6140m jonhdere ye dev tapan

Ynt: 6140m jonhdere ye dev tapan

Trafikte sorun olacağı belli. Üçüncü fotoda yarısı yolda yarısı şarampolde toprağa deymiş .Allah korusun, yol sistemi çekiş pozisyonu değişik ,uzunlamasına, yada katlanabilir olması lazım bu tür geniş ekipmanın.Hayırlı olsun trafiğe çıkmayalım.

baver2106 link=topic=64562.msg730367#msg730367 date=1365574546' Alıntı:
yavuz bey düşünerek aldık yer müsaiit neden fazladan para üdiyelım

para konusunda birşey demem herkesin parası herkesin bir hesabı vardır ona sözüm yok
yalnız bu tapan konusunda ilerde birgün keşke bunu almasaydık deme olasılıgınız var gerçi pahalı bir alet degil degiştirilebilir ilerde birgün

fakat geçmişten bir örnek vermek gerekirse
dedem zamanında bir agaç tapan yaptırmış 50-60sene önce sonra 35-40 sene önce babam bir demir tapan yaptırmış bin tapandan farkı agır olmayıp üzerine taş falan koyarlarmış birde4 metreye yakınmış yani sisizn taapndan daha kısaymış daha sonra bundan 15 yıl önce falan bir tapan daha yaptırdı babam onun uzunluguda 4 metreye yakındı ve loglu tapandı tapan topragı düzlüyor log topragı sıkıştırıyor ister hidrolikte ister sürütmeli kulalnılabiliyor tarla ve ürün durumuna göre ve hala o tapanı kullanıyorum ben ve tapanın bir güzel yanı tapanın kenarlarında topragın dagılmaması için basit ama güzel bir sistem yapmışlar tesfiye makinalarının mantıgını kullanarak
hatta şimdi baktım benim tapanın aynısını bir sitede gördüm

http://www.erdemtarim.com/index.php?klas=loglutapan
bu linkteki loglu tapanla benim tapan nerdeyse aynı sistem olarak tek farkı zamanında babam bir demirciye kendisi yaptırmıştı istedi şekilde
yani bu bile eski bir teknoloji ama çok işe yarıyor logun içi yanık yag dolu tapanın içide aynı şekilde böylece topragı daha güzel sıkıştırıyor

hurdacıdan kalın bir borualdım 150 lik biucunu kapatıp içinede karayollarının mıcırdan doldurdum ve öbür ucunuda kaynakla kapattım yine hurdacıdan iki parça zincir alıp kazayağının arkasına bağladım al sana tapan bana maliyeti 100 tl değil