Erdem abi yağmur damlacıkları o beyazlık kontrol ettim. Hava karanlık olduğu için öyle görünüyor.Baya var gürcan. Bu yapraktaki beyazlıklar nedir?
Erdem abi yağmur damlacıkları o beyazlık kontrol ettim. Hava karanlık olduğu için öyle görünüyor.Baya var gürcan. Bu yapraktaki beyazlıklar nedir?
Erdem abi yağmur damlacıkları o beyazlık kontrol ettim. Hava karanlık olduğu için öyle görünüyor.
Havalar sıcak gidince ekinler bahar geldi zannediyo, birde erken ekilmiş galiba.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180101/3e4efc90ecf3a6e06da3c3e30197b5e5.jpg[/IMGl
Tarlanın belirli bölümlerinde var. Tarla da bikısım açık yeşil bikısım koyu yeşil öyle gidiyor tamamında yok. Arazinin %80 i böyle.[/QUOTE]
Arkadaşlar bu tarlaya 16 aralık ta 20 kg amonyum sülfat attık. Hafta sonu dolaştığımda moralim yerine geldi. Var olan sarılıklarda gözle görülür bir şekilde iyileşme vardı. Hafif belli olsada o eski halinden eser yoktu. [IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180115/aa7f3f2138a823d2e70f83b2260d7c50.jpg
Bu da hafta sonu çektiğim foto.
Arkadaşlar bu tarlaya 16 aralık ta 20 kg amonyum sülfat attık. Hafta sonu dolaştığımda moralim yerine geldi. Var olan sarılıklarda gözle görülür bir şekilde iyileşme vardı. Hafif belli olsada o eski halinden eser yoktu.
Bu da hafta sonu çektiğim foto.
gübre calişmiş renk gelmiş tarlaya
4 gurubu insektisit kullacaksin onlarda piyasada zor bulunuyor yasak çıkmıyorBen bugün tarlaları gezdim bazı tarlalarda gözle görülür bir şekilde kurt zararı var.Kök dibinden kesmiş hep.Yapraklar sap sarı ölmüş.Çektiğimde kökün dibinden kopup geliyor Sorunlu olan kökün dibini eştim tel kurdu çıktı Şu meşur mısırın düşümanı olan zararlı.Az zarar var gibi ama tarlanın içine girince baya zarar yapmış..Geçen senede bir tarlada vardı ama mart ayıda başıma gelmişti.Bu sene çok acayip bir yıl Bu yıl arpalarda yaprak lekeside rutubet nemden erken başadı..
Buna önlem olarak şuan toprak altında olan bu zararlıya nasıl bir ilaç kullanacaz.Bu aylarda bu zararlının zarar vermeye başlaması şaşırtı beni..
1 litresi ortalama 8 dönüme gider4 gurubu insektisit kullacaksin onlarda piyasada zor bulunuyor yasak çıkmıyor