Erkenci buğdaylara ve tiriticalelere nitrat atımı işini bitirdik.Dönüme 17-18 kg düştü.Arpalara bu yağmurlardan sonra atıcaz 13-14 kg..Marmara bölgesi de erkenci buğday Esperya ve masuço ekenler nisanı beklemeyin nitratı atın ,
sonra atarsanız verim düşük oluyor
zaten şuan bu iki cins kın yapmış ,ara arada olsa yağmur gözüküyor,
bakın 2015 te İsmail Tutarda böyle yazmıştı
hele kum yerlerde yüzde, yüz fark ediyor bende denedim,
bol bereket dilerim tüm çiftçi arkadaşlara,
Cumanız kutlu olsun ,
selamlar.
Buğday çok diri.Allah biçmeyi nasip etsin.Bizde dün nitrat atımını yaptık. Makineyi ayarlayamadığımız için alttaki yer alan tarlada ve bir parçada 26-27kg can diğer yerlerde 20kg can atımını tamamladık. Bundan sonra kısmetse pas+yaprakcan ve süne için gideriz.
Ekli dosyayı görüntüle 46402
Ekli dosyayı görüntüle 46403
Bizde dün nitrat atımını yaptık. Makineyi ayarlayamadığımız için alttaki yer alan tarlada ve bir parçada 26-27kg can diğer yerlerde 20kg can atımını tamamladık. Bundan sonra kısmetse pas+yaprakcan ve süne için gideriz.
Ekli dosyayı görüntüle 46402
Ekli dosyayı görüntüle 46403
Bizde dün nitrat atımını yaptık. Makineyi ayarlayamadığımız için alttaki yer alan tarlada ve bir parçada 26-27kg can diğer yerlerde 20kg can atımını tamamladık. Bundan sonra kısmetse pas+yaprakcan ve süne için gideriz.
Marmara bölgesi de erkenci buğday Esperya ve masuço ekenler nisanı beklemeyin nitratı atın ,
sonra atarsanız verim düşük oluyor
zaten şuan bu iki cins kın yapmış ,ara arada olsa yağmur gözüküyor,
bakın 2015 te İsmail Tutarda böyle yazmıştı
hele kum yerlerde yüzde, yüz fark ediyor bende denedim,
bol bereket dilerim tüm çiftçi arkadaşlara,
Cumanız kutlu olsun ,
selamlar.
Erken değilmi? Ben nisanın 15 i gbi atarım diye düşünüyorum. Cins dropia ve delabrad bide aglika vat ne zaman atayım. Selam
Hiç bekleme git bugün at yağmurda geliyor ,Erken değilmi? Ben nisanın 15 i gbi atarım diye düşünüyorum. Cins dropia ve delabrad bide aglika vat ne zaman atayım. Selam
Fiyatlar nasıl?Ekli dosyayı görüntüle 46425
Daha yeni aldım bi 15 gün bekleyeceğim
Pazartesi 25 marta yağlı tohumdan 1444tl tonu ben aldımFiyatlar nasıl?
Bereketli olsun bugece bizdede gosteriyor insallah yagarİyikide atmışık dün.Şuan iyi yağmur yağıyor yarında yağışlı hep..
Fiyatlar nasıl?
Bölgemizde nisan 20 de buğdaylar başağı düzer.Mayıs 7 gibide süt olum dönemi başlar..Sizce bu yağmur öncesi nitrat atayımmı?Yoksa beklemelimiyim.
Ekimle 20 kg 18-46
ocak 25 14 kg üre
şubat 25 14 kg üre
Şimdi ise 15 kg 26 nitrat atayım diyorum.Buğdayların genel durumu çok iyi dizlere gelmeye başladılar.15 kg nitrat azmı gelir sizce.Arpalarada 13 kg nitrat sizce nasıl olur..Bu gübrelemeyi ilk defa yapıyorum.Tek seferde 20 kg üre verip dahada bişi atmıyordum..Onun için sizn görüşleriniz önemli..Bu gübreleme gerçekten şuana kadar çok iyi sonuç verdi.Her gübre attığımda yağmuru yakaladım iyi oldu.