Akıllı yaba makinanın ön tarafına geçtiğin zaman sağ tarafta bulunur otu hazneye veren yabadır. Eğer akıllı yaba olursa makina yaba sigortası kesmez. Akıllı yabalarda sigorta olayı yoktur Standart yabalardan daha iyi performans verir balyayı daha iyi besler. Yabanın üzerinde bi yay vardır. Yaba zorlandıği zaman yay gerilir yaba geri atar eğer makinanın haznesi çok ot doluysa makinayı durdurmadan traktörü boşa alirsınız makina kendi halinde calisip icindeki otu hazneye verir ancak ot cok fazla ve mKina otu hazneye veremiyor pikabin onünü boşaltamıyosa makinayı durdurup elle boşaltıp yabayı ayağinizla asağiya bastirirsinız bu işlem 10 saaniye almıyor. Ve devam edersiniz. Yeni balya makinalarının genelinde yoktur isteğe özel fabrika takıyor kendinizde alıp takabilirsiniz. Fiyatıda 500 lira diye hatırlıyorum ama herseye zam geldi yükselmiştir diye düsünüyorum fiyatı. Bende galignanı ve new holland var ikisinede akıllı yaba aldım kendim taktım çok memnunum yeni makina alacak arkadaşlarada akıllı yabalı makina almalarını tavsiye ederim ..Akıllı yabadan kasıt nedir? Hangi makinalarda bulunur?