, Kalecik ilçesi Hacıköy Mahallesi'nde 925 ve Haymana ilçesi Yurtbeyli Mahallesi'nde 586 hayvanın yıkama işlemi gerçekleştirildi. Son olarak Haymana ilçesi Yaprakbayırı Mahallesi'nde 550 küçükbaş hayvan yıkanarak toplamda 2 bin 511 küçükbaş hayvanın yıkama işlemi tamamlandı.

Yetiştiricilerden Büyükşehir'e Teşekkür

Haymana ilçesi Yaprakbayırı Mahallesi'nde hayvan yetiştiriciliği yapan muhtar ve vatandaşlar, uygulama ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.

Muzaffer Aydoğan (Yaprakbayırı Mahalle Muhtarı): "Ağıllarda pire ve kene olduğu için hayvanların yıkanması gerekiyor. Yaz aylarında daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Hayvanlarımız yıkandı ve sonuç çok iyi. Eskiden adam topluyorduk, leğenler kuruyorduk, zor oluyordu. Makineyle daha kolay yıkıyoruz. Hem su hem zaman tasarrufu sağlıyoruz."

Bekir Ergül: "Hayvanları daha önce elle yıkıyorduk ve çok zor oluyordu. Sistem çok güzel. İlaçlı su ile yıkıyor. Koyunun kulakları yara oluyor, uyuz oluyor, kene var üzerlerinde ama şimdi makineyle yıkanınca hiçbir şey kalmaz. Biz muhtara söyledik, muhtarda Büyükşehir Belediyesinden talep etti. Hayvanlarımızı yıkadık, teşekkür ediyoruz."

Nofer Sütçü: "Elle yıkıyorduk önceden. İki, üç kişi gerekiyor yıkarken. Yarısını yıkayabiliyorduk, yarısını yıkayamıyorduk. Dengeli yıkama yapamıyorduk. Makineyle yıkamak daha iktisatlı oluyor."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu destekle küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin işlerini kolaylaştırarak hem hayvanların sağlığını koruyor hem de yetiştiricilerin verimliliğini artırıyor.
 

Benzer Konular