Ağaç budaması sonbahardamı yoksa ilkbaharda mı yapılmalı

7 Mart ağaçlara su yürüme zamanıdır.Genelde Marmara bölgesinde Mart başı tercih edilir.Keskin ve çamaşır suyuyla sterilize edilmiş Makas ve testere kullanılmalıdır.Don riskine karşı kesilen yüzey çapraz ve pürüzsüz olacak, üzerinde çiğ damlası durmayacak.Son bahar budamalarında mikrobiyel risk olduğu için geniş yaralar aşı macunu ile kapatılır.Dal yanıklığı gibi hastalık durumlarında yapılıyor.Çentik kalmayacak şekilde budama yapılırsa alttan sürgün oluşmaz.Sürgen doku yarayı kapatır.Çentik bırakılırsa iç kısım çürüme yapıyor, ağaç mikrobik hastalıktan zarar görüyor.
Erken uyanmasın diye göz taşı veya bordo bulamacıda kullanılıyor.
 
7 Mart ağaçlara su yürüme zamanıdır.Genelde Marmara bölgesinde Mart başı tercih edilir.Keskin ve çamaşır suyuyla sterilize edilmiş Makas ve testere kullanılmalıdır.Don riskine karşı kesilen yüzey çapraz ve pürüzsüz olacak, üzerinde çiğ damlası durmayacak.Son bahar budamalarında mikrobiyel risk olduğu için geniş yaralar aşı macunu ile kapatılır.Dal yanıklığı gibi hastalık durumlarında yapılıyor.Çentik kalmayacak şekilde budama yapılırsa alttan sürgün oluşmaz.Sürgen doku yarayı kapatır.Çentik bırakılırsa iç kısım çürüme yapıyor, ağaç mikrobik hastalıktan zarar görüyor.
Erken uyanmasın diye göz taşı veya bordo bulamacıda kullanılıyor.
başkanım..
şu çam ağacı budaması ve gübrelemesi hakkında bilgin varmı..
erzurumda bu iş bayağı zor.
Kış adamıda,ağacıda mahvediyor.
 
2 budama çeşidi vardır. Yaz ve kış budaması. Yaz budaması yazın herhangi bir zamanda, genelde hasat zamanı ve hasattan önce yapılır. İç sürgünler alınır. Hasattan sonrada çıkacak dallar çıkartılıp agaca kabaca bi şekil verilir. Bu meyva ağaçları için gerekli olup şeftalide çok iyi sonuç verir.
Zeytinde uygulanmz çünki kışın yanma riski yükselir. Zeytinde sadece iç sürgün alınır.
Şubat sonu mart başı gibi bütün meyvalar ve zeytin ,asıl budamaya başlanabilir. Budama sonrası kalın dal yaralarının aşı macunuyla kapanması ve bordo bulamacı atılması derhal yapılmalıdır
 
2 budama çeşidi vardır. Yaz ve kış budaması. Yaz budaması yazın herhangi bir zamanda, genelde hasat zamanı ve hasattan önce yapılır. İç sürgünler alınır. Hasattan sonrada çıkacak dallar çıkartılıp agaca kabaca bi şekil verilir. Bu meyva ağaçları için gerekli olup şeftalide çok iyi sonuç verir.
Zeytinde uygulanmz çünki kışın yanma riski yükselir. Zeytinde sadece iç sürgün alınır.
Şubat sonu mart başı gibi bütün meyvalar ve zeytin ,asıl budamaya başlanabilir. Budama sonrası kalın dal yaralarının aşı macunuyla kapanması ve bordo bulamacı atılması derhal yapılmalıdır
Güz bordo bulamacina mutlaka bir miktar çinko katın çok faydasını göreceksiniz
 
2 budama çeşidi vardır. Yaz ve kış budaması. Yaz budaması yazın herhangi bir zamanda, genelde hasat zamanı ve hasattan önce yapılır. İç sürgünler alınır. Hasattan sonrada çıkacak dallar çıkartılıp agaca kabaca bi şekil verilir. Bu meyva ağaçları için gerekli olup şeftalide çok iyi sonuç verir.
Zeytinde uygulanmz çünki kışın yanma riski yükselir. Zeytinde sadece iç sürgün alınır.
Şubat sonu mart başı gibi bütün meyvalar ve zeytin ,asıl budamaya başlanabilir. Budama sonrası kalın dal yaralarının aşı macunuyla kapanması ve bordo bulamacı atılması derhal yapılmalıdır

Peki kiraz ne zaman budanmalı
 
İlkbaharda ağaca şu yürüyor zaten ağaç çoktan canlanıp çiçeğe hatta tohur tutmaya başlamış oluyor. Güzün hasat sonu budama yapılacak ki baharda gözler uyanınca mevcut gözlere daha çok besin maddesi gönderilsin
 

Benzer Konular