40.000 Ziraat Mühendisi Atama Bekliyor

arkadaş yazdıklarınızda illaki haklılık payı var sizce ; bu baylar bayanlar okurken her birine traktör kullandırıp tarlamı ekecek ilaçlamayı bizzat herkes kendisi karıştıracak dolduracak yapacakmı hububat bitkisini (aklınıza gelen ne çeşit olursa ) bizzat yetiştirmesi tecrübe etmesi sizce olanaklımı mümkünmü al şu 10 baş malı bak bir yıl başından gecen bütün hastalıklar boku felan size ait tecrübe sahibi olursunuz mu olacak yani al bunlarda küçük baş şöle bi yaylıma çıkarın bakem tecrübe olur bence saygı duyarım ama katılmıyorum size ziraat mühendisileri veterinerler anası babası hayvancılıkla uğraşan tarımla uğraşan ekmesini biçmesini bilenlerin çocukları olacak olur başkası bu bölümleri okumasın gibi birşey çıkar ortaya tıp fakultesinden mezun olan biri direk amaliyata girermi siz kendinizi al hocam yattım kes doğra dermiydiniz demezdiniz can tatlıdır

okuyanda sıkıntı yok uygulamalı eğitimde bu bölümleri okuyan gençlere bilimsel çalışmanın yanında maximum seviye uygulamalı eğitime ağırlık verilmelidir
zorluğunu gören bırakır seven devam eder anlasınki bu işin sonu hep aklındaki gibi masa başı bir iş değil devlet babaya kapağı atamassa sonunun nasıl olacağını Valla içime dert oldu yazmassam olmaz esnek çalışma saatlerinden dolayı 10 da gelip 4 de çıkıyor adamlar ARKADAŞ yetmiyor adam yine 10,30da geliyor yahuuu sabah 8,30 da gelmez illa 9 olacak bu son yazdığım zihniyete sahip biri ne okursa ne tecrübe sahibi olursa olsun bi b. k olmaz
Söylemek istediğim traktör kullanması veya illaki zorunda olması değil
Bu 40.000 mühendisin amacının çoğu devlete sırtınını yaslamak . Bekli bunlar tesadüf okudu . Eğer Ziraat okudu ise köy ile geçmişi vardır hani zehir gibi bilgisi de varsa gitsin köye tarım yapsın en iyi yöntemlerle. "Traktör kullanmayı bilmemesi bile bu işi memurluk düşüncesi ile yöneldiğidir rahat olduğu için " Yoksa bu mühendis bilgisini bilmeyene aktarmadığı sürece gereği yok masa başında resmi işlemede kpss den memur alsın ne gereği var.
Ne çiftçiler görüyorum su ile gübre ilaç ile kat lediyo ortalığı . Ne yaptığını bilmeden bunlarada bir el atılması lazım

hocam devletin vergi alacaklarını sildiği ağa babalarını bir araştır oku istersen hani devletin ıslah etmek gibi bir durumu çıkıyormu acaba
adam belki bu haberi okudu gaza geldi elinde fırsat var şeytan dürttü yee bak milyonlarca vergi borcundan vaz geçti affettiler kayyuma atadılar sıfırlandı sen de yap o vergilerde seninde hakkın var şeytan elbet yakalar işi o ee tabi iman zayıflığı varsa herşey
Senin dedigin vergileri silen hukumet devlet baska bir kavram hukumet bugun var yarin yok devlet bakidir devlet her imkani sunar almak isteyene bizim derdimiz bu imkani kullanmayam kullandirmayanlarla

Söylemek istediğim traktör kullanması veya illaki zorunda olması değil
Bu 40.000 mühendisin amacının çoğu devlete sırtınını yaslamak . Bekli bunlar tesadüf okudu . Eğer Ziraat okudu ise köy ile geçmişi vardır hani zehir gibi bilgisi de varsa gitsin köye tarım yapsın en iyi yöntemlerle. "Traktör kullanmayı bilmemesi bile bu işi memurluk düşüncesi ile yöneldiğidir rahat olduğu için " Yoksa bu mühendis bilgisini bilmeyene aktarmadığı sürece gereği yok masa başında resmi işlemede kpss den memur alsın ne gereği var.
Ne çiftçiler görüyorum su ile gübre ilaç ile kat lediyo ortalığı . Ne yaptığını bilmeden bunlarada bir el atılması lazım
ewet katılıyorum düşünceler ağırlık o yönde masa önümde, petek arkamda olsun maaşda iyi olsun
bilgiyi aktaramama kopukluğuda biri kitaptan okuyarak anlatılarak öğrenmesi
biri işin içinde yaşayarak ekip dikip biçip öğrenmesi

okuyanın sahada yaşadığı problemi zorlugu kitaptakiler gibi olmadığını görmesi
işin içinde olanında bilinçsiz bilgisiz yanlış eksik veya hiç yapmıyor ve bilimle bilgiyle ulaşamaması kafasının bağdaşmaması anlamaması diyebilirmiyiz o zaman

yeğen peki içindeki tarım ve ziraat aşkını söndürecekmi bunlar kafanın bi köşesinde kemirmeyecekmi seni yaptığın paylaşımları attığın video resimlere bakarım hiç yazışmasakta sevmediğin bir işte beş lira kazanmaktansa sevdiğin bir işte üç lira kazan
Ben her ikisinide çocukluğumdan beri seviyorum abi. 9-13 yaş arasında kullandığım donanımı 2000'den kalma 128gb harddiskli, 512mb ram'li, tüplü ekranlı vasat bilgisayarım vardı. İlk formatımı, kasa içindeki tüm parçaların söküp takabilecek miyim ve iki bilgisayardan 1 bilgisayar çıkarabilir miyim diye deneylerimi onun üstünde yapmıştım. Bi elektronik alet gördüm mü bu nasıl çalışıyor acaba diye sağlam aletin içini açmadan duramazdım. Geceleri bilgisayar sevdamdan dolayı uymuzadım, derslere hiç çalışmazdım. Derslerde yüksekti o zamanlar ama hocalarda sanki 100 üzerinden 110 almamı ister gibi gelecekte işime yaramayacak derslerde kafamı kitaptan kaldırmamı istemiyordu. Sonra harddiski bozuldu, ailemde bunu fırsat bilip hocalardan aldığı gazla çöpe attı.

Geçen sene bahar yarıyılı uzaktan oldu ve hiç birşey öğrenemedim. Bu yüzden yaz sonunda çerezlik ayçiçeği sattıktan sonra baskılarımla sonunda küçükken tam istediğim laptopu aldırdım 🙂. Bunun üstüne gelecek kaygısıda eklenince artık elektroniğe bakış açım geleceğe yatırım için ekmek derdine döndü. Yani tarımı sevdiğim kadar da severdim.

Bundan 5-6 sene önce bilgisayarla bağlantım kesilmeseydi belki şuan bir bilgisayar forumunda yazıyor olabilirdim. Gençlerin geleceğini, hevesini baltalayan, herkesi doktor hiç olmazsa memur yapmaya çalışan öğretmenler ve ailelere burdan selam olsun!

Ben her ikisinide çocukluğumdan beri seviyorum abi. 9-13 yaş arasında kullandığım donanımı 2000'den kalma 128gb harddiskli, 512mb ram'li, tüplü ekranlı vasat bilgisayarım vardı. İlk formatımı, kasa içindeki tüm parçaların söküp takabilecek miyim ve iki bilgisayardan 1 bilgisayar çıkarabilir miyim diye deneylerimi onun üstünde yapmıştım. Bi elektronik alet gördüm mü bu nasıl çalışıyor acaba diye sağlam aletin içini açmadan duramazdım. Geceleri bilgisayar sevdamdan dolayı uymuzadım, derslere hiç çalışmazdım. Derslerde yüksekti o zamanlar ama hocalarda sanki 100 üzerinden 110 almamı ister gibi gelecekte işime yaramayacak derslerde kafamı kitaptan kaldırmamı istemiyordu. Sonra harddiski bozuldu, ailemde bunu fırsat bilip hocalardan aldığı gazla çöpe attı.

Geçen sene bahar yarıyılı uzaktan oldu ve hiç birşey öğrenemedim. Bu yüzden yaz sonunda çerezlik ayçiçeği sattıktan sonra baskılarımla sonunda küçükken tam istediğim laptopu aldırdım 🙂. Bunun üstüne gelecek kaygısıda eklenince artık elektroniğe bakış açım geleceğe yatırım için ekmek derdine döndü. Yani tarımı sevdiğim kadar da severdim.

Bundan 5-6 sene önce bilgisayarla bağlantım kesilmeseydi belki şuan bir bilgisayar forumunda yazıyor olabilirdim. Gençlerin geleceğini, hevesini baltalayan, herkesi doktor hiç olmazsa memur yapmaya çalışan öğretmenler ve ailelere burdan selam olsun!
geçmidir hala bilemem keşke olabilsen yazılım veya bilgisayar mühendisi bizde sanıkyoruzki tarım akif için vazgeçilmez biraz zoraki anlaşılan veya hayatın getirdiği mecburiyet diyelim ( ilk bilgisayarım 98 yılında pentium 100ler sonra celeron lar core serisi ist kadıköyde yazıcıoğlu diye bir iş hanı var sene 99 pasaj büyük 4-5 katlı ful elektronik bilgisayar üzerine vitrinlere ramlar harddiskler bordlar işlemciler kasa fan hoporlör monitör aklına ne gelirse hiç kapalı bir bilgisayar almadım hep ordan kendim topladım ufak bi anıydı sayande ::)) teknoloji her yerde her alanda ve sektörde gıdaya olan ihtiyaç ve talep giderek artıyor tarım bedeni yorar streside bonusu diğerinde kafa ve stres güzel bir yer bulabilirsen sağlam para kazanırsın
11 yaşındaki kızım kesin cinayet polisi olacam diyor bu kanıt denen dizinin geçmiş bölümleri çok izler diğeri bilmiyorum hemşirelik yada ana sınıfı öğretmenliği olabilir baba der oğlum dünyayla alakası yok boş nasihat et konuş boş telefon bilgisayar kendi bilir ben imkanlarımı sunmuşum
diyorumki ne işin var cinayetpolisliğiyle kızım bak veteriner ziraat mühendisliği güzel işler dükkan felan açarız sen oku yeterki diyorum aldığım cevap
kendi hayallerine beni karıştırma baba önünü kesmemek lazım büyüklerin pc konusunda yanlış yapmış hocaların eşşekliğin kralını yapmış

geçmidir hala bilemem keşke olabilsen yazılım veya bilgisayar mühendisi bizde sanıkyoruzki tarım akif için vazgeçilmez biraz zoraki anlaşılan veya hayatın getirdiği mecburiyet diyelim ( ilk bilgisayarım 98 yılında pentium 100ler sonra celeron lar core serisi ist kadıköyde yazıcıoğlu diye bir iş hanı var sene 99 pasaj büyük 4-5 katlı ful elektronik bilgisayar üzerine vitrinlere ramlar harddiskler bordlar işlemciler kasa fan hoporlör monitör aklına ne gelirse hiç kapalı bir bilgisayar almadım hep ordan kendim topladım ufak bi anıydı sayande ::)) teknoloji her yerde her alanda ve sektörde gıdaya olan ihtiyaç ve talep giderek artıyor tarım bedeni yorar streside bonusu diğerinde kafa ve stres güzel bir yer bulabilirsen sağlam para kazanırsın
11 yaşındaki kızım kesin cinayet polisi olacam diyor bu kanıt denen dizinin geçmiş bölümleri çok izler diğeri bilmiyorum hemşirelik yada ana sınıfı öğretmenliği olabilir baba der oğlum dünyayla alakası yok boş nasihat et konuş boş telefon bilgisayar kendi bilir ben imkanlarımı sunmuşum
diyorumki ne işin var cinayetpolisliğiyle kızım bak veteriner ziraat mühendisliği güzel işler dükkan felan açarız sen oku yeterki diyorum aldığım cevap
kendi hayallerine beni karıştırma baba önünü kesmemek lazım büyüklerin pc konusunda yanlış yapmış hocaların eşşekliğin kralını yapmış
Maşallah Allah bağışlasın abi. Bence sen bir ebeveyn olarak sadece fikrini belirtmişsin, baskı yapmamışsın abi. Ama bence gençleri bırakalım yollarını kendileri çizsinler 🙂.

Tarımı da bilişimide birbirinden ayıramıyorum abi. Tarım sektöründe olduğumuzdan değilde şartlarımızın kötü olduğundan yakınıyorum daha çok.

Günümüz şartlarında üniversite okumadan da bilişim sektöründe ilerlenebiliyor, bu konuda şanslıyız. Ben yazılımı BTK akademiden ücretsiz öğreniyorum. Devlet destekli bir proje ilgisi olanlara tavsiye ediyorum.

Sezon başlasa da bir yağmurlama değiştirsek, başaklanma döneminde göbeğimize kadar ıslak eve dönsek, tere saman yapışsa çok özledim 🙂.

@The_Hoca sen ne düşünüyorsun başkan 😐
Çiftçi çocuğunu , işimizin başına geçsin diye okutabiliyor mu?
Veteriner olsun ,hayvancılık yapsın.
Ziraat mühendisi olsun , sebzecilik yapsın.
Üretim planlaması olmadığı için alanda uzmanlaşma yapmamız maalesef çok zor,
Bahçe ve süs bitkileri konusunda sınıf arkadaşımız özel çalışma yapmıştı.
Proje konusunda ise yeğenimiz, Dünya çapında 3. lük ödülü aldı.
Tarım danışmanlarının sahaya çok katkısı olabilir.
2 yıl tarım danışmanı ile çalışmıştık.
Toprak analizleri ve gübreleme programları desteği aldık.

Çiftçi çocuğunu , işimizin başına geçsin diye okutabiliyor mu?
Veteriner olsun ,hayvancılık yapsın.
Ziraat mühendisi olsun , sebzecilik yapsın.
Üretim planlaması olmadığı için alanda uzmanlaşma yapmamız maalesef çok zor,
Bahçe ve süs bitkileri konusunda sınıf arkadaşımız özel çalışma yapmıştı.
Proje konusunda ise yeğenimiz, Dünya çapında 3. lük ödülü aldı.
Tarım danışmanlarının sahaya çok katkısı olabilir.
2 yıl tarım danışmanı ile çalışmıştık.
Toprak analizleri ve gübreleme programları desteği aldık.
Burdaki arkadaşlarin yorumundan pek bir işe yaramadıkları izlenimi aldımda 🙂ondan sana sorayım dedim bilirkişi olarak😅 genelde hep oturdukları yerden para kazanıyorlar izlenımi verılmiş...

Kimse kimseye oturdugu yerden para vermez.....Boyle bir sey yok

Ben her ikisini de çocukluğumdan beri seviyorum abi. 9-13 yaş arasında kullandığım donanımı 2000'den kalma 128gb hard diskli, 512mb ram' li, tüplü ekranlı vasat bilgisayarım vardı. İlk formatımı, kasa içindeki tüm parçaların söküp takabilecek miyim ve iki bilgisayardan 1 bilgisayar çıkarabilir miyim diye deneylerimi onun üstünde yapmıştım. Bi elektronik alet gördüm mü bu nasıl çalışıyor acaba diye sağlam aletin içini açmadan duramazdım. Geceleri bilgisayar sevdamdan dolayı uyumazdım, derslere hiç çalışmazdım. Derslerde yüksekti o zamanlar ama hocalarda sanki 100 üzerinden 110 almamı ister gibi gelecekte işime yaramayacak derslerde kafamı kitaptan kaldırmamı istemiyordu. Sonra hard diski bozuldu, ailemde bunu fırsat bilip hocalardan aldığı gazla çöpe attı.

Geçen sene bahar yarıyılı uzaktan oldu ve hiç bir şey öğrenemedim. Bu yüzden yaz sonunda çerezlik ayçiçeği sattıktan sonra baskılarımla sonunda küçükken tam istediğim laptopu aldırdım 🙂. Bunun üstüne gelecek kaygısı da eklenince artık elektroniğe bakış açım geleceğe yatırım için ekmek derdine döndü. Yani tarımı sevdiğim kadar da severdim.

Bundan 5-6 sene önce bilgisayarla bağlantım kesilmeseydi belki şuan bir bilgisayar forumunda yazıyor olabilirdim. Gençlerin geleceğini, hevesini baltalayan, herkesi doktor hiç olmazsa memur yapmaya çalışan öğretmenler ve ailelere buradan selam olsun!
1990'lı yıllar.
İlk bilgisayarımda sarı fontta yazı yazılabiliyordu. :(
5 25" , tabak gibi disketlerle oynuyorduk.
Hard disk sonradan icat edildi.
Çay nasıl demlenir, algoritmasıyla programlama dilleri öğrendik.
İlk yazdığımız oyun , snake (yılan) oyunuydu.
Gw Basic, Cobol , Pascal , programlama dilleri kullandık.
Metal Mutant ve Süper Mario ilk oynadığımız güzel oyunlardı.
Cascade(şelale) virüsü , ekranda harfleri aşağı düşürür.
Bir resim dosyasını bir diske sığdıramazdık.
Teknolojinin nimetlerinden de iyi yönde faydalanmak lazım.

Burdaki arkadaşlarin yorumundan pek bir işe yaramadıkları izlenimi aldımda 🙂ondan sana sorayım dedim bilirkişi olarak😅 genelde hep oturdukları yerden para kazanıyorlar izlenımi verılmiş...

Kimse kimseye oturdugu yerden para vermez.....Boyle bir sey yok
Pek işe yaramadıkları izlenimi derken

yani bunlar boş olsada olur olmasa yazdıklarına yaptıkları işede saygım yokmu diyon

Nüfus artıyor,
20 yıl evvel, 100 bin kişi devlet kapısında işe girmeyi umut ederken,
Günümüzde bu rakam 500 bin kişiye çıktı.
Zengin olmayan her bireyin hayali öncelikle devlet dairesidir.
Devlet bu nüfusu istihdam edemez,
Etmeye kalkarsa SEN,BEN daha fazla tarlada çalışmak zorunda kalırız.
Ürün daha ucuz,gübre daha pahalı olur.
Üreten her sektör fazla yıpranır.
Bu yanlış,
Askerden,geldiğim sene amcam o dönemde,
Tarım işletmeleri genel müdür yardımcısı,
Naci doğan TUYLUOĞLU,
Bana orman müdürlüğünde işe başlayabileceğimi bildirdi,.
Kabul etmedim,
"Ben tarlada üretmek,orada bir hayat sürmek istiyorum" dedim.
Herkes devlete sırtını yaslarsa,
Peki devlet nasıl ayakta kalır....
Her birey sahada olmalı,
Üretmeli,icat etmeli,geliştirmeli,daha çok çalışmalı,
Biz kendimizi ne kadar geliştirirsek o kadar değerimiz artar.
Hasbelkader ziraat fakültesini kazanıp okuyan,bir sürü genç tanıyorum.
Buradaki özel şirketlere asla gitmediler,
Nedeni saha çalışmaları,
Neymiş illa devlet kurumu.
Niyet belli,

Iran ziraat muhendislerine 2000 m2 sera icin bes yil vadeli dusuk faiz kredi veriyor, bir is sahibi oluyorlar. Iki kisi birlesip 5.000 m2 sera kurup calisiyorlar. Bizde de yapilsa iyi olur.