Akaryakıta çifte zam

Akaryakıta gelen zamlar dur durak bilmiyor. 27 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,43 TL, motorin grubunda 1,38 TL fiyat artışı bekleniyor.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 23,41 TL’ye, Ankara’da 23,52 TL’ye, İzmir’de 23,53 TL’ye yükselecek.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Bu zamla kalır mı acaba şu durumda biçerdöver sahiplerini düşünemiyorum Trakya da harmana 1 ay kadar kaldı buğdayı ayçiçeğini kaç paraya biçtireceğiz
Sanlıurfada ziraat odası düz bicim 70 tl olarak acıklamiş bu fiyata kimse calismaz
Ben balyacı olarak 1 aydir calişıyirum 10tl olarak fiyat belirledik kurtarır kurtarmaz hesap yapamıyoz herseye hergün zam geliyor

Bu zamla kalır mı acaba şu durumda biçerdöver sahiplerini düşünemiyorum Trakya da harmana 1 ay kadar kaldı buğdayı ayçiçeğini kaç paraya biçtireceğiz
Eskiden paramı soran olurdu ki ,
650 LT depo * 23 : 15 000 TL , iki gün çalışır.
Ne petrolcünün ne biçercinin kapasitesi yetmez.
Nasreddin Hoca'nın dediği gibi
- Parayı veren düdüğü çalar , oynarız artık. :(

Galiba tarla başında para verilir ekin biçilir başka yolu yok gibi yanımızda defter yetmez miş gibi birde para taşıyacağız komşunun parası yetmez ondan sonra ver 100 lira hahaha ha ne günlere kaldık Allah korusun biçerçiler bide para toplamadan önce lt yazdırıp gelince tüm parayı petrol cüye verirse sen o zaman bak eğlenceye bide bu arada euro yükselir ne çalan kalır ne oynayan ben söyleyim ülkece delirdik benden demesi aklı olan herkes battığımızın farkında

Galiba tarla başında para verilir ekin biçilir başka yolu yok gibi yanımızda defter yetmez miş gibi birde para taşıyacağız komşunun parası yetmez ondan sonra ver 100 lira hahaha ha ne günlere kaldık Allah korusun biçerçiler bide para toplamadan önce lt yazdırıp gelince tüm parayı petrol cüye verirse sen o zaman bak eğlenceye bide bu arada euro yükselir ne çalan kalır ne oynayan ben söyleyim ülkece delirdik benden demesi aklı olan herkes battığımızın farkında
Bicer alayim diyordun gardo.
Dede, baba zamani gibi harman yeri kurulacak artik.

Cok para etmesinin bi anlamı yok önemli olan alim gucu isterse bugday 1 tl olsun sen 1kg bugday ile 1 kilo gubre veya 1 lt mazot aliyorsan kimet odur miktarla degilde ürünlerimizi alim gücü olarak degerlendirmek lazim isterse 20 lira olsun karşılığında bisey alamadiktan sonra bi anlamı yok
Aynen katılıyorum önemli olan parananın alım gücü 35tlye dana kestirirdik bi dana bi ekipman parası tutardı şimdi 100tl karkas ama bi dana bi ekipman alamıyor böyle anca paranın hamallığını yaparız😪