7'li Çizel Aldık

Ynt: çizel aldık

hayırlı olsun
geçmiş yıllarda 240ımız varken bizdeki 7 çizeli birkaç defa denemiştik özellikle yazın 1 karıştan derine indigi zaman traktörün canını alıyoru ve patinaj yapıp gömülüyordu traktör :) yani kısaca çekmiyordu
umarım sizin işinizi görür

YAVUZ_13 link=topic=80957.msg961252#msg961252 date=1421945044' Alıntı:
hayırlı olsun
geçmiş yıllarda 240ımız varken bizdeki 7 çizeli birkaç defa denemiştik özellikle yazın 1 karıştan derine indigi zaman traktörün canını alıyoru ve patinaj yapıp gömülüyordu traktör :) yani kısaca çekmiyordu
umarım sizin işinizi görür
7 li ve 9 luyu 240 la kullanimi yaygın odemiste fakat hakkıyla olunca aletlerin canı çıkıyor.
Üstten karıştırma yapıyor sadece

Öncelikle hayırlı olsun merdaneli olması çok iyi üstelik merdanesiz fiyatına
-------------------
Çizel hakkında şöyle bi düşüncem var yavaş yavaş kazayağının yerini almaya başladı sanki(en azından bizim buralarda) kazayağı ile çizel kadar derin ve etkili bi sürüm yapılamıyor fakat çizel ile kazayağı gibi yüzlük bi sürüm yapmak mümkün bu sebeple yeni kazayağı almak yerine çizel tercih edilebilir diye düşünüyorum en azından bizim buralarda öyle yapılmaya başlandı..

çizeli gerçek amacıyla kullanmıyacak ki 240 çok rahat iş görür
bizim burda da yaygınlaşmaya başladı normal bi kaz ayağı yerine kullanılıyor zeytin bahçelerinde
zaten bahçede şaseye kadar oturtursan toprak işledim diye ağaçları yersin
peki neden kaz ayağı yerine çizel kullanılıyorda kaz ayağı kullanılmıyor derseniz daha sağlam
zeytin bahçeleri özellikle eski tesis edilmiş bahçeler arazi şartlarının zor olduğu dağlık taşlık bahçeler kazayagını kırıyor yamultuyor alttan kocaman taş çıktımı yüzde gidiyor ayakda
bende yaylı var yaylı dahadayanıklı ama sanki bu daha dayanıklı olacak gibi belki bende alırım

barış pala link=topic=80957.msg961240#msg961240 date=1421943503' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun 1600 liraya merdaneli ise bedava almışsın bizim buralarda tek merdane fiyatı 1200 tl..diğer bir konu 240 hakkını vererek 7 li asla çekemez..
videoları çeker atarım bakam çekiyormu çekmiyormu

ekiz link=topic=80957.msg961319#msg961319 date=1421953012' Alıntı:
videoları çeker atarım bakam çekiyormu çekmiyormu
ben çekemez derken çizelin esas üretim amacına dayalı bir çalışma yapamayacağınızı kastetsim sen kaz ayağı niyetine yüzeysel bir sürüm yaparsan olur..bunların esas kullanım amacı pulluğun oluşturduğu taban taşını kırmaktır.taban taşı ise genelde 25-40 cm tabanda olur senin bunu kırman için 50 cm derine inmen lagzım 240 o işi asla yapamaz dedim galiba yanlış anlaşıldım :))