6441 ZETOR İSTANBUL DA ....


Videoyu izledim tek kelime masallah.. sen buna bi kan akit osman..:)

O sinifta hakkaten rakipsiz derim.. cengiz ne diyo

Pati kilidi devredemi degilmi.. devrede degil galiba yoksa kendini yirtar yine camuru yarar..
 
Baban ilk gun nerden buldun bunu diyoduya osman.. benim icin kar verip almak istiyo acele motor lazimmis desene ne diycek:)

Valla osman kendim almis kadar sevindim.. yine sozumdeyim yakarini cekerini begenmedim dedigin gun alirim:)

Simdi proxima 64 buysa kacan forterra 106 nedir diyosundur icinden.. nasip ne desek bos.. bilmiyene bedava desen yine ister istemez huylanir.. forterra 135 gitti sudan ucuza olmayinca olmuyo iste.. zetorun ulkemizde bahti kara var bi ugursuzluk.. yoksa merakli adami tek kelime ile hasta eder vesselam:)

söyledim daha almadan söyledim zaten onu....umut abi talip diye o alsın o zman bırak sen bilindik motor al dedi taki bugün kullanana kadar şimdi hayret edip duruyo kahwede anlatıyor 2 saatdir bu sefer köylü inanmıyor yakıta çekişe şimdi yağmur dursun deneyecek meraklı çok ..:)


abi tekrar çok teşekkür ederim vesile olduğun için zetorun bahtı açılacak senin sayende türkiyede merak etme..
ama böyle olması zetor için değilde biz traktör sewdalıları için büyük kayıp bence herkez zetor almasın almazda belki ama böyle bir makinanın markasını bile bilmemeleri çok üzücü köyde uzaylı görmüş gibi bakıyorlar ..:)

wideoya yorum yapmadın?
 
Osman ben teskkur ederim yuzyuze bile gelmeden itimat ettin.. bende mahcup olmadigima sevindim..

Zetorun bi kotulugu daha benim de basimda.. anlattiklarin genelde hava da kalir.. biraz yalanci gozuyle bakar millet:) demeyi unutmustum..

Videodan sonrada dedim aldigin zamanda demistim kan akit unutma:)

Masallah nazarlik motor.. halep ordaysa arsin burda.. 62 bg motor bulun ayni yukle vurun orya iste:)

Zetorla bos gitmek asfaltta gitmek sıkıcı hep parkur ariyo insan..

Lastiklerde max. Kac bar yaziyosa 0.5 dusur cekiyi paralelle dayan gitsin motor hakkaten garaj motoru.. yazin dikkat et ne hararet ne bise yoramazsiniz evelallah..
 
abı same fotosunu degıstırme zamanı gelmıs :D
 

Resimler ve ekler

  • k.png
    k.png
    712.7 KB · Görüntüleme: 134
  • Beğen
Tepkiler: Atatürkçü
anladım abi de bizde onu konuştuk cengizle 70 başak 75 landini 66 massey 75 newholland war ama kime desek gel takalım deneyelim kabul etmezler sadece konuşurlar ...:)en kısa zmanda kan akıtacam hiç wakit yok şuan yağmurluda hawa ewdeyim biraz ...sameye taktım zaten tankeri ıslandık hep:(same internette walla arayan soran yok ne etcez bilmem..

lastiklerin hawaları az zaten daha hiçbirşeye bakamadım tırdan indiği gibi kullanıyorm mazot kuydom bir o kadar...fazlı bey bakım için malzemeler war dedi gidecem daha işte bütün yağlar filtreler değişecek...yanlız şanzıman difransiyel hidrolik aynı yerden mi alıyor birde sewiye çubuğu yok onu çözemedim

istop çubuğunu çekince sola çewir takılı kalıyor biliyormuydun sen onu:)
 
osman hayırlı olsun güle güle kullan kardeş..diyecek söz bulamadım hayretle seyrettim videoyu bu nasıl birşey böyle yumruk kadar motor o kar sulu toprakta nasıl asılıyor öyle

saol abi çok teşekkür ederim ....doğrusu bende hayret ettim babam gibi bu kadar beklemiyordum birde yakından görsen sende hayret edersin abi:)şunu söyleyim orası tahmin ettiğinizden daha dik kaykan ayakda duramıyordum we arka lastik tek dikkat ettiysen patlatıyor toprağı çekemiyor haliyle önlerin bırakmaması we bayılma olmamsı avantaj inşallah gelip kullanırsın burada abi..
 
Osman videoda pati kilidi devrede miydi.. kilitsiz cikti sanki..

Istop cubugu cekili kalir unutunca mars yapinca niye calismadi bu motor olur..

Motor yag cubugu blogun saginda cevirmeli vidalidir

Arka yag yeri kavunici kapak var.. ama cubugu yok.. 90 likta ve yeni kasalarda cubuga gerek yok seffaf olcme yeri var.. disardan gorunuyo.. 64 u bilmiyom ama

Hidrolik pompa contayi da unutma degis.. bunun pompa net 40 litre olcak.. kepce takarken denk gelirse 50-60 var birebir uyumlu.. gubre dayanmaz doldurur.. yaklasik 100 tl lik mazotla normal tek dingil 100 romork doldurur.. yaglar filtreler degissin ustunde durulmaz bunun atar adami dikkat et:)
 
Zetordan sikayet edeni görmedim sesi bile başka kütürkütür calısıyo motor tek sıkıntı yedekparca servis

biliyorum volkan servis sıkıntı ama napalım bilerek aldım motora binince insanın gözü görmüyor belki istanbuldaki yeni firma işi çözer ...hem umut özkan ömür boyu garanti werdi bana aramıxda kalsın:)hiç arıza yapmayacak dedi..şaka biryana motor sağlam we kaliteli duruyor gerisini zaman gösterecek ...hayırlısı olur inşallah...
 
  • Beğen
Tepkiler: UÖZKAN.77
aaaa iyi hatırlattın bak ertaç ama samenin çok ekmeğini yedik birden nankörlük etmeyilim satınca değiştireyim olmazmı ...:)

nede olsa gelin arabam anısı war ...zetor nasıl ertaç izledin mi wideoyu.


bı afyonlu olarak kacırdık gıbı bı kanı var ıcımde :D zetorun agırlıgı vıtesı falan bılgılendır abı bızı meraklandık vıdyoları seyredınce . bıde samenın ılanı goremedım sahıbındende degıl mı ılan
 
şimdi aradım cengizi kilide basmamış hiç .unuttum diyor birde hangi witesle çıktığını bilmiyor attım işte öyle dedi :)fazla zorlamak istememiş oranın heryerinden çıkartırım o motoru diyor..geçen biryerlere çık mış görsen ininmazsın ters dönecek neredeyse çok çok öwüyo zetoru çok beğenmiş...yakıtı duyunca şaşırdı zaten ...tekrar söylüyorum wideo tam anlatmıyor baksan düz biryer sanki ama öyle değil bir ara kaydım düşüyordum farkettiysen çekimde..we su taşımak bambaşka bişi inerken tepene biner iter seni çıkarken geri geri çeker salmaz motoru..
 
Abi bu motorda zetorun kemiklesmis 4 silindir 4200 cc motoru var. 62 bg hic bi motorda denk gelmedi. Simdi bu cok yakar o zaman denebilir ama degil.. gercekten degil..:) ki bunlar 16 valf degil o kasalar hepten kokluyodur..

Bu kada 64 diye baslar 94 te biter. Aramazsin ama ihtiyac olursa 3-4 bim tl bi masrafla 94 olur ve bu kasa dizayn o gucu tasir hic sorunsuz. Sizin sakaryada biri yapmis mesela 64 u 84.. erzincanda biri 64 satip 84 alcakti sadece pompa dedim o da vazgecti satmaktan..

6 seri 6 takviye 12 vites. Satil yok koltugun solunda levye var. Kalibi levyesi kepceye cok uygun.

30 km hizi var. Kazasi belasi yoksa SERI 6 ile ROLANTIDE ileri geri yapar. Baska marka HIC denk gelmedi. Gormeyen zor inanir..

Onde %100 kilit ve fren yoktur. Lakin varmis gibi asilir. On freni aramazsin mukemmele yakin kompresor vardir. Gazdan ayagini cektimi yarim fren yapmisa doner.. bilmiyen onde kilit fren yok yaramaz der:)

3,5 ton civari agirligi var. Agirligi takma dokum agirlikla degil salla ve bloga yedirerek yapmislar. Bu haliyle ulke ortalamasi olarak 5-12 pullugu SERI 3 ile ceker 1.7 litre dekar yakar.

Arka hidrolik kollar yerli yabanci cogu 80-100 lukte yoktur.. abarti gelebilir.. video atcam..

Ozeti: abi ne alici ne saticiyim.. sadece cocukluk meraki bizdeki..

Su an cevremde fuarlarda izledigim yerli yabanci vifeolarda bunla ne pulluk nede romork cekebilecek 2. bi emsali yok derim:)

Gel gor ki insan icin de hersey icinde baht olacak yoksa olmayinca olmuyo..

Bu 30 km yapanlar orman camur vs icin bulunmaz motor.. bundan iyisi paletlidir diyim anla..

Turbo intercol hava standart.. hararet ayilma bayilma kesilme yok denecek kadar az.. iscilik malzeme cok degil cok cok iyi..

Uzattim ama sadece bu ayrinti.. arkasindaki asarsor cekinin hareketli kismi alman mali.. tek elle zor kalkiyo.. su 64 lukteki cekinin kalitesi yatay-dikey dayanimini cogu yerli yabancinin 80-100 lugunde gormedim desem cogu inanmaz.. ama oyle..

Boyle uzar gider usanmam ama abi en iyisi bi kere bin zorlu bi yerde farki hemen farketcen..

Suan biz o kadar alistikki zetora 15-20 ton yukle seri 6 dan 5 e dustumu moralimiz bozuluyo.. daha ne diyim:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Atatürkçü
bı afyonlu olarak kacırdık gıbı bı kanı var ıcımde :D zetorun agırlıgı vıtesı falan bılgılendır abı bızı meraklandık vıdyoları seyredınce . bıde samenın ılanı goremedım sahıbındende degıl mı ılan

same sahibinden de ertaç belki tarihi bitti bakarım şimdi....

siz neysede satan kişinin komşusu 5 bin karla istedi aynı gün adam kızmış istanbuldan nerden buldu o motoru die ..kısmet işte bende 3 tane kaçırdım sorma ...size çok daha extrem wideolar çekecem merak etme...teknik olarak umut abi daha biliyor o yazar bize wites sorarsan wites yok bunda neye takarsan o gidiyor namussuz.:)
 
Vites su.. rolantide ayagini gaza HIC basmadan SERI 6 ile ileri geri yapiyo.. sanzimani da kendinin ana yapi da kendinin.. motor-sanjiman uyumu mukemmele yakin.. kotulugu baska markadan muadil parca uymuyo.. filtreler vs. uyar o kadar..

Bucuk yok gibi gorunuyo elin gavuru onuda manuel cozmus..

Takviye 6=seri 2,5
Takviye 5=SERI 1,5
Takviye 4=seri 0,5

Bi buyuk artısı daha zetorun ki cok onemli derim.. zetor zetordur.. yani cekeni cekmeyeni hararet yapani yapmayani ora montaji bura montaji 2. Kalitesi iyi seri kotu seri vs YOK.. hepsi tek kalem tek kalite TEK fabrikadan cıkıyo..

Bu dunyada herseyi biarada bulamazsin.. bulsan adi dunya olmazdi:)

Zetorun suan parca servis sorunu var.. kalitesiz degil ama sonucta makine.. bu cozulsun piyasaya cok renk katar.. bi ara Sanko tapusuna talip oldu toptan alacakti satmadilar direkten dondu.. iste suan 6 aylik yeni yeni fazli bey ve ekibi oturtmaya basladilar..

Merak eden 21 ocak istanbul fuarini kacirmasin:)
 

Benzer Konular