AHIR GUBRESINI SULANDIRARAK VERME

Selamin aleykum arkadaslar aklima takilan ve eminimki bicok arkadasinda isine yarayabilecek bi konu var. Yanmis ahir gubresinin tarlalar icin cok verimli oldugunu biliyoruz ancak kati gubre romorklarinin pahali oldugundan yakiniyoruz. Mesela 3 tonluk bi su tankerinin icine helezon yerlestirip yarisini gubre yarisini suyla doldurup karistirarak iyice sıvılastirsak sonrada tankerin cikisina baglayacagimiz 2 yada 3 metre yatay boruya musluklar baglayip tarlaya ustten versek gubreden ne derecede yararlanmis oluruz. Gubre musluklari tikayacak olursa santrifuj kullanarak basincli olarak verebiliriz

Bizde de katısından ayrılmış sıvı gübre var tarlayı sulariken dalgica ayrı bir hortum takarak tarlayi sulariken vereceğiz bakalım verimli olacak mı?

Salma dökme oldumu hayvanlar otlamıyor yemiyor otu bizim burda
otlamaz.

o tarla nadas boş bu yazı boş geçirecek.

gübre yayıcaz toprağa işlesin.

sıvı gübreyi bizde dün ilk defa denedik.

eğimli yerde yayılıyod yine dağıtmak için uğraşmaya gerek yok.

tank çiftlik sahibi abimizin gübreyi çekmek için zaman harcamıyo gelin alın diyor.

Burda tarlayi salma sularken suya az az verirler gubreyi suyla gider tarlaya.. cok da verimli olur..

Kendiniz gubre romorku yapmak isterseniz..

Basak-Kırsehir i taklit edin derim.. basit pratik..

kürekle azar azar atarlar.. su alıp götürüyor..

çok faydalı..

tırıl... derler burda herkesin bildiği uyguladığı bişe..

yalnız silaj mısır bağ bahçe gibi verimli yerlerde uygulanır genelde..

tabi sulu ve küçük parsellerde..

aşırı büyük salma sulamaya uygun olmayan yerlerde olmaz..

genel olarak konuşuyorum..

hayvan gübresi doldur taşı yay..

zahmetli iş.. ama kesinlikle değer..

az çok ustaligim var ucuza gubre romorku kendim yapayım diyen..

kırşehir-basak a baksın derim..