28.06.20 buğday hasadı

Hoş geldin Turgay kardeşim , varsa mesleğin onu yap, ha benim arazim var kuru param var dersen , düşe kalka öğrenirsin , fakat şunu bil, uzaktan davulun sesi hoş gelir, çiftçilik bi yaşam biçimi adamın iliğine işler batmadıktan sonra bırakamazsın, benim tavsiyem budur.para kazanması zordur, sen o buğday kg sine bakma , her zaman tutmaz, emek yoğun yorucu iş bizimkisi iyi yanlarıda var tabi, ne yazık ki 3 yanlış bi doğruyu götürüyor[emoji17]
Çiftçinin yüzü 7 yılda bir gülermiş dostum bizim burda yaşlılar öyle söylüyor bizim de 7. yıl bu sene sanırım önümüzdeki yıl dikkatli olmak lazım senin işler nasıl çeltik te problem vardı en son duzeldi mı nasıl son durum slmlar

Çiftçinin yüzü 7 yılda bir gülermiş dostum bizim burda yaşlılar öyle söylüyor bizim de 7. yıl bu sene sanırım önümüzdeki yıl dikkatli olmak lazım senin işler nasıl çeltik te problem vardı en son duzeldi mı nasıl son durum slmlar
Sağol arkadaşım , çeltikler biraz seyrek kaldı , traktör kanatları üst üste gelmiş , öyle yandı yol yol uzaktan baktımı yeşil içine girdimi sıkıntı, bu sexonu hayırlısıyla bi atlatabilsek , stres stres yoruldum.Cuma günü hürmetine rabbim tüm çiftçilerin emeklerini korusun .

Orası zaten son nokta nasip kesilmesi rızkın kime ne kadar verileceği sen ağzınla kuş tutsan vermeyince Mabut neylesin Mahmut.
Kardeşim bizim topraklarimiz yogun kirecli ve killi toprak.Oyleki bazi alanlarda bembeyaz kirec tabakasi uzerinde yuruyorsun.Birkac yil once iyi toprak diyebilecegim parselde yapilan toprak analizi %87 kirecli diyor.Hal boyleyken tohum du,gubreydi,yaprak gubresi ,ot ilaci falan 400-450 kg yi oldurmez dedigim bir 20 dk yer vardi.Iyide nisan yagmuru almistik😁😁😁Ramazanin son 10 gunu föhn ruzgari esti.Hava 40 derece.Sen bugday olsan yanarsin.Sonuc 300 kg biçemedik 😔😔😔Ya nasip dedik...

Kardeşim bizim topraklarimiz yogun kirecli ve killi toprak.Oyleki bazi alanlarda bembeyaz kirec tabakasi uzerinde yuruyorsun.Birkac yil once iyi toprak diyebilecegim parselde yapilan toprak analizi %87 kirecli diyor.Hal boyleyken tohum du,gubreydi,yaprak gubresi ,ot ilaci falan 400-450 kg yi oldurmez dedigim bir 20 dk yer vardi.Iyide nisan yagmuru almistik[emoji16][emoji16][emoji16]Ramazanin son 10 gunu föhn ruzgari esti.Hava 40 derece.Sen bugday olsan yanarsin.Sonuc 300 kg biçemedik [emoji17][emoji17][emoji17]Ya nasip dedik...
Bu sene bir kısmet kesikliği çoğu yörede var, ayağınızı denk alın diyor rabbim , ha birde malum cavid19...