5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum


Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Bantun Sen yap bu işi. Valla. Hem kendinin, hem forumun hayrına olacak.

Ama Abi tavsiyesi, hesap yapma. Direk gir.
 
Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

a.mutlu link=topic=81740.msg970590#msg970590 date=1423866274' Alıntı:
Halen anlamış degilim 15 inek 1 sene sonra 30 inek nasil oluyor hepsi dişi dogsa yavruların dagurmasi 2,5 seneyi bulur
yani 15 inegin 2,5 sene sonra 30 inek olur(asilama 18 ayda 9 ay gebelik)
hiç mi Asi tutmayacak hiç mi bogasaklik kacirmayacan
para kazanma konusuna gelince kazanırsın
ama rakamlarda yanilma sen başla 5 inekle nasipse 5 sene sonra tam rakami
Verirsin 40 sagmali geçemezsin
İnşallah utandirirsin bizi

Hocam 40 Sağmal Kötü demiyorum hani fazla olur dediğim gibi 80 İnek hesablara Göre Oluyor fakat 40İneği Borçlar Masrafları Vs her türlü 200 Bin eder 5binden 5 senedi borç ölü doğma vs Ben bunları çıkarıyorum 40 inek kalırsa o da kötü digil.Ama tabi dedğin gibi en kötü ihtimaller yani.

Hedefim bi arn Önce şu kasabadan Biraz uzaklaşmak Ve 200-300 Sağmalıık Bir çiftlik yapmak.Başka bir hedefim yok 25 yaşların çiftliği adımımı atmış olmak başarmak yapmak istiyorum. Ve birde şunu söylemek istiyorum ben gibi kişiler gençler var Hepsi Kahvede kumar meyhanede kadın içki lkol sigara haylazlık peşinde hani 5-6 sene sonra Ben bunu yaptım başardım ne Mutlu bana dediğimde o kişiler sadece Çiftliğime Elaman olarak girecek hani onların şuan gençliği yaşıyor ileriyi hiç düşünmüyor tabi kimisi Askerde uzmançavuş olarak Kalıcak kimisi Astsubay kimisi Güvenlik personeli kimisi Cafeteryada eleman Sonra diyorlarki ben PİŞMANIM Keşke Çok okusaydım tıb Kazansaydımm veya Birşey biriktirebiliseydim hep gezgim tozdum yedim içtim diyip Hayata küsüyolar ama başarılı birisi böyle olmaz Kazandıkça kazanır kazandıkça kazanır. Bennim tanıdık abi var 500 Sağmallık İnek çiftliği var sadece Kendisine ait Ve çoguu Zaman diğer işleri oldugu için Asgari ücretn 3 Katı ile GENEL MÜDÜR olarak atadığı birisi var O Takip ediyor .ve Ayriyette

Cafeteryaları var Üniversite yakınlarında 100-200 İşçi kapasiteli Dokuma işletmeleri var Petrolü var yani sürekli başarıyor sürekli başarıyor.Halada hedefleri başarmak Hem kendime diyor hem Çocugu var 1 adet şuan . Hem çocuklarım İçin Ailem için Hem Öbür dünya için Hayırlı birşeyler yapmak Bağışlamak falan.Diyor Hayranım bu adam.Bende bunun gibi olmak istiyorum çünkü anlatıyor.bende Sen gibiydim bişey yoktu sadece 10 İnekle başladı ve yaşı 30 Şuanda.

40 SAĞMAL OLURSA HOCAM NE MUTLU BANA Çiftliğide açarak 1-2 Senede %40 çekilen krediyi kapatarak.Hiç borç kalmıyor soraısındada kazanıp veya tkrar kredi çekerek Cafeterya İşletme açmak hedefim sadece Hayvancılıga yönelik digil. Ayriyetten ZOOTEKNİK(HAYVANCILIK MÜHENDİSİ GİBİ BİŞİ) Okuyacam bu sene 3 gün okul 4 gün burdayım.Sonrasında da Tüm İnekde ne olur ne biter 1 yıl kurs alıcam uyguluucam Hayvan Veterinerliğini kendim yapıcam. Çiftlik olursa ordada kendim yapıcam. :) İnş 5 sene Şu forum açık kalır da 5 SENE SONRA Allahın izni ilah-i taktir nasıl buyurursa çalışma gücü verirse Ölüm hastalık olmazssa İnş tkrar Burda olucam :)

n_sayan link=topic=81740.msg970647#msg970647 date=1423897317' Alıntı:


Doğan buzağıların hepsi dişi olmasada erkekleri sattın dişi aldın
her yıl bir buzağı aldın 365 günde
Sürüden ayrılanların yerine aynısını koydun sıfır kayıp sürü gelişimin olsa şekil bu olur 5 sene sonu

Hocam bu Biraz çok 6.sene Düveler İnek olucak :) Ben bukadar falzla bile yarısı yeter.

sagalassos link=topic=81740.msg970611#msg970611 date=1423867685' Alıntı:
kardeşim mavi yazılarınıda okudum, şimdi sana tavsiyem şudur, sen 5 inekle başla, ve aşağıda yazacaklarımı, birebir yaşa. Baktın herşey tıkırında ne ala. HElal olsun sana. Kazanmanı isterim. Ama sen önce hedef küçült. Önce ineklerin karnını doyurmayı hedefle. Sonra da kendi karnını doyurabil YETERLİ.

BİR SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETMESİNİN BAŞINA NELER GELİR ?
1- Buzağılar ölebilir.
2- Ayak hastalıkları, topallıklar ortaya çıkabilir.
3- İnekler döl tutmaz.
4- Buzağılar öksürük olabilir.
5- İneklerin memeleri iltihaplanır.
6- Güç doğumlar olabilir.
7- Doğum sonrası problemler ortaya çıkabilir.
(Ketosis, süt humması, midenin kayarak yer değiştirmesi)
8- Şap hastalığı olabilir.
9- Bruselloz – Tüberküloz gibi sürü hastalıkları ortaya çıkabilir.
10- Çeşitli sarılık hastalıkları ortaya çıkabilir.
11- İneklerin karnı şişebilir, işkembeleri gaz yapar, iştahları kesilir.
12- Sütü satın alanlar sütün kalitesini beğenmez.
13- Bazı kalıtsal hastalıklar ortaya çıkabilir.
14- Ani ölümler görülebilir.
15- Hayvanlarda çeşitli iç ve dış parazitler söz konusu olabilir.
16- Çeşitli alerjiler, böcek sokmaları, göz iltihapları, yaralanmalar görülebilir.
17- Buzağılarda eklem iltihapları, göbek iltihapları ya da ishaller görülebilir.
18- Hayvanlarda çene altında şişlik, baş veya vücudunda kellik görülebilir.
(NOT : Bunlarında tedavilerini öğrenip kendin çözüme kavuşturmalısın, Yoksa (veterinerler alınmasın) derini yüzüp duvara asarlar .

zooteknik okuycam bunlarıda Kursunu İneklerin buzağıların tüm hastalıklarnı sorunları veterenerliğini kendim yapmaya çalışcam hocam

cem.ispir link=topic=81740.msg970635#msg970635 date=1423874227' Alıntı:
Sayin bantun,

Hayvanciliktan anlamam, cevremde de karli bir is olarak gorulur ancak benim hic bir zaman yapabilecegime gozum kesmedi. Hasbelkader konuyu biraz okudum, A,B, C, E inekleri arasinda cesitli renklerde yazilarla kayboldum. Soyledigim gibi hayvanciliktan hic anlamam, bir kac senedir tarim ile ilgilenmeye calisiyorum, benim bir kac senedir tarimda edindigim tecrubeye gore (tecrube karsiligini nakit olarak sizden cikartiyor emin olun) kagit/klavye uzerinde yapilan hesaplar genelde pembe olur ve tutmaz.

Bir yerlerde ucretli olarak halen calismakta olan birisi olarak sunu soyleyebilirim ki kendi isini yapmak ucretli calisanlara guzel gorunur, kendi isini yapanlara da ucretli calismak. Hayvancilik ile ilgili tecrubeniz ne kadar, aile icersinde bu isi daha once yaptiniz mi bilmiyorum, ancak ailede bu isin yapilmis olmasinin dezavantajlarinin yaninda avantajlari cok buyuktur.

Planlarinizda bir sure sonra isletmeyi calisanlarin yurutecegi bir yapi hedeflemissiniz, bir fikir olarak size onerim. Hem isi ogrenmek, hem de erken safhada risk almamaniz adina bir sure ornegin alti ay, bir yil mevcut bir hayvancilik isletmesinde ucretli calismaniz olabilir.

Hocam yorumunuziçin çok teşekkür ederim Tanıdıgım çiftliiğin Sahibi. Birebir Vetereiner 50 baş hayvanı Var besicilik+süt mondofon belçika mavisi hepsi var 2 yıllık okuyabailirsem okuycam zooteknik ( hayvan mühendisi gibi bişi) Sonrasında 1 yıl belki tam teşekkürlü haftada 2-3 gün veya hergün 4-5 ay Staj diğilde hem işi kapmak öğrenmek hem Veterenirden kurs almak Ücret vermesede olur. Şimdi digilde 1-2 sene içinde 15-20 hayvana çıktıgnda misal Veterenirliğini kendim yapıcam Öğrencem tam teşekkür lü ayriyetten

Bunları yaptıgımda Sertifika almak için birde kurs varmı bilmiyorum. Ama düşük ücretle veterenie göre Kasabadaki İneklerin Aşısı bakımı ben yapmayı düşnüyrum :)
 
Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Bütün yorumları okuyamadım ama bencede sizin hesap şaşar 5 yıl içerisinde kendiliğinden sürüyü bukadar büyütemessiniz buzağı ölümleri olur damızlıktan düşen inekleriniz olur,bir yerden çoğalırken sürü diğer traftan eksilme yapacaktır mutlaka birde hayvancılıkta bina ve ekipman gerksinimleri çok maaliyet tutuyor bunları işletme karıyla almaya yapmaya çalıştığınızda erkek hayvanların yerine dişi hayvan alamayabilirsiniz sizin bu hesap ancak hayvancılık haricindeki kazancınızıda 5 yıl süreyle hayvancılığa yatırırsanız gerçekleşebilir.
 
Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

hacimmet link=topic=81740.msg970938#msg970938 date=1423935828' Alıntı:
Bütün yorumları okuyamadım ama bencede sizin hesap şaşar 5 yıl içerisinde kendiliğinden sürüyü bukadar büyütemessiniz buzağı ölümleri olur damızlıktan düşen inekleriniz olur,bir yerden çoğalırken sürü diğer traftan eksilme yapacaktır mutlaka birde hayvancılıkta bina ve ekipman gerksinimleri çok maaliyet tutuyor bunları işletme karıyla almaya yapmaya çalıştığınızda erkek hayvanların yerine dişi hayvan alamayabilirsiniz sizin bu hesap ancak hayvancılık haricindeki kazancınızıda 5 yıl süreyle hayvancılığa yatırırsanız gerçekleşebilir.

Teşekkür ediyorum ilk olarak yorumun için abe :)

Hocam konu farklı biraz hesablara göre Sağmallar Danalar düveler hepsi 2 sene de dogurursa buzağı 85 inek 2.5 senede olursa 75 inek.Anlaştıgım firma yem firması slaj yonca da falan filan vs.Sözleşme yaparım gereğinde 75 inekten belki ölü doğacak bazıları mastisis olucak ama pes etmek yok Kesime gidecek.Neyse. size sorularım şunlar herkes sizle övünüyor.

1- 5 Senede hesablara göre ben bilmiyorum okadar çıkardım benim sorum 5İNEKLE Başlayıp Anlaştıgımız sözleşme ile firma çünkü 2-3 yıldan sonra inek sayısı artacak buzağı ve maliyette artacak 5.6 Sene ödüycem die İmza atmayı düşünüyorun bankayı karştırmıycam Size göre o maliyetler Ölü doğumlar dier oluumsuzluklarla beraber 5 sene sonra Kaç sağmak kaç buzağı kaç düve kaç dana oluur elimde sizin kendi hesablarınıza göre ?

2- 2-3-4 Senelerde buzağı miktarı dana miktarı olcak Süt alamyıcaz peki kazanmıyacakmıyım ?

3-Süt dökmek istiyorum Simentel mi tercih edersiniz Holstein mi Size göre

4- Ve bu inek için Tüm hastalıkları bakımları 6 ay kurus alarak öğrenip kendim yapabilirmiyim Aşılarını tohumlamısını hastalıklarını vs ve zooteknik okusam 2 senelik ne gibi faydası olur

Ayınrtılı cevaplarsanız son 4 soruma çok yardımcı olucaksınız :)
 
Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

bantun111 link=topic=81740.msg970991#msg970991 date=1423941108' Alıntı:
Teşekkür ediyorum ilk olarak yorumun için abe :)

Hocam konu farklı biraz hesablara göre Sağmallar Danalar düveler hepsi 2 sene de dogurursa buzağı 85 inek 2.5 senede olursa 75 inek.Anlaştıgım firma yem firması slaj yonca da falan filan vs.Sözleşme yaparım gereğinde 75 inekten belki ölü doğacak bazıları mastisis olucak ama pes etmek yok Kesime gidecek.Neyse. size sorularım şunlar herkes sizle övünüyor.

1- 5 Senede hesablara göre ben bilmiyorum okadar çıkardım benim sorum 5İNEKLE Başlayıp Anlaştıgımız sözleşme ile firma çünkü 2-3 yıldan sonra inek sayısı artacak buzağı ve maliyette artacak 5.6 Sene ödüycem die İmza atmayı düşünüyorun bankayı karştırmıycam Size göre o maliyetler Ölü doğumlar dier oluumsuzluklarla beraber 5 sene sonra Kaç sağmak kaç buzağı kaç düve kaç dana oluur elimde sizin kendi hesablarınıza göre ?

2- 2-3-4 Senelerde buzağı miktarı dana miktarı olcak Süt alamyıcaz peki kazanmıyacakmıyım ?

3-Süt dökmek istiyorum Simentel mi tercih edersiniz Holstein mi Size göre

4- Ve bu inek için Tüm hastalıkları bakımları 6 ay kurus alarak öğrenip kendim yapabilirmiyim Aşılarını tohumlamısını hastalıklarını vs ve zooteknik okusam 2 senelik ne gibi faydası olur

Ayınrtılı cevaplarsanız son 4 soruma çok yardımcı olucaksınız :)

Allah yolunu açık etsin. Bu hedefe ulaşabilmen için aylık en az 3000 lira hayvancılık harici gelirin olması ve hiç borcunun olmaması ve borcunun olmaması gerekir. Yoksa hepsi ütopya.
 
Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Öncelikle şunların hesabını yapın bölgenizde çiğ süt fiyatları nekadar siz soğuk süt satacaksanız eğer max kaça pazarlayabilirsiniz bu çok önemli Ülkemizde 700 ede süt veren var 1400-1500 lerede süt veren var Bana göre şuanki piyasa koşullarında desteği hariç 1250 lerin üzerinde süt pazarlayabilirseniz ortalama 25 lt süt veriminde hayvan başı aylık karınız 400-550 tl arasında değişir buda hayvanların tükettiğiğ kaba kesif yemi piyasa fiyatlarını ortaya koyarak söylüyorum şunaki piyasa koşullarında süt işletmeciliği yapmak karlı bir iş olur ama bu istikrar nereye kadar gider bilemiyorum.
Irk konusunda eğer süt verimi yüksek yani felckvey sütcü simental bulabilirseniz kombine ırkla başlamak daha mantıklı olur Holsteinlerin süt verimi çok yüksek ama kombine ırklara göre daha dayanıksız ve bakımı meşekkatli hayvanlar.
Zaten hayvancılık yapacaksanız öncelikle besleme konusunda deneyimli olmalısınız ve kendinizi iyi yetiştirmelisiniz zootekni okumanız çok yararlı olur,hayvan sağlığı konusunda aslında ülkemizde veteriner hekim,teknikerler dışında kimsenin müdehale hakkı yok ama mutlaka bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz yani suni tohumlama olmasa bile diğer konularda deneyim kazanmanız lazım.
Konunun başından beri hep sayıya takılmışsınız bence çok yanlış ekini güzden ekip harmana 1 ton verecek demek gibi birşey bence sayı konusunu aklınızdan çıkarın bunu zaman ve sizin bakım besleme ve titizliğiniz gösterecektir.
 
Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

hacimmet link=topic=81740.msg971002#msg971002 date=1423942366' Alıntı:
Öncelikle şunların hesabını yapın bölgenizde çiğ süt fiyatları nekadar siz soğuk süt satacaksanız eğer max kaça pazarlayabilirsiniz bu çok önemli Ülkemizde 700 ede süt veren var 1400-1500 lerede süt veren var Bana göre şuanki piyasa koşullarında desteği hariç 1250 lerin üzerinde süt pazarlayabilirseniz ortalama 25 lt süt veriminde hayvan başı aylık karınız 400-550 tl arasında değişir buda hayvanların tükettiğiğ kaba kesif yemi piyasa fiyatlarını ortaya koyarak söylüyorum şunaki piyasa koşullarında süt işletmeciliği yapmak karlı bir iş olur ama bu istikrar nereye kadar gider bilemiyorum.
Irk konusunda eğer süt verimi yüksek yani felckvey sütcü simental bulabilirseniz kombine ırkla başlamak daha mantıklı olur Holsteinlerin süt verimi çok yüksek ama kombine ırklara göre daha dayanıksız ve bakımı meşekkatli hayvanlar.
Zaten hayvancılık yapacaksanız öncelikle besleme konusunda deneyimli olmalısınız ve kendinizi iyi yetiştirmelisiniz zootekni okumanız çok yararlı olur,hayvan sağlığı konusunda aslında ülkemizde veteriner hekim,teknikerler dışında kimsenin müdehale hakkı yok ama mutlaka bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz yani suni tohumlama olmasa bile diğer konularda deneyim kazanmanız lazım.
Konunun başından beri hep sayıya takılmışsınız bence çok yanlış ekini güzden ekip harmana 1 ton verecek demek gibi birşey bence sayı konusunu aklınızdan çıkarın bunu zaman ve sizin bakım besleme ve titizliğiniz gösterecektir.

Hocam Ben %40 Kiralayarak ekicem Yonca ve Slajı. %60 ı dA Firmadan. Hocam demek istediğim 5 İnek ben sadece dogum yaparak 5 senede nereye ulaşır bilmiyorum tabi 2-3. sene kira paraları vs oluucak Eğer alabilirsem senede 2-3 tane alırım. bazen alamam Yurt dışından ithalat ederim. Hocam benim amacım
5 sene Sonrasına 500-1000 Kapasiteli %50 peşinat %50 Kredi İle Çiftlik yapmak ve %50 kreidiye 1-2 sene sonra biriktip ödemek.Sonrasında başka düşüncelerim olcuak sadece çiftlikten yana digil belki çiftlik açıldıktan 3-4 sene sonra belli olmaz tabi canlı bu Satar 30 Tane küçük birşey yaparım hepsini başka Birşeylere yatırım yaparım ama ben şuan 5 sene Rezil olmak ve Amaca ulaşmak istiyorum. Sormak istediğim.
2-3 Senelerde doğan buzağılar Danalar mevcut oluucak Buzağı masrafları vs İnekden gelen kaar.oranı Karşılayacak mı Ek gelir e Gerek yok sözleşme yapacagım Yem firmaları mevcut. 5 senede toplu ödeme yapmak istiyoruum 2-3 Sene anlaşmayı yapıcam Bankalarla ugrasmak istemiyorum Paara birikrmeyi seviyorum Hayvanları seviyoruum 5 .senede Temeli atmak istiyorum.Son sistem Trilyonluk çiftlik digil orta çaplı gene 1000 Kapasiteli olsun istiyoruum sağımhane vs Gene gelişmş tarım aletleri vs. O Çiftliği açıp Krediyi ödedikten sonra 1-2 Senede 1 Sene içinde de Para bikritdcem 1-2 Senede olabilir Onunlada Başka yatırım Sadece tarım Digil hedefim. o yüzden yaşım 20 Ye yeni girdim önümde uzun yıllar var ve bu yılların sonunda 70 Yaşlarında İşte buu benim demek istiyorum Ogluma torunuma gelecekte Birşeyler verebilmek yatırım. hem bu dünyada hem öbür dünyada hocam

[size=10pt]Şimdi birde iyice okuyun lütfen üst tarafı geçtim Kırmızı alanı Okuyun!![/size]

Ben kasabada Yaşayan birisiyim okul yeni bitti Dediğim gibi avlumuz 50 kapasiteye kadar açık sistem ahır çadır şeklinde yapıcam 5 inek için ilk olarak küçük,başlamak istiyorum Evimin önünde ' de Babam,veya annem Dükkan bize ait ana yol üstü Oraya Ekmek Simit ürünleri Çeşitli Sıcak Sürekli ordada bişiler yapmak istiyorum. Neyse asıl soruun ne biliyormuusunz

Bizim kasabada olan cahilllik zihniyeti aylık zihniyeti hani direk Okuyup 500-750 tl ilede olsa çalışmalarını istemeleri Askerde uuzman çavuş olarak kalanlar var okumuyorlar uzman çavuş kalıyorlar İşletmelere gidiyorlar 800tl maaş asgari ücret vs Hani burda 300 Dönüm bağı olan Birisi hayvancılık yapıyor 80 İneği var şuan yapmasa yapmaz okadar yıllık bağdan 100 bin net kalıyor ama sürekli çalışıyor sürekli kahveye çıkma yok sigara alkolleri yok Kasabaya 5km uzakta Arazide yaşıyorlar çiftlikleri var 100 kapasiteli küçük.Ordada ev
Hani burda 10 dönüm olan Da var benim hiç Allahıma şükür evimde Bol alan var 3 Dönüm yeter artar bile .Hani hocam millet yapmıyor Ben inekçilik yaparsam akşam Meyhaneye kim gidecek ? Merkeze gezmeye kim gidecek Kahveye kumar oynamaya kim çıkacak Hesabı milletin umrunda digil Atadan deden kalma Bağ bahçeleri bakıyorlar Hazırın üstüne çaba yok hırs yok Süt 1.200 TL Burda tabi 200 Kg istiyor en az adam günlük aylıkda paranı veriyor Ben yaşım 20 Dedem ninem çok ağıt veriyor gir gir Okula gir liseyi bitir okulda hademe ol bankada güvenlik ol belediyeye girersin Eee? 5 Sene sonra 30 Yaşında ne olaak ? 50 YAŞIN KADAR Çalış köpek gibi sen Emekliliği bekle prim öde sonra yan gel yat 70-75 yaşına gel öl git geride ne bıraktın hiç birşey ? Başarmak için hırslıyım çünkü benim 1 dönüm hektarım yok hocam Traktörüm var güzel modern başka biişi yok.

Babam yıllardır kahvede çay sata sata geçindirdi Artık sıra bende geçmişte birsürü olaylar yaşanmış toprak davaları vs Satışmış kumar karı kız niyetine Ama geçmisin telefsini gençler kapatır.Başarmak istiyorum gereğinde sürekli 7/24 Çalışarak ama Yeter ki 25 Yaşlarında bir amaca ulaşayım 28 yaşlarında Hedeflerim olsun daha iyi büyümüş 35 yaşların daha daha büyümüş 40 yaşlarında vs Daha iyi birşeyler Elde etmek Şuan bakıyorumda 25 yaşında 15 Yaşında okuldan çıkıp Koyun çobanlıgı yapan şimdide amelelik yapan Ve ben çok Pişşmanım okumadıgıma diyen abiler var sen oku ne olurusa olsun diyor 1000 tl maaş al oku Keşke bişiler yapsaydım para birktiseydim küçüklükten beride şimdi Büyük bir iş yeri açsaydım diyor ve hala hala ümit Yok hocam Hırs yok azim yok. İnş anlatabilmiştim demek istediğim hani 5-6 Sene bırakacaz Evi arabayı yenilemeyi Sonrasında amaçlarımn ilk hedeflerime ulaştıgımda rahat alabiliyorsam alıcam İnş hayırlısı olur 5 İnek geldiğinde İlk gün Sabah kalkar Bismillahirrahmanirrahim der başlarım İnş büyürüm.Utandırrım herkesi Azim azim hırs Bir amaç olsun yeter ki. Teşekkür ederim okudunuz için
 

Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum

hacimmet link=topic=81740.msg971002#msg971002 date=1423942366' Alıntı:
Öncelikle şunların hesabını yapın bölgenizde çiğ süt fiyatları nekadar siz soğuk süt satacaksanız eğer max kaça pazarlayabilirsiniz bu çok önemli Ülkemizde 700 ede süt veren var 1400-1500 lerede süt veren var Bana göre şuanki piyasa koşullarında desteği hariç 1250 lerin üzerinde süt pazarlayabilirseniz ortalama 25 lt süt veriminde hayvan başı aylık karınız 400-550 tl arasında değişir buda hayvanların tükettiğiğ kaba kesif yemi piyasa fiyatlarını ortaya koyarak söylüyorum şunaki piyasa koşullarında süt işletmeciliği yapmak karlı bir iş olur ama bu istikrar nereye kadar gider bilemiyorum.
Irk konusunda eğer süt verimi yüksek yani felckvey sütcü simental bulabilirseniz kombine ırkla başlamak daha mantıklı olur Holsteinlerin süt verimi çok yüksek ama kombine ırklara göre daha dayanıksız ve bakımı meşekkatli hayvanlar.
Zaten hayvancılık yapacaksanız öncelikle besleme konusunda deneyimli olmalısınız ve kendinizi iyi yetiştirmelisiniz zootekni okumanız çok yararlı olur,hayvan sağlığı konusunda aslında ülkemizde veteriner hekim,teknikerler dışında kimsenin müdehale hakkı yok ama mutlaka bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz yani suni tohumlama olmasa bile diğer konularda deneyim kazanmanız lazım.
Konunun başından beri hep sayıya takılmışsınız bence çok yanlış ekini güzden ekip harmana 1 ton verecek demek gibi birşey bence sayı konusunu aklınızdan çıkarın bunu zaman ve sizin bakım besleme ve titizliğiniz gösterecektir.

Hocam hep bu Simental ' e kombine diyoruz falan ama hesaplıyorum hesaplıyorum bi süt işletmesinde hala Holstein daha karlı değil mi ? Bi Simental süt işletmesinin kara geçebilmesi için aylık sütü en az 1,20TL ' den pazarlayıp Simental işletmesinin aylık süt ortalaması 27lt altına inmemesi gerek. Artık kurumsallaşmış işletmelerin hemen hemen hepsi Holstein ' den işletme bazında 30lt süt altına düşmüyorlar. Evet bakımı zor ama bu iş azıcık ne kadar ekmek o kadar köfte işine benziyor bence.

Bu dediklerim tabii ki sadece süt işletmeleri için yani bütün doğan buzağıyı satanlardan bahsediyorum. Simental işletmelerinde buzağı geliri+süt toplam geliri yıllık nerdeyse Holstein işletmesinin tek başına süt gelirine denk geliyor. Bide Holstein ' den artık büyük işletmeler her anneden bi yavru alabilmiş duruma gelmiş durumdalar.

Yani velhasıl benim hesaplarıma göre Holstein-Simental işletmelerinde aylık kazanç konusunda 5000-10,000TL arası bi fark oluşuyor. Holstein işletmeleri aylık 5000-10,000TL daha mı fazla bakım masrafı harcıyor ?
 
7 - 8 yıl emek verdim baktım büyüttüm sattım. Her gün sabah akşam ineklerin başında bokun pisliğin içinde ömür gidiyor. Şimdi artık sıkıldım başka işler arıyorum. Mantar üreticiliği çok aklıma yattı aslında. En azından yine kendi işinin patronu oluyorsun. Burada baya iş önerileri paylaşmışlar göz atın derim: https://paratic.com/kendi-isinin-patronu-olmak-isteyenlere-is-fikirleri/
Hangi işi yaparsan yap severek bıkmadan yapmalısın. Hayvancılıkta sıkılmışsan yarın öbür gün mantarcılıktanda sıkılırsın. Her işin kendine göre zorlugu var sorumluluk ister çaba ister menfaat ister hangi işi yaparsan yap böyledir. Hayat senin seçim senin atacagın adımları geleceği, aileni düşünürek yap. Şu bir gerçek hayvan ne kadar canlı bir varlıksa mantarda öyle gübresi, ilacı, hastalığı ortam sıcaklığı, refahı aşağı kalır yanı yoktur yani. Bi gübresi yok :)
Tavsiyem varsa çevrende mantar yetiştiriciliği yapan onun yanında 1 hafta zaman geçirmen ve yaptığı işleri kendi yaptığın işlerle kıyaslama yapman gerekir.
 
Doğru diyorsun bir işi sıkılmadan yapmak lazım. Bir tanıdığım var birde üstüne araştırınca çok cazip geldi açıkçası kafam karıştı bile diyebilirim.
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt