4 Silindirli Erkunt bugün köydeydi

Ynt: 4 Silindirli Erkunt bugün köydeydi

Keşke traktör üretmek sandığın kadar kolay olsa. Olay sadece motorla şanzımanı birleştirmekten ibaret değil, bu saydığın sistemleri kullanmak demek, kabinden ön dingil komplesine, elektrik tesisatından kaportaya kadar herşeyin değişmesi anlamına geliyor ki bu da ciddi yatırım gerektiren bir iş. İstediğin özelliklerde bir traktörün prototipini üretsen dahi sana satışının yapılabilmesi için gerekli onaylar ve testler en az 2 ay sürer. Buna proje aşaması ve parçaların temin süresini de eklersen karşına en az 2 yıl gibi bir süre çıkar ve bu kadar yatırım yapılan bir traktörü seri üretime sokmazsan, sadece sana özel imal edilecekse bütün yatırım bedelini senin karşılaman gerekir, bu da yaklaşık 500bin ila 1milyon tl arasında bir mebla olur.

qarizmatiqa link=topic=41728.msg378035#msg378035 date=1302588757' Alıntı:
özel sipariş ile zf t-557 şanzuman ve perkins 1104D-44T/man D0834 motor yada
1204E-E44TA/TTA motor ve ZF Eccom 2.0 vario şanzumanlarını kullanarak bir traktör üretebilirmisiniz?

Bayiler, kendi belirledikleri tarihlerde fabrikaya tanıtım gezisi düzenliyorlar. Bölgenizdeki bayi ile görüşüp gezi tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

qarizmatiqa link=topic=41728.msg378085#msg378085 date=1302603974' Alıntı:
bir gün sizin fabrikayı gezmek istiyorum, mümkün mü?

ersanakyai link=topic=41728.msg378589#msg378589 date=1302638114' Alıntı:
Bayiler, kendi belirledikleri tarihlerde fabrikaya tanıtım gezisi düzenliyorlar. Bölgenizdeki bayi ile görüşüp gezi tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
teşekkkürler, bizim yüce fen lisesi olarak gelme imkanımız olabilir mi?

qarizmatiqa link=topic=41728.msg378616#msg378616 date=1302638861' Alıntı:
Bölüm yok- fen lisesi
fen lisesinde okuyosun ar-ge gezelim diyosun senin okuduğun okulda okumak için neler verebilecek senin yerinde olmak isteyen kaç tane öğrenci var biliyosun değilmi?

qarizmatiqa link=topic=41728.msg378631#msg378631 date=1302639310' Alıntı:
evet biliyorum ama bir tercih yapacağız ne iş yapmak istediğimize tam olarak karar vermeliyiz sonra pişman olursak vah tüh para etmez.
o dediğinde haklısın....iş hayatında dönüş yok yaptığın işte huzur önemli birde bir yere girebilmek.....farkında isen güzel ne deyim ...

guzel goze hıtap edıyor cekı kollarında hıdrolık lıf olması orta kolunda lıflı olması guzel ama cok gereksız verımlılık saglamaz ayarı deyısır ıllakı yag kacıracak bu sıstemı fenth ın 900 serısınde gormustum cekı kollarında kı lıf eger baskı yapıyorsa ıyı bırsey.

arkadaşalar bırakın fen lisisinide traktörden konuşalım.ben tarım fuarında gördüm çok güzel bir alet ama üzerinde çok gereksiz süsler var sonuçta bu traktör 75 hp onlar olsa ne olur olmasa ne olur bilmem ama traktörde turbo şarj var ama intercoll yoktur,eksikleri varmı yokmu bilmem ama bir deneselrde yorum yapsalar sabırsızlıkla bekliyorum inş.bu günlerde tam traktör alacaktım bunu görünce şimdi kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum.alacağım traktör td85d 4wd idi ama şimdi kararsızım yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

ersanakyai link=topic=41728.msg378074#msg378074 date=1302601141' Alıntı:
Keşke traktör üretmek sandığın kadar kolay olsa. Olay sadece motorla şanzımanı birleştirmekten ibaret değil, bu saydığın sistemleri kullanmak demek, kabinden ön dingil komplesine, elektrik tesisatından kaportaya kadar herşeyin değişmesi anlamına geliyor ki bu da ciddi yatırım gerektiren bir iş. İstediğin özelliklerde bir traktörün prototipini üretsen dahi sana satışının yapılabilmesi için gerekli onaylar ve testler en az 2 ay sürer. Buna proje aşaması ve parçaların temin süresini de eklersen karşına en az 2 yıl gibi bir süre çıkar ve bu kadar yatırım yapılan bir traktörü seri üretime sokmazsan, sadece sana özel imal edilecekse bütün yatırım bedelini senin karşılaman gerekir, bu da yaklaşık 500bin ila 1milyon tl arasında bir mebla olur.
bu durumda da patent bize ait olur dimi?