3.105 & BOZKURT MİBZER TOHUM EKİMİ (2012)

Ynt: 3.105 & BOZKURT MİBZER TOHUM EKİMİ (2012)

bereketli olsun.
ben pek sevmedim askılı işini,çok zaman kabı oluyo çekiliye göre,küçük tarlada cift çeker traktörde daha zor,büyük tarladada mecburen tarlayı 3 yada 4 ' e bölüyorsun( biz evlek kesme deriz buna) bu seferde bölüntülerin bitiminde son sırada üstüste biniyo sıralar, tohum ve gübre israfı yine oluyo yinede çekili sistem bana göre en iyisi.

Bereketli olsun çok kuru görünüyor toz tozuyor Allah hayırlı yağmur versin biz ekmeyiz böyle kuru olunca.

kolay gelsin volkan kaçlı mibzer bizde 20 li şakalak ı aldıgımızda fabrika +300 tl verin hidrolik kaldırma da koyalım dedi babamda bu bize yeter demişti .

kolay gelsin volkan abi allah artırsın aslında çekiliye göre avantajları var askılı biz 17 esmak kullanıyoruz onu eger bu sene ekin olsaydı şakalak 16 lı alacaktık çekili tip ama nasip olmadı

bereketli olsun volkan abi tekrar güle güle kullanın bozkurtu , bizim buralardada çekili tip nadir kullanılıyor geneli askılı tip kullanıyor üçgen tarlalarda rahat dönüş imkanı sağlıyor traktörün önünü biraz zorlasada :), ve bu askılı tiplerin arkasına römork takmaya yer yaptırıp romorkta takıyorlar

kRnbL_59 link=topic=59239.msg639508#msg639508 date=1350371854' Alıntı:
güzel paylaşım olmuş...askılı mibzeri tek çeker traktörle kullanırken kolay oluyor tek fren yapıp direksiyonu tam kırdım mı lak ize giriyosun hemen :D . Bu yıl ayçiçeğini Sameyle ekelim dedik çok pişman olduk dönmüyo nalet :D

aynen abi tek çekerde arkasında yük varken harika tek firen yapıyor 0 çiziyo :) gerçi enterin tek fireni çok iyi her daim dönüyo :D

paylaşım için teşekkürler volkan bereketli olsun benimde tercihim hidrolikli mibzerden yana tohum ve gübre yönünden

anayurtlu 3105d link=topic=59239.msg639482#msg639482 date=1350340203' Alıntı:
barışa bakma sen nedediğini bilmiyo :D az önce tarladan geldik birlikte önce bizim kamyonu doldurduk sonra onlarınkini kamyoncular pancarı düzeltmeye fırsat bulamadılar :D biyandan mesajlaşıyoz tarlada bana boyna hızlı git diyo :D adam kafayı yemiş pancar sökesöke :D onlarda 9lu varda oda taşlı yerde pek randıman vermez hani..

La senle ara açık kalsın kamyon doldururken beklemeyim diye takviye 4 le rölantide gittim yine yetişiyodum bas şu erkuntun gazına kaplumbağa gibi gidiyon oyn-*-s Dün gece kalan yeri bugun söktüm 10 depo pancar çıktı 34 dk da sökmüşüm yeni rekor oap*-s *098*-

Kolay Gelsin Bereketli Olsun Volkan...
Biçimi de Hayırlısı İle Görmek Nasip Olur İnşallah...
O Askılı Mibzerle Çekili Mibzer Arasındaki Yakıttır Gübredir Tohumdur Kayıpları Düşünmeye Bile Gerek Yok, Bu Daha İyi ;) :D
Yakında Kombine Ekim Yaparken Göreceğiz Üyelerimizi :D

volkan abi hayırlı olsun bizim buralar hep bunlardan asılı kullanır mibzere demir yaptırarak römorkta takabilirsin biz öyle yapıyoruz...

Bereketli olsun kolay gelsin Volkan.Size tavsiyem tarlayı ilk baş 2-3 tur dolaylayın ondan sonra evlek al tek taraflı ekim yap Trakya da hep öyle yapılır zamanla alışırsınız.Çekili mibzerden çok daha pratik bence.