Alt yapraklarda sararma

bc406f644ef3182fa1f3ffb3e2e3a7ed.jpg

Bu da bir kökün görünümü. 15 gün önce ilk çıkan yaprakların uç kısımlarında vardı şimdi tamamı gitmiş.

trakya genelinde var bu sıkıntı tarlanızın toprağı çok güzel gübreyle alakalı değildir bence yağişlarla ilgili olabilir bir üye yaprak tahlili yaptırana kadar kesin nedeni bulamayacağız

Aycicek yeriymis galiba bu sararma azot eksikliginden kaynaklanacagini dusunmuyorum. Yaprak analizi en dogru sonucu vericektir. Alan alan mi yoksa genelde mi goruluyor bilmek gerek. Ekim tarihi ve gubrelemeniz hakkinda bilgi verirseniz iyi olur. Yapraklarda sadece sararma degil dikkatli bakildiginda morarma da var. Aklima gelen sanki farkli bir uygulama var ya tohum kaplamasi yada toprak kaynakli bir problem.
Eğer ayçiçeği için geçen yıl ot ilacı kullanılmış ise bu ilacin da yer yer buğdaya zarar verdiği belli yerlerde görülüyor.

Soğuk etkisinden dolayı fosfor alınamaması...
Şuanda üre atmayın!Düzeldi zannedersiniz, makyaj yaparsınız...
Bu dönemde uygun şartlar yakalandığında uygulanacak en iyi şey bakteriyel köklendirici...
Bu sene için özellikle aphid ve hessian fly sineğine dikkat etmenizde fayda var...

• Beğen
Tepkiler: gkhAn ve ErdemTek.
Soğuk etkisinden dolayı fosfor alınamaması...
Şuanda üre atmayın!Düzeldi zannedersiniz, makyaj yaparsınız...
Bu dönemde uygun şartlar yakalandığında uygulanacak en iyi şey bakteriyel köklendirici...
Bu sene için özellikle aphid ve hessian fly sineğine dikkat etmenizde fayda var...

bu yıl tarlalarda bit veya sineğe rastladınız mı? ben uzun süredir yağışlardan dolayı dolaşamadım

bu yıl tarlalarda bit veya sineğe rastladınız mı? ben uzun süredir yağışlardan dolayı dolaşamadım

Eskisi kadar sıkı takip edemiyorum ancak arkadaşlar var olduğunu söylüyorlar. Zaten olmaması çok anormal olurdu. Yaşam döngüsü için illa ki üremek zorunda. Hava şartları da çok uygun. Önemli olan populasyonunun zarar eşiğinin üzerine çıkmaması. Yoksa o da Allah bir lütfu :)
Unutulmaması gereken nokta, Sineğin ergini değil bitkinin sapına bıraktığı larvalar zarar yaratıyor. Farklı noktalardan sap içlerini keserek kontrol etmenizde fayda var.