'30 yıldır yanlış biliyormuşuz'

Ynt: '30 yıldır yanlış biliyormuşuz'

sebazios link=topic=81696.msg969713#msg969713 date=1423700659' Alıntı:
Bunların (sermaye piyasalarının köpeği olan bilim insanları {insan diyorum, adam değiller çünkü} ) bugüne kadar bize yaptıkları en büyük kötülük, zeytin yağımızı alıp yerine margarini koymalarıdır.

Bitirdi bizi. Sokakta yürüyen her 3 kişiden 1 ' nde kolesterol var.

UHT süt
Katkılı konserveler
Karışım Etler
Kola
Meyvalı sodalar (en zararlı alkolsüz içecek)
Mutasyona uğramış tavuklar
Goda boyaları..

Daha neler çıkacak.

30 yıl önce, Tekirdağ ' da yıllık kanser vakası 23.
Bugün 3899.

Insanlık tarihi 300 milyon yıldır var ve son 30 yıldaki hastalık patlamasını düşünün.

Yediklerinize dikkat edin.

Özellikle beyin gelişimi için, et başta olmak üzere bol bol hayvansal gıda tüketmeye çalışın, bal hariç bozulmayan her şeyden uzak durun .

Not: 'etten uzak durun, insan otoburdur' diye bağıran vejetaryan tipler türedi bu sıralar piyasada.

O arkadaşlar içinde 'geviş getirebilenler' varsa, sözlerine kulak verin.
' ' Not: 'etten uzak durun, insan otoburdur' diye bağıran vejetaryan tipler türedi bu sıralar piyasada. ' '

abı sadece avrupada kısı basına dusen et yeme mıktarına bakın bır de turkıyede adamlar ekmek yerıne et yıyorlar etın zararı yok herkes yıyebılır etı seker hastasıda kalp hastasıda

Smf link=topic=81696.msg969810#msg969810 date=1423738207' Alıntı:
' ' Not: 'etten uzak durun, insan otoburdur' diye bağıran vejetaryan tipler türedi bu sıralar piyasada. ' '

abı sadece avrupada kısı basına dusen et yeme mıktarına bakın bır de turkıyede adamlar ekmek yerıne et yıyorlar etın zararı yok herkes yıyebılır etı seker hastasıda kalp hastasıda
Bu listede Almanya neden yok acaba en çok onlar tuketiyo diye duymuştum.

Ben bu işten bişey anlamadım..
hep bu canan ablam işi karıştırıyor
madem canan karatay iyi bir yol izliyorsa..

aralarında 1 yaş fark varmış..
bence cananın yedikleri dokunmuş..

Nebahat ablaya bakın.. maşallah top gibi :)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=81696.msg970675#msg970675 date=1423903327' Alıntı:
Ben bu işten bişey anlamadım..
hep bu canan ablam işi karıştırıyor
madem canan karatay iyi bir yol izliyorsa..

aralarında 1 yaş fark varmış..
bence cananın yedikleri dokunmuş..

Nebahat ablaya bakın.. maşallah top gibi :)
Yusuf bey bi alemsin vallahi .
Ama işin özü bence ,Canan hanım doğal biçimde ,Nebahat hanım sankim hormonlu gibime geldi.( boya ,cıla vs işleri)

Arkadaşlar, mesele neyi ne kadar yediğimiz değil. Geçmişle günümüzü kıyaslayalım isterseniz.

1927- 2 Milyar Dünya nüfusu
2015- 7 Milyar Dünya Nüfusu.

Daha 100 Yıl olmadan Dünya nüfusu 3,5 kat atmış. Milyarlarla ifade edildiğinde bu çok büyük bir sayı, 5 milyar

Bu oranlar göz önüne alındığında, Dünya ' da nüfusa ve teknolojik gelişimlere bağlı olarak fabrika sayıları, ev sayıları, motorlu araç sayıları arttıkça CO2 üretimi de hızla arttı. Volkanik faaliyetlerin en üst düzeyde olduğu zamanlarda bile Dünya ' da bu kadar çok CO2 üretilmiyordu. Bu durumda, sera etkisiyle zehirli gazların oranı çok daha fazla arttı.

Zehirli gazlar biriktikçe de haliyle insanlarda kanserin görülme sıklığı da arttı, ancak sadece bununla da kalmıyor, insanlar her işlerini teknoloji yardımı ile yaptıkları için işler kolaylaştı, bankaya gitmeden bilgisayardan para ödemelerini gerçekleştirebiliyoruz, alacağımız malzemeleri internetten sipariş verip ayağımıza getirtebiliyoruz, CNC makineler ile çok rahatlıkla istediğimizi üretiyoruz, daha az enerji harcayıp daha çok iş yapıyoruz.

Dünya nüfusunun artmasının bir başka etkisi de, insanlara iskan ihtiyacı için tarım alanlarının imara açılması. Bu durum da daha az yerden, daha çok ürün çıkarılmaya çalışılması demek, tabi hızlandırılmış işlemler için GDO ve hormonların kullanılması ile oluyor. Hayvanların daha hızlı kilo almasını sağlayacak hormonlar, ilaçlar, bitkilerin daha fazla verim vermesini sağlayacak GDO ' lar.

DDT vb ilaçlar yeni süper böceklerin ortaya çıkmasını sağladı, bu böcekleri öldürmek için daha fazla ilaç üretildi, ilaç üretildikçe bizim yediklerimizde ilaçların bize etkileri arttı. Kanser işte bu sebeple arttı.

Kolestrol ise bir kısım doğru bir kısım yalan yanlış şeylerle dolu, ilaç firmaları LDL (Kötü kolestrol) değerlerinin kritik seviyelerini sürekli aşağı çekti ki, kolestrol ilaçlarının satışını arttırsın. Aslında kolestrolün en büyük düşmanı bol bol yürümek ve spor yapmak. Rahmetli dedem pişmiş kuyruk yağını kaşıkla yermiş, gelin görün ki 90+ yaşta vefat etti :)

Bol bol yürüyün, zaten temiz havadasınız çoğunuz. :)

144fenomen link=topic=81696.msg970666#msg970666 date=1423901680' Alıntı:
Bu listede Almanya neden yok acaba en çok onlar tuketiyo diye duymuştum.
lıstade almanya ab ulkelerı ıcerısınde dostum. Bız ekmek yerız gewurlar et yer ondan gucluler pezewngler :D