Yahu Mustafa biz üretici yiz. Parayı bankaya yatırmak yerine üretim yapmak mantıklı değil mi?herkes parasını faize yatırsa kim üretecek?
Hayır hayır, faize bulaşmaktan allah korusun ama dediğim şey şu; yani bu para faize yatırıldığında ben hiç dokunmadan para bana aylık 16 lira getiriyorsa ve ben çalışıp didinip 10 lira kazanıyorsam bu insanın kendisine emeğine hakaret yani sen hiçbişey yapmazken 16 kaxanıyorsun sen elini atınca 10 liraya düşüyor bu insanın psikolojisini motivasyonunu çalışma azmini bitirir mahveder,
Ha biz üreticiyiz bakarız kardeşim bu devirde demekki bu iş karlı değil başka bi işe bakarsın yada yok ben hayvancılık yapıcam yani benim kalbimdeki bu, tamam yeryüzünde hayvan çok koyun var manda var keçi var türlü türlü hayvan bunlardan birine dönersin, yok ben illede inek bakıp sütünü sağacaksam bu defa bu sütü sütçüye dökersem hesap ortada buna başka bişey düşünürüm başka şekilde pazarlarım bi ürüne çevirip pazarlarım, sütün para yaptığı yere gider bu işi uaparım... yani demek istediğim buydu.