Taban gubresi ne attınız
20-32 amonyak ve ure azotu bildigim.kadari ile toprak ph dusmus gibi 26 lik katkisi yada ekinde dap ile ekilebilir ikisininde dolgu maddesi kirec faydasi olur cinko ve humikde daha faydali olur25 kg Toros 20.32
5kg çinko sülfat granül
3 lt humikasit
Bu da bir kökün görünümü. 15 gün önce ilk çıkan yaprakların uç kısımlarında vardı şimdi tamamı gitmiş.
Eğer ayçiçeği için geçen yıl ot ilacı kullanılmış ise bu ilacin da yer yer buğdaya zarar verdiği belli yerlerde görülüyor.Aycicek yeriymis galiba bu sararma azot eksikliginden kaynaklanacagini dusunmuyorum. Yaprak analizi en dogru sonucu vericektir. Alan alan mi yoksa genelde mi goruluyor bilmek gerek. Ekim tarihi ve gubrelemeniz hakkinda bilgi verirseniz iyi olur. Yapraklarda sadece sararma degil dikkatli bakildiginda morarma da var. Aklima gelen sanki farkli bir uygulama var ya tohum kaplamasi yada toprak kaynakli bir problem.
trakya genelinde var bu sıkıntı tarlanızın toprağı çok güzel gübreyle alakalı değildir bence yağişlarla ilgili olabilir bir üye yaprak tahlili yaptırana kadar kesin nedeni bulamayacağız
Eğer ayçiçeği için geçen yıl ot ilacı kullanılmış ise bu ilacin da yer yer buğdaya zarar verdiği belli yerlerde görülüyor.
Bu da bir kökün görünümü. 15 gün önce ilk çıkan yaprakların uç kısımlarında vardı şimdi tamamı gitmiş.
Benim tarlada geçen yıl pioneer 119 vardı. İlaç olarakta granstar kullanıldı.
granstar zaten buğday ilacı buğdaya dokunmaz ekim işçiliği çok yüzeysel olduysa sudan kaynaklanıyor olabilir pullukla sürülüpte ekilen yerlerdede varmi acaba
Soğuk etkisinden dolayı fosfor alınamaması...
Şuanda üre atmayın!Düzeldi zannedersiniz, makyaj yaparsınız...
Bu dönemde uygun şartlar yakalandığında uygulanacak en iyi şey bakteriyel köklendirici...
Bu sene için özellikle aphid ve hessian fly sineğine dikkat etmenizde fayda var...
Geçen hafta sonu dolaştığımda tarlanın içinde değil ama sınırlardaki çimenliklerde epey bir sinek vardı. Çok küçük birşeylerdi. Havaların iyi gitmesinden kaynaklanıyor sanırım.bu yıl tarlalarda bit veya sineğe rastladınız mı? ben uzun süredir yağışlardan dolayı dolaşamadım
Burgazın neresindensiniz?heryerde aynı sıkıntı valla bende de var
Bizim yerlerdede var alt yapraklarında sararma. Acaba azot noksanlığı mı diye düşünüyorum.
bu yıl tarlalarda bit veya sineğe rastladınız mı? ben uzun süredir yağışlardan dolayı dolaşamadım