60 ile 65 beygir arası 4x4 traktör onerirsiniz

Şu anda fiyat 640 kullanıyorum ağır bir işim yok sadece çift sürmek için kullanıyorum Tümosan 60-65 çift çeker veya 60 ile 65 beygir arası çift çeker almayı düşünüyorum hangi traktörleri tavsiye edersiniz

Son düzenleme:

Eski nesil motorda ;
1600-1800 rpm sabit tork aralığı , 1900-2200 rpm sabit, stabile yakın, güç aralığı devirleri varmıştı.
Yeni nesil motorda ; daha basitleştirilmiş motor var ,
1600 rpm max tork tepesi , 1900 rpm max güç tepesi var.
Motorun zamanlama kayıpları 300 rpm ,
Binaenaleyh , her iki motor içinde 30F+15R şanzıman uygun düşer.
Eski nesil motor pullukta 1800 rpm ile sürülüp , zor alandan 2200 rpm devirle kaçabilirken ,
Yeni nesil motor pullukta 1600 rpm ile sürülüp , zor alandan 1900 rpm devir ile kaçmaya çalışır.
Powershift bölücü sayısı , 5120C modeldeki gibi 3 adet olması gerekebilir.
El debriyajı da bulunmuyor. Devir sabitleme düğmesi de yok.
Same Explorer 85T nin yanında bu model çocuk eğitim traktörü gibi duruyor.
Cehaletimi bağışlayın, doğru mu anlamışım acaba, MC3 kodlu motor yeni tip oluyor , daha düşük devirde 1000.3ün performansını yakalıyor, doğru mu? Birde bahsettiğiniz verileri nereden bulabilirim?

Deuthz 3060 E , 4055 E ,
3 m^3 yem karma makinesinde damper kepçesini boşaltırken veya damperli römorku indirirken motorun başlangıç torku zayıf kaldığından stop ediyor.
Hidrolik iç pompaları 1300 rpm devirden sonra basınçla çalışmaya müsait görünüyor.

Motorların spesifik yakıt tüketimleri 210-220 gr.kw/h olduğundan yakıt tüketimleri arasında çok büyük fark olmaz.
Yük altındaki spesifik yakıt tüketimleri de 255 gr.kw/h civarları oluyor.
%5 daha az yakıyor dediğimiz motoru aşırı yükleme yaptığımızda enteresan sonuçlar çıkabilir.
İdeal ve en az yakıt bölgesi devirleri kullanabilirsek eski nesil motordan farkını belki görürüz.

Deuthz 3060 E , 4055 E ,
3 m^3 yem karma makinesinde damper kepçesini boşaltırken veya damperli römorku indirirken motorun başlangıç torku zayıf kaldığından stop ediyor.
Hidrolik iç pompaları 1300 rpm devirden sonra basınçla çalışmaya müsait görünüyor.

Motorların spesifik yakıt tüketimleri 210-220 gr.kw/h olduğundan yakıt tüketimleri arasında çok büyük fark olmaz.
Yük altındaki spesifik yakıt tüketimleri de 255 gr.kw/h civarları oluyor.
%5 daha az yakıyor dediğimiz motoru aşırı yükleme yaptığımızda enteresan sonuçlar çıkabilir.
İdeal ve en az yakıt bölgesi devirleri kullanabilirsek eski nesil motordan farkını belki görürüz.
Açıkçası agroplus 55F’i almadan önce katalogda 1000.3 motor olduğu yazıyordu,aldıktan sonra MC3 kodlu motora geçtiklerimi gördüm ve katalogda tork olarak 15 civarı fark vardı, bundan dolayı acaba dedim bu MC3 kodlu motor kötü mü, ya da yeni faz3 motor mu diye düşündüm,
Deut fabrikasına , servislerine de sordum ama sizin cevaplarınız kadar bilgilendiremediler beni.
Teşekkür ederim tekrardan 😇

@The_Hoca tekrardan merhabalar, özel mesaj atacaktım ama beceremedim, affınıza sığınarak , siz bu bilgileri nasıl biliyorsunuz? Deutz’un fabrikasına, servislerine , yedek parçacıklarına sormama rağmen bu bilgilere ulaşamamıştım. 😇
Çok araştırmama rağmen MC3 kodlu motorla ilgili verilere (deutz’un katalogda yazan bilgileri dışında) ulaşamamıştım.
Saygılarımla 😇

@The_Hoca tekrardan merhabalar, özel mesaj atacaktım ama beceremedim, affınıza sığınarak , siz bu bilgileri nasıl biliyorsunuz? Deutz’un fabrikasına, servislerine , yedek parçacıklarına sormama rağmen bu bilgilere ulaşamamıştım. 😇
Çok araştırmama rağmen MC3 kodlu motorla ilgili verilere (deutz’un katalogda yazan bilgileri dışında) ulaşamamıştım.
Saygılarımla 😇
Foruma bilgisayarımdan bağlanıyoruz.
Deuthz motorlar hakkında önceden araştırmalarım olmuştu.
DLG test verileri , Nebraska test verileri v.s. , bilgisayarıma katalog şeklinde indirdik.
Mevcut motor gücü yönetim şekillerinin inciğini cinciğini çıkaracak gibi yorumlayabiliriz.
Forumda anladığımız kadarıyla bunlardan anlayan kişi sayısı az veya hiç yok.
Şöyle bir örnek verelim ,
MF 8S serinin yol vitesi devir konumlamalarını biz verdik.
Motor haritaları uzmanlığımız var.
CNH , JD , MF , Fendt, Claas, Valtra, Landini , Kubota, v.s. markalarında motor haritaları bilgileri var.
Yeni nesil gelebilecek motorları da haritasına bakarak yorumlayabiliriz.

Fiat 640 ve Başak 2060 kullanıcısıyız..

Tümosan 65.80 ve Erkunt bereket 60 amcamlarda var. Hepsi çift çeker 3 silindir.

Kısaca;
Çift çeker genellikle avantajlıdır. Yerine göre tek çeker 4 silindirden daha fazla iş yapar. Mesela bizim köyde bir abi tek çeker 70-56 satıp, Deutz 4055 çift çeker aldı, ikisine de 12 numara 3 lü pulluk takıyor, 70 56 ile dikine süremediği yokuş tarlayı Deutz ile sıkıntısız sürüyor pulluk ile.

Başak 2060 tan memnunuz, 4 silindir 640 daha ciğerli geliyor ama çift çeker olması sayesinde çok işin altından kalkıyor.

Tümosan 65.80 çekişi çok güzel, lakin arıza potansiyeli yüksek.

Erkunt da alınabilir, bence başarılı alınabilir, kalite olarak yeterli, alanı pişman etmez bakımlı ise.

Ekli dosyayı görüntüle 77179Ekli dosyayı görüntüle 77180
2060 nasıl abi memnun musn kualnımı vs

2060 nasıl abi memnun musun kullanımı vs.
Steyr sürücülerinde hep bir 8063 S model çıkar mıki fikri olmuştur.
Steyr 8073 S , 70 hp , 215 n.m. tork , 1600 rpm max tork , 2200-2400 rpm sabit güç aralığı.
Başak 2060 , 43,7 kw , 58,6 hp , 230 n.m. tork 1300 rpm max tork , 2100 rpm max güç tepesi ,
1700 rpm tork, güç eğrisi kesişim devri var .
Motor az devir çeviriyor diye gelen şikayetten dolayı sonraki modellerde 2300 rpm max güç tepesi şeklinde konum değişikliği yapıldı.
Mazot pompası ayarsızken rampada vites düşmesi görülürken ayarlı iken (motor gücü 50 kw gibi oluyor.) 2400 rpm den 2000 rpm devirlere düşecek kadar gaz yiyebiliyor, rampa eğimi azalırsa gaz yemesi Fiat 640 gibidir.
Rodaj süresi biraz uzun sayılır, bin saatten sonra yakıt düzeltir.
Yakıtı düzeltince de yaptığı işe bakarsak MF 240 tan az yakar.
Traktör genel ağırlığı 3 tona yakındır. Performans olarak memnun kalırsınız.
Sürüş olarak, Mercedes motora tabi ki de benzemiyor,
Motor max çalışma devri 2400 rpm 'dir. Devirin açılmasını da tavsiye etmeyiz.
Motor, kare motor yapısında olmadığından yüksek devir çevirmesi malzeme mukavemetleri açısından sakıncalıdır.
Steyr sürücüsü ağır tav sürümlerinde motoru 2200-2400 rpm devirlerde sürer , az devir çeviriyor şikayeti gelmesi bundandır.
Traktörün yere tutunması Steyr gibi olmaz, tork grafiği farklıdır.
Steyr traktörü patinajda iken 2200 rpm den 1200 rpm devirlere bayıltırsanız, traktör tutunup yürür.
Acep, Pirelli lastiklerinden mi oluyor, bilemiyoz.

@The_Hoca sayın hocam,
bendeki traktör için (mc3 a kodlu motorlu) agroplus için regülatör ayarı için düşünceniz ne olur? 50hp’den 60-65hp’ye yükseltsek sonuç nasıl olur acaba? (Özellikle Yakıt tüketimi, performans açısından)
(Milli pompa ile su çekmekte ve diskaro ile ot mücadelesinde kullanıyorum çoğunlukla)