Merhaba,Glufosat tüm yeşil bitkilerde etkili olan etken madde olması lazım zaten onda amino asite gerek yok. Ben 4-5 yıldır ot ilacıyla birlikte kullanıyorum bitki hıc strese girmiyor ama bazı otlar tam ölmüyor kurumaya başlıyor sulamaya başlayınca tekrar yeşermeye başlıyor benim aklıma takılan amino asit otları da ot ilacına karşı korur mu otların direncini arttırabilir mi. İlaçlarla bitki beslemeyi ayrı ayrı yapmak daha mantıklı geliyor ilaçlar ve kaliteli bitki besleme ürünleri çok pahallı riske atmaya deymez bence.
Glufosat aa mekanizmasını ne düzeyde etkilediğini anlatabilmek için bir örnektir. Otları öldürmek için aa mekanizmasını tamamen durdurmakta ve en güçlülerden biri diye örnek verdim. Diğer aktif maddelerin de belirli aa lar üzerinde etkisi var şeklinde bahsetmiştim ayrıntıya girmedim.bu nedenle durdurulan aa nın besleme ile bitkiye verilmesi gerektiğini kastediyorum. Ölen bitkiye aa verilmesinin zaten anlamı yok.
En üsttekilerin etkisi böyleyse alttakilerin aa ya ne kadar ihtiyacı olduğunu siz tahmin edin.
nötr pH lı ürünlerle karışabilirler üre gibi demiştim. Benim bildigim bir kaç ürün var nötr pH lı denizyosunu ve aminoasit . Reklamı daha sonra yapacagım.