26 nitrat atımı..

Marmara bölgesi de erkenci buğday Esperya ve masuço ekenler nisanı beklemeyin nitratı atın ,
sonra atarsanız verim düşük oluyor
zaten şuan bu iki cins kın yapmış ,ara arada olsa yağmur gözüküyor,
bakın 2015 te İsmail Tutarda böyle yazmıştı
hele kum yerlerde yüzde, yüz fark ediyor bende denedim,
bol bereket dilerim tüm çiftçi arkadaşlara,
Cumanız kutlu olsun ,
selamlar.
Erkenci buğdaylara ve tiriticalelere nitrat atımı işini bitirdik.Dönüme 17-18 kg düştü.Arpalara bu yağmurlardan sonra atıcaz 13-14 kg..

Kasım-2019 sonu ektigim ceyhan 99 bugdayima;
Ekerken 27 kg /da 20200+36 kükürt lü gübre attım.
Ocak ayı sonunda misir yeri kuvvetlidir azmasin diye 10 kg. %46 üre atıldı.
Çok güzel gidiyordu.Gecen haftalarda havalar soğuk hatta geceleri -5 ler civarı oldu ve buğday görüntü olarak yaprakların uçları kuru solgun hal aldı.
3 defa gittim kontrole,soğuk etkilediğini ve gübre atılması gerektiğine karar verdim.
Birkaç gün önce 14,5 kg üre attım.
Bugünde 14,5 kg da %26 can granül gübre attım.
inşallah hayırlısı
Fotoğraflar soğuklardan önceki hali
20200327_121531_001.jpg
20200313_114919.jpg

Bizde dün nitrat atımını yaptık. Makineyi ayarlayamadığımız için alttaki yer alan tarlada ve bir parçada 26-27kg can diğer yerlerde 20kg can atımını tamamladık. Bundan sonra kısmetse pas+yaprakcan ve süne için gideriz.

Bu yıl bizim de normal her zaman attığımız ayarda atarken 22 yerine 28 kaçtığı yerler oldu. Zayıf yerlerdi zaten iyi oldu ama bu yıl fazla akışkandı sanki Can gübreleri. Çok tozluydu bi de.

Maşallah buğdayınız çok güzel görünüyor. Pek karaçim yapmıyor harhalde yerler çok temiz toprak.

Tarım kredide zaten pril olanı vardı.Onuda ayarı tuturması bir dert çok uzağada gitmiyor..

Marmara bölgesi de erkenci buğday Esperya ve masuço ekenler nisanı beklemeyin nitratı atın ,
sonra atarsanız verim düşük oluyor
zaten şuan bu iki cins kın yapmış ,ara arada olsa yağmur gözüküyor,
bakın 2015 te İsmail Tutarda böyle yazmıştı
hele kum yerlerde yüzde, yüz fark ediyor bende denedim,
bol bereket dilerim tüm çiftçi arkadaşlara,
Cumanız kutlu olsun ,
selamlar.

Erken değilmi? Ben nisanın 15 i gbi atarım diye düşünüyorum. Cins dropia ve delabrad bide aglika vat ne zaman atayım. Selam

Usta bir
Bölgemizde nisan 20 de buğdaylar başağı düzer.Mayıs 7 gibide süt olum dönemi başlar..Sizce bu yağmur öncesi nitrat atayımmı?Yoksa beklemelimiyim.

Ekimle 20 kg 18-46

ocak 25 14 kg üre

şubat 25 14 kg üre

Şimdi ise 15 kg 26 nitrat atayım diyorum.Buğdayların genel durumu çok iyi dizlere gelmeye başladılar.15 kg nitrat azmı gelir sizce.Arpalarada 13 kg nitrat sizce nasıl olur..Bu gübrelemeyi ilk defa yapıyorum.Tek seferde 20 kg üre verip dahada bişi atmıyordum..Onun için sizn görüşleriniz önemli..Bu gübreleme gerçekten şuana kadar çok iyi sonuç verdi.Her gübre attığımda yağmuru yakaladım iyi oldu.