Arastiriyorum ben fakat bizim bolgedeki tarlalarin yuzde 70 boyle. Ziraatciler gelip bakmislar hava sartlarindan olabilir demisler.
Alt yapraklardaki sararma azot eksikliginden olma ihtimali dusuk cunku 15 kilo ure ile ekim yaptik.
Hava şartlarından dolayı. Bir sıcak bir soğuk bir ılık o yüzden üre atmamanızı öneririm
sıcaklık farkından ise amino asit iyi gelir
Havalar in iyi gitmesi ile buğdaylar çabuk büyüdü dolayisi ile zamansız büyüme beraberinde gübre ihtiyacını getirdi diye tahmin ediyorum. Belli bir alana deneme amaçlı gübreleme yap sonucu gör derim.
Aycicek yeriymis galiba bu sararma azot eksikliginden kaynaklanacagini dusunmuyorum. Yaprak analizi en dogru sonucu vericektir. Alan alan mi yoksa genelde mi goruluyor bilmek gerek. Ekim tarihi ve gubrelemeniz hakkinda bilgi verirseniz iyi olur. Yapraklarda sadece sararma degil dikkatli bakildiginda morarma da var. Aklima gelen sanki farkli bir uygulama var ya tohum kaplamasi yada toprak kaynakli bir problem.Beyler bu sararmalarin sebebi nedir . simdi nasil bir mudahale gerekir. Acaba azot noksanligimi
Beyler bu sararmalarin sebebi nedir . simdi nasil bir mudahale gerekir. Acaba azot noksanligimi